»

Konec neke ere: CeBIT se poslavlja

Slo-Tech - Bil je največji in najbolj znan računalniški sejem. Od leta 1970 so se vsako leto v Hannover zgrinjale nepregledne množice obiskovalcev in na tisoče razstavljavcev, ki so kazali prihodnost računalništva. Številno obiskovalcev je tako hitro raslo, da so naposled CeBIT posvetili zgolj poslovnemu segmentu, domači uporabniki pa so na svoj račun prišli na sejmih CeBIT Home. Leta 1995 je na CeBIT priletel sam Bill Gates, da je predstavil novo verzijo Windows. Leta 2001 je imel CeBIT 800.000 obiskovalcev. Toda sledila so slabša leta in letošnji CeBIT 2018 je bil zadnji, so se danes odločili prireditelji. Prihodnji CeBIT, ki bi moral potekati od 24. do 28. junija 2019, je odpovedan, novih pa ne bo.

Po letu 2001 je...

29 komentarjev

MWC s spremembami ostaja v Barceloni

Novo prizorišče MWC

Heise - Ko se je letos februarja zaključil najpomembnejši sejem mobilnih naprav Mobile World Congress v Barceloni, je ostalo odprto vprašanje, kod bo MWC v prihodnjih letih. Leta 2012 bo zagotovo še v Barceloni, kot je bilo to v navadi od leta 2006, ko se je MWC tja preselil iz Cannesa, nato pa se pogodba izteče. Od leta 2013 naprej so se poleg Barcelone za organizacijo potegovali še München, Köln, Amsterdam, Milano in Pariz. Vsakoletni prireditelj GSM Association je med finalisti Parizom, Milanom, Münchnom in Barcelono izbral slednjo kot gostitelja MWC vse do leta 2018. Ker pa je GSM Association podpisal novo pogodbo in ne podaljšal stare, se od leta 2013 obeta nekaj sprememb.

Prihodnje leto bo MWC še zadnjikrat potekal na standardni lokaciji Fira de...

0 komentarjev

Začenja se CeBIT 2011

PhysOrg.com - Jutri se bo uradno odprl največji računalniški sejem, ki ga vsako leto organizirajo v Hannovru. Seveda govorimo o CeBIT-u, ki bo letos potekal od 1. do 5. marca. Na njem se bo predstavilo več kot 4200 razstavljavcev iz 70 držav. Prireditelji pričakujejo več kot 350.000 obiskovalcev. Vstopnice letos stanejo 39 evrov za en dan (18 evrov za študente, dijake in nabornike za zadnji dan) oziroma 87 evrov za vseh pet dni.

Številke so impresivne, a daleč od nekdanjih rekordov. V najboljših letih na prelomu tisočletja je CeBIT privabil več kot osem tisoč razstavljavcev in sedemsto tisoč obiskovalcev, nato pa se je leta 2007 opazno skrčil. Od tedaj prireditelji beležijo skromno rast, ki jo kanijo nadaljevati tudi letos.

...

8 komentarjev

CeBIT 2010 je pri kraju

Heise - Včeraj se je zaključil računalniški sejem CeBIT, ki ga Deutsche Messe vsako leto organizira v Hannovru. Z letošnjo bilanco so bili zadovoljni. Na sejmu je razstavljajo 4157 podjetij iz 68 držav na 185.000 kvadratnih metrih, kar je le za odtenek manj kot lani. Zaradi tega so nekaj hal zaprli, s čimer so se znebili tudi velikih lukenj, ki so lani zijale na sejmu. Prvikrat so letos ponudili program CeBIT Sounds, kjer se je predstavljala glasbena industrija. Vprvo niso sodelovali vsi pomembni igralci iz te branže, tako da hala 22 ni bila nabito polna, a bodo z eksperimentom prihodnje leto nadaljevali. CeBIT namreč želi postati platforma za izmenjavo in sodelovanje med IT-branžo in glasbeno industrijo.

Organizatorji pa že...

0 komentarjev

CeBIT 2010 je pred vrati

Heise - Jutri se začenja največji računalniški sejem na svetu CeBIT. V Hannovru bo 4150 razstavljavcev iz 68 držav obiskovalcem predstavljalo svoje izdelke do sobote, ko se bo CeBIT 2010 končal. To je že vdrugo, da se sejem krči. Leta 2008 je razstavljalo 5800 podjetij, lani 4300, letos pa še nekoliko manj.

Letošnji moto bo Connected Worlds, torej povezani svetovi. To pomeni, da bodo glavne teme (mobilen) internet, IT-varnost, inteligentni transportni sistemi in okolju prijazna informacijska tehnologija. Pomembnost sejma je poudarila tudi nemška kanclerica Angela Merkel na podcastu, ki jo seveda skrbi upad razstavljavcev. Poleg gospodarske krize je pomemben dejavnik tudi vedno večje število bolj specializiranih prireditev, denimo IFA v Berlinu, CES v...

0 komentarjev

CeBIT 2009 se je končal

vir: Heise
Heise - Včeraj se je v Hannovru sklenil letošnji CeBIT, ki ga ja zaznamovalo zmanjšanje števila tako razstavljavcev kot obiskovalcev. Letos si je sejem ogledalo približno 400.000 obiskovalcev, kar je dvajset odstotkov manj kot lani, in je najnižja številka po letu 1987. Tudi razstavljavcev ni pretirano vleklo v Nemčijo, saj so jih našteli le okrog 4300, kar je najmanj po letu 1990 in skoraj četrtino manj kot lani.

Kljub temu naj bi bili razstavljavci pozitivno presenečeni, saj so bili pričakovali še slabši obisk, je dejal August-Wilhelm Scheer, predsednik Bitkoma. Šef sejma, Ernst Raue, je prav tako zelo zadovoljen z izkupičkom. V letih rasti je uspešnost sejma meril skozi prizmo števila obiskovalcev, tokrat pa je moral spremeniti zorni kot. Resda niso dosegli nobenega...

1 komentar

Dogajanje na CeBIT-u

Beyond 3D - Kot je že skoraj splošno znano, v Hannovru trenutno teče največji sejem računalniške in telekumunikacijske opreme v Evropi, CeBIT. Ker sta do konca sejma ostala le še dva dneva, so na nekaterih straneh naredili povzetek vsega dogajanja oz. povzetek pomembnejših in za nas računalničarje zanimivejših izdelovalcev, ki se predstavljajo na letošnjem CeBIT-u. In če so vam ti opisi premalo, odsrfajte še sem!

1 komentar

CeBIT prihaja

Tom's Hardware -

Največji svetovni IT dogodek, sejem CeBIT se nezadržno bliža. Lani je bilo naprimer na sejmu 7.264 razstavljavcev na skupno 397.000 kvadratnih metrih razstavišč. Letošnji CeBIT se bo začel dvanajstega tega meseca, za ogrevanja pa vam je na voljo Tomov članek. V njem so nahitro razložili in predstavili novosti, ki jih bomo ugledali na letošnjem sejmu, kot jih napovedujejo podjetja. Povezava.

0 komentarjev

CeBIT

več strani - Kot že verjetno veste, se je danes začel eden največjih računalniških sejmov, CeBIT, v Hannovru. Sicer si močno želim, da bi bila tam tudi osebno, vendar no such luck letos.
Ta sejem se bo odvijal od 22. do 28. marca. Organizatorji so povedali, da razstavlja nekje 8.500 podjetij in da pričakujejo okoli 750.000 obiskovalcev. Poudarek na sejmu bo predvsem na mobilni telefoniji, ter možnostih BlueTooth tehnologije.
Kaj več o samem sejmu, podrobnosti, trenutne dejavnosti in tako naprej, pa si lahko ogledate na CeBIT-ovi uradni spletni strani, pa tudi na CNN-ovi strani je kar dosti informacij.
Veselo branje in slin slin....

0 komentarjev