»

Vodno hlajen GeForce 4

Deviant PC - Na tem naslovu si lahko ogledate tretji del članka o izdelavi vodno hlajenega GeForca 4, prvi del se nahaja tukaj, drugi del pa tukaj.

Moram rečt, da zadeva izgleda sapo jemajoče [8-O]. Fantje so se resnično potrudili in naredili nekaj, kar definitivno izzove razne 'aaah' in 'oooh', pa tudi marsikak zelen pogled[>:D]. Mah, kaj bi govoril - oglejte si članek in se prepričajte sami.

4 komentarji

Izdelava vodnega rezervoarja

LivePC - Pomemben del sistema vodnega hlajenja (tega se ponavadi zavemo, ko nam spusti liter vode, da preplavi ohišje), rezervoar za vodo, je ponavadi zadnja stvar, na katero mislimo pri izdelavi vodnega hlajenja. Najprej ponavadi pride na vrsto izdelava bloka, nato radiator, črpalka in tako naprej. Za rezervoar se pa žal ponavadi zgodi, da uporabimo tisto, kar je pač pri roki. Da se vam ne bo zgodilo, kar se je meni (že omenjena voda v računalu), si poglejte tale članek, v katerem je lepo opisan potek izgradnje pleksi rezervoarja, skupaj z orodjem, ki ga boste potrebovali za izdelavo. Sicer ne izgleda najlepše, ampak - pomembna je funkcionalnost [:D]!

2 komentarja

Ohišje z vodnim hlajenjem

Viper's Lair - V teh vročih dneh, ko temperatura naraste tudi do 30 stopinj Celzija, je dobro imeti čim boljše hlajenje za naše abake, najbolje seveda vodno. In kaj narediti, če ste bolj lene sorte in se vam ne da ukvarjati z izdelavo vodnega hlajenja in pa seveda vrtanjem in žaganjem po ohišju? Hja, kupite si ohišje, v katerega je vodno hlajenje že vgrajeno [:)]. Test enega takega kompletka si lahko...

9 komentarjev

Menjava zagonske slikice pri Win2000

Little White Dog - Glede na to, da so med našimi bralci precej razširjeni Windowsi 2000, sem se odločil, da v svoj venec () novic vključim povezavo do članka, ki vam razloži spreminjanje zagonske slikice tega operacijskega sistema. Članek so spisali na strani Littlewhitedog.com, razložil pa vam bo vse pomembne korake, skozi katere boste morali iti, če se boste hoteli znebiti že rahlo dolgočasne Microsoftove slike.

1 komentar

Še eno zanimivo vodno hlajenje

PC Extreme - Bližajo se počitnice, zato vas bo večina imela veliko časa (no ja, študentje bodo ravno poleti delali kot črna živina izpiti). Ravno zaradi obilo prostega časa se vas bo vsaj nekaj odločilo, da izpeljejo kakšen manjši projekt npr. izdelava in inštalacija vodnega hlajenja. Člankov o izdelavi vodnega hlajenja je na internetu kot listja in trave, ta pa malce izstopa iz povprečja, saj obravnava izdelavo vodnega hlajenja za dvoprocesorske sisteme. Članek je napisal tisti človek, ki je na chipset nataknil kar Golden Orba. Članek je dokaj dolg, veliko pa je tudi slik, ki vam bodo pomagale, če se boste odločili za izdelavo (imate dvoprocesorski sistem?). Ves postopek, od sestavin pa do izdelave, si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

Golden Orb na chipsetu

Overclockers Australia - Hehe, še ena ekstremna modifikacija, vendar tokrat ne na ohišju, ampak na matični plošči. Neki tip se je spomnil, da bo na chipset (NorthBridge) namestil kar Golden Orba. Zanimivo! Človek je vse lepo poslikal, kakega hudega opisa pa poleg slik ne boste našli. Skratka, če ste se Golden Orba naveličali, ga zamenjali s sodobnejšim hlajenjem, vam je drobil procesorje (ste lastnik Athlona ali Durona?), ... a bi ga radi uporabili še za kakšno stvar, potem si oglejte ta članek. Pa veliko užitkov pri modificiranju.

0 komentarjev

Poceni vodno hlajenje

vir: HardOCP
HardOCP - Vodno hlajenje je velikokrat lahko kar velik izdatek, še posebej, če vse dele kupujete iz kakšnih on-line trgovin, namesto da bi malo zapregli svoje možgančke in prste. Ok, priznam... načrtovanje in izdelava vodnega hlajenja zahteva ogromno časa in truda in vsakdo pač nima volje, toda stvari se da rešiti tudi drugače. Recimo takole:

9 komentarjev