»

IE9 prihaja 14. marca

Slo-Tech v IE9 RC

vir: engadget
engadget - Napoved o izidu Internet Explorer 9, ki naj bi se zgodila 14. marca, je bila skorajda popolnoma točna. Takrat smo namreč zapisali, da naj bi se začetek prenosov začel ob 9. uri po času na vzhodni ameriški obali, a je z uradno najavo časovna cona premaknjena proti zahodu na 9. uro po pacifiškem času, ki velja na zahodni obali. To pomeni, da se bo izid zgodil tri ure kasneje, 14. marca 2011 ob 9. na zahodni obali, ob polnoči med 14. in 15. marcem na vzhodni obali oz. 15. marca 2011 ob šesti uri zjutraj v Sloveniji.

Razlog za takšno uro izida je uradna predstavitev in zabava ob izidu na festivalu SXSW, ki bo v teksaškem Austinu potekal med 11. in 20. marcem. Izid bo zaznamoval skoraj eno leto bolj javnega razvoja Internet Explorer 9, saj je bila...

26 komentarjev

Internet Explorer 9 prihaja v marcu

Slo-Tech v Internet Explorer 9 Beta z iskanjem po Wikipediji

engadget - Na Engadgetu poročajo, da bo končna različica Internet Explorerja 9 nedvomno izšla še v marcu, a še ni točno določen datum izida. V igri sta dva, saj so prek neimenovanih virov blizu Microsofta izvedeli, da bo prenos mogoč 14. marca ob 21:00 na vzhodni obali ZDA (torej ob treh ponoči 15. marca za nas), medtem ko je indijski predstavnik Microsofta (član Microsoft Developers Network) na Twitterju objavil, da bo Internet Explorer 9 predstavljen 24. marca na Tech.Ed India 2011. Pri Engadgetu sicer menijo, da bi bila lahko to lokalna predstavitev, medtem ko bi bil sam brskalnik za uporabnike lahko na voljo že prej.

V vsakem primeru je bil mesec februar za Internet Explorer ugoden, saj je po podatkih Netmarketshare in C.I.A.-e pridobil 0,77-odstotne...

34 komentarjev

Facebook počasi ubija IE6, pobegla slika IE9 beta?

Je to IE9 beta?

vir: VR - Zone
VR - Zone - Da Internet Explorer 6 sodi na smetišče zgodovine ter da bi ga povsod morale zamenjati nove različice, vsaj IE7 oz. 8, če ne kar alternativne rešitve, se najverjetneje strinjajo skorajda vsi uporabniki računalnikov, predvsem pa razvijalci spletnih strani. Tržni delež se v zadnjih letih končno zmanjšuje z dobrim tempom, čemur sploh pomaga predstavitev Windows 7. Temu tempu bodo očitno v kratkem nekoliko pomagali tudi pri Facebooku, saj bodo na strani ukinili podporo klepetu v Internet Explorer 6. Razlog za to se skriva v nadgradnji sistema za klepet, ki je v trenutni obliki precej hroščat. Nadgradnje bodo žal pomenile, da starejši brskalniki ne bodo več imeli podpore. Datum ukinitve sovpada z...

61 komentarjev

Internet Explorer 6 je pokopan

The Register - Raziskave trga sicer kažejo, da devetletni mastodont še sporadično miga na nekaterih računalnikih, a to ni zaustavilo njegova pogreba. V četrtek so v Denverju k poslednjemu počitku pospremili Internet Explorer 6, med prijatelji znanega tudi kot IE6, ki je umrl 1. marca v Mountain Viewu v Kaliforniji zaradi delovne nezgode. Slovesnosti se je udeležilo mnogo ljudi, še več pa jih je poslalo cvetje. Med njimi so bili tudi starši pokojnika iz Redmonda, ki so k cvetju priložili kartico z besedami
Thanks for the good times IE6, see you all @ MIX when we show a...

18 komentarjev

Chrome pridobival, Firefox in IE izgubljala

ComputerWorld - Prvi marčevski dnevi so čas, da si pogledamo statistiko uporabe brskalnikov za februar. Ponovno je največji zmagovalec Googlov Chrome, ki svoj tržni delež povečal za osem odstotkov na 5,61 odstotka, s čimer trdno drži tretje mesto. Drugi je Firefox, ki pa je že tretjič zapored izgubljal. Z odstotkom manj uporabnikov kot mesec poprej so s 24,23-odstotnim tržnim deležem še vedno drugi. Podobno izgubo je utrpel vodilni Internet Explorer, katerega vse različice uporablja 61,58 odstotka uporabnikov. Priljubljenost Opere in Safarija se ni bistveno spremenila.

Internet Explorer 6 ima še vedno visok delež, saj domuje na 19,8 odstotka v internet povezanih računalnikov. Strani se trudijo temu narediti konec. YouTube je napovedal, da bodo 13. marca nehali podpirati ta antični brskalnik. V četrtek pa bo...

67 komentarjev

Google ukinja podporo za IE6

Google - Devet let star internetni brskalnik Internet Explorer 6, ki ga je že zdavnaj povozil čas, noče in noče umreti, zato potrebujejo njegovi uporabniki kakšno vzpodbudo za opustitev njegove uporabe. Enega takšnih dregljajev pripravlja Google, ki bo s 1. marcem ukinil podporo za IE6 na svojih storitvah, kot so Google Docs in Google Sites. Uradno podprti brskalniki odslej bodo IE7, Firefox 3.0, Chrome 4.0, Safari 3.0 in novejše različice omenjenih. Pri Googlu upajo, da bodo na tak način prepričali 18 odstotkov uporabnikov, ki še vedno uporabljajo predpotopno tehnologijo, v prehod na karkoli...

35 komentarjev

Internet Explorer 6 noče umreti

vir: CNet
CNet - Microsoft je brskalnik Internet Explorer 6 izdal pred osmimi leti (avgusta 2001), kar je v računalništvu prazgodovina. Kljub razvoju tehnologij za postavljanje spletnih strani in silovitemu napredku brskalnikov, je Internet Explorer 6 še vedno za mnogo uporabnikov glavno orodje za dostop do spleta. Microsoft je v vmesnem času izdal sedmo in osmo inkarnacijo svojega modrega e-ja, nove verzije sta pripravila Mozilla in Opera, prebudil se je Safari, svoj kos pogače pa si Chromom želi odrezati tudi Google.

Microsoft se trudi Internet Explorerju povrniti sijaj, tako da je v novejših verzijah podprl zavihke, filter proti phishingu, orodja proti malwaru in bolje implementiral standarde. Toda to jim bolj malo pomaga, saj je IE 6 še vedno najbolj uporabljana verzija. Po njem posega 27 odstotkov uporabnikov, IE 7 jih ima 23 odstotkov, IE 8 pa 12 odstotkov.

Razlog za tako...

74 komentarjev

Google poziva k prenahanju uporabe Internet Explorerja

Slashdot - Google je nedavno pozval uporabnike Gmaila, da naj prenehajo z uporabo Internet Explorerja 6 v korist Firefoxa oz. njihovega Chroma, saj sta slednja dvakrat hitrejša od Internet Explorerja 6. Le-ta je bil označen kot nepodprt brskalnik in zato uporabniki z njim ne morejo dostopati do naprednih storitev.

Spomnimo še, da je spletni velikan nedavno odstranil Firefox iz njihovega svežnja programov Google Pack in ga nadomestil z Google Chromom, nato pa dodal neposredno povezavo za prenos omenjenega brskalnika pod iskalnik Google in filmsko storitev YouTube.

Googlova odločitev, da označi IE6 kot v Gmailu nepodprt brskalnik ne vpliva le na domače uporabnike, temveč tudi na tisoče malih in srednje velikih podjetij, ki uporabljajo storitev Google Apps, zanimivo pa je tudi, da na Firefox presedlata dva od treh nekdanjih uporabnikov Internet Explorerja.

54 komentarjev

Bo IE 6 tudi v stand-alone verziji?

ZDNet - Pojavile so se govorice, da bo naslednja verzija Microsoftovega brkljalnika, Internet Explorer 6, stand-alone verzija. To pomeni, da ne bo dosegljiva samo kot del operacijskega sistema Windows, temveč tudi kot samostojen program, ki bo dostopen tudi drugim uporabnikom. Zaenkrat namreč lahko vidijo in preizkusijo beta verzijo IE 6 samo beta-uporabniki Microsofta, ki imajo naložen nov beta operacijski sistem Windows XP.
Vsaj zaenkrat pa IE 6 ne morete uporabljati na nekaterih operacijskih sistemih, ki so sedaj na trgu. Na Windows 95 ga sploh ne morete uporabljati, lahko pa ga uporabljate na Windows 98, Windows NT (s service pack-om 6a ali več) in pa Windows XP beta.
Končne verzije IE 6 in Windows XP pa lahko pričakujemo nekje pred koncem tega leta.

1 komentar