»

V Kiberpipi ta teden: Finale MoMoSlo, Finale Spletne urice, No-LAN party, Postani E-starš

Java Web Applications with Tapestry 5, 07. Jun 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 18.6. ob 19h, vas vabimo na finale MoMoSlo kjer lahko ob 19h pričakujete Hrvoje Živko, ki bo govoril o IBM Worklight, Ekipa DrugiVid nam bo predstavila projekt 2ndSight ob 19:30, Andrej Mihajlov nam bo predaval ob 20h o lokalizaciji iOS aplikacij, ob 20:30 pa nas čaka sklepni del - druženje v Metropolu namenjeno zbiranju vtisov, spoznavanju, druženju ter iskanju priložnosti za sodelovanje.

V sredo 20.6. ob 19h, bomo zaključili sezono Spletnih uric 2011/2012. Pridite na grand finale, predavanje bo, koncert bo, Dj bo, pijača bo, dobra družba bo! Več podrobnosti v toku tedna na https://www.facebook.com/SpletneUrice.


V četrtek 21.6. ob 20h, se bo v Kiberpipi od 20. ure dalje...

1 komentar

Ekipa iz Zagorja, Oust.me zmagala na ljubljanskem Mini Seedcampu

Oust.me vodi teritorije po lepem številu večjih slovenskih in tujih krajev.

Slo-Tech - Sredi prejšnjega meseca se je v IBM-ovi kristalni palači na Šmartinki dvajset izbranih ekip iz Slovenija, Balkana in širše okolice potegovalo za nove kontakte, pozornost mentorjev in sprejem v družino londonskega Seedcampa, ki velja za najbolj znan sklad zagonskega kapitala za evropske tehnične startupe. Včeraj so razglasili zmagovalce - to sta slovenska ekipa Oust.me in estonski startup za športne navdušence Sportlyzer. S tem se Oust pridružuje zdaj že tročlanski družini slovenskih seedcamp zmagovalcem - leta 2007 je to kot prvim uspelo blogging specialistom Zemanti, v začetku letošnjega leta ponudniku internetne telefonije Vox.io, leta 2008 pa je bil precej blizu Uniki.

Oust.me je podvig treh Zagorcev, gre pa za spletno aplikacijo, ki vojno za mayorshipe na lokacijskih socialnih omrežjih spremeni v boj za...

9 komentarjev

MoMoSlo S03E03 - Gaming & Gamification

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Prvi Mobile Monday v letu 2011 bo potekal v ponedeljek, 17. januarja. Tokratna tema bodo mobilne igre ter uporaba mehanike iger v ostalih vrstah aplikacij.


Žiga Hajdukovič se je profesionalno z razvojem iger ukvarjal pri podjetju Cocoasoft, nato ustanovil svoje podjetje Razum, sedaj pa se je z ekipo Dawn of Play lotil samostojnega razvoja različnih iger, kot je na primer trenutno aktualni Monkey Labour.

Tadej Gregorčič, direktor mariborskega podjetja Motiviti, ki se primarno ukvarja z razvojem iger, bo v okviru svojega predavanja predstavil osnovne koncepte in nekaj predlogov za uporabo gamification koncepta (uporabe elementov iger v vseh vrstah aplikacij) v praksi.

Outfit7 je ekipa 15 programerjev, oblikovalcev in podjetnikov, ki razvija mobilne aplikacije za platformi iOS in Android. Podjetje je oktobra 2009 ustanovilo...

0 komentarjev

Kiberpipa: Seedcamp Q&A

Kiberpipa - Pred 14 dnevi se je v Londonu odvijal Seedcamp Week 2010, kjer so bili ponovno prisotni tudi Slovenski startupi.

Seedcamp je skupen projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in “poiskati naslednji Google”.

V okviru Pipinih odprtih terminov, se bo v torek ob 19h, odvijala manjša okrogla miza oz. Q&A, kjer bodo svojo izkušnjo predstavili fantje iz Visionecta. Kdor ne pozna Visionecta, gre za eno od redkih domačih podjetij, ki inovirajo na področju strojne opreme s rešitvijo, ki temelji na e-ink zaslonih. Več o dogodku

0 komentarjev

MoMoSlo S02E08 - Mobile Mountains (delavnica)

Mobile Mountains na Over the Air '09

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V sklopu MobileMonday Slovenija bo v v ponedeljek, 21.6 ob 18:30 delavnica, ki razkriva pasti, v katere se pogosto zapletejo snovalci mobilnih aplikacij. Delavnico bo vodil Tom Hume iz podjetja Future Platforms.Tom je poln izkušenj na področju razvoja mobilnih aplikacij. V okviru Future Platforms je sodeloval pri projektih za Microsoft, Nokio, BBC, EMI ... Poleg tega aktivno sodeluje v W3C Mobile Web Best Practices Group ter je reden gost dogodkov Mobile Monday. Dogodek bo v angleškem jeziku. Število udeležencev delavnice je omejeno na 50. Za udeležbo potrebujete brezplačno vstopnico, ki jo dobite tukaj.

Poleg delavnice bo predstavljena tudi Akademija NokiaAppForum Slovenija.

1 komentar

V Kiberpipi ta teden

Utrinek z Mobile Monday-a: Around the World

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V prihodnjem tednu tednu se bo v Kiberpipi dogajalo prav vsak večer.
Ponedeljkov MobileMonday Slovenija - Tabletworld bo v znamenju malih računalnikov/velikih telefonov z zasloni na dotik. Predavanja bo tokrat zamenjala okrogla miza na temo tabličnih računalnikov, njihove uporabe ter tehnologij, v kateri bodo sodelovali Lenart J. Kučić, novinar Sobotne priloge Dela in nekdanji urednik Delove strani Infoteh, Nina Kožar, social media PR na Innovatif-u, Luka Birsa, CTO podjetja Visionect, Vid Tadel, predavatelj ter razvijalec za Apple-ovo iPhone/iPad platformo. Mogoče se bo poigrati z Amazonovim Kindle-om, Appleovim iPad-om ter Visionect-ovim prototipom, sklepni del pa bo namenjen zbiranju vtisov, spoznavanju, druženju...

1 komentar

MoMoSlo S02E06 - Startup Night

MobileMonday Slovenija

Slo-Tech - V ponedeljek 22.2.2010 bo v Kiberpipi šesti MobileMonday v sezoni 2009/2010. Predstavili se bodo trije slovenski startupi.

Ob 18:30 bo Robert Farazin predstavil MMatcher. MMatcher je storitev, ki omogoča, da uporabnik preko različnih platform oddaja in spremlja interese v njegovi okolici. Pri MMatcherju so prepričani, da je vsak izražen interes v bistvu mali oglas.
MMatcher inteligentno povezuje interese glede na interes ter lokacijo osebe v realnem času. Primer: A: prodam rdeče kolo, B: kupim rdeče kolo - MMatcher ju poveže ter jima omogoči direktno komunikacijo.

Ob 19:00 bo ekipa MiddleMachine predstavila projekt Futurist - A calendar that pushes back!

Ob 19:30 bo Luka Birsa, CTO podjetja Visionect, bo na hitro predstavil rešitev s katero so dosegli uspehe na mednarodnih startup tekmovanjih, ter predstavil izkušnjo iz...

0 komentarjev

MoMoSlo S02E05 - Around the World

MobileMonday Slovenija

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 18.1.2010 bo v Kiberpipi nov MobileMonday dogodek.

Predavala bosta Matevž Klanjšek - soustanovitelj podjetja Celtra ter kreativni direktor pri podjetju Renderspace. Sodeloval je pri odmevnih projektih za velike naročnike (Mobitel Itak, SiOL iO ...) na področju Slovenije ter tujine 20th Century Fox, Warner Bros., Universal Pictures, Heineken, Hennessy.

Drugi gost večera bo Tomi Ahonen - avtor številnih knjig ter svetovalec na področju telekomunikacij in mobilnih tehnologij. Je redni gost na velikih konferencah, ki obravnavajo mobilne teme (Future of Mobile, Mobile World Congress, Picnic Amsterdam) - poleg tega ga redno citirajo publikacije kot so Wall Street Journal, Financial Times, Business Week in Economist. Tomi piše tudi zelo znan blog Communities Dominate Brands

Program:
18:00 - Prolog
18:30 - Matevž...

0 komentarjev

MoMoSlo S02E04 - Communities & Trends

Utrinek z Maemo Challenge predstavitve

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Po uspešno zaključenem MoMoSlo Maemo Challenge-u (posnetki predstavitev ekip oz. tukaj), bo nocoj ob 18.30 v Kiberpipi potekal še zadnji letošnji MobileMonday Slovenija, kjer bomo govorili o skupnostih in trenutnih trendih na področju mobilnih tehnologij. Najprej bo Viktor Marohnić, soustanovitelj ter direktor podjetja Shout'em, predstavil pot in izkušnje prodornega hrvaškega startup-a, ki je prejel serijo nagrad na evropskih konferencah. Predavanje bo v angleškem jeziku. Nato bo Tomaž Štolfa, kreativni vodja v podjetju Marand, kjer deluje v okviru skupine MarandLab, predstavil trende v mobilnem svetu - od naprav do storitev ter tehnologij, ki naj bi bile v središču pozornosti v...

0 komentarjev

MoMoSlo S02E03 - Hello Maemo!

MobileMonday Slovenija

Slo-Tech - Tretji MobileMonday dogodek v tej sezoni bo namenjen novi platformi Maemo.

Predaval bo Jure Šušteršič iz podjetja Nokia, ki je svojo kariero začel kot produktni vodja za API ter razvojno ogrodje na S60 platformi, trenutno pa v vlogi poslovnega razvijalca (business developer) skrbi za skupnost razvijalcev na Nokinih novih tehnologijah ter inovacijah. Pred sodelovanjem z Nokio nabiral izkušnje v številnih projektih in startupih, povezanih s spletnimi tehnologijami. Dokončal je MBA iz managementa za visoko tehnološke panoge na Helsinki School of Economics.

Za tem sledijo še predstavitve 25 prijavljenih konceptov na natečaj Maemo Challenge ter Nokia N900 party, namenjen spoznavanju, druženju ter iskanju priložnosti za sodelovanje.

V kolikor se dogodka nameravate udeležiti, je priporočljiv RSVP na Facebook-u (pogoj za...

5 komentarjev

Maemo Challenge

Kiberpipa - V okviru dogodka MoMoSlo S02E03 - Hello Maemo! organizira MobileMonday Slovenija v sodelovanju s podjetjem Nokia, Maemo Challenge na novi, odprti razvojni platformi Maemo 5 na napravah Nokia N900. Maemo Challenge je namenjen vsem inovativnim posameznikom ter skupinam, ki jih zanimajo aplikacije na mobilnih platformah.Na Maemo Challenge-u bodo podelili pet aparatov N900 najboljšim petim konceptom ter jim tako omogočili razvoj aplikacij na Maemo platformi še pred njenim uradnim izidom v Sloveniji. Vse, kar je potrebno, je pripraviti koncept inovativne, uporabne ali zabavne mobilne aplikacije ter v petih minutah prepričati občinstvo na dogodku MoMoSlo S02E03 - Hello Maemo! dogodku, 30.11.2009 v Kiberpipi.

Zmagovalci bodo imeli možnost...

5 komentarjev

Zmagovalci Seedcampa 2009

Kolaž logotipov zmagovalnih projektov

vir: TechCrunch
TechCrunch - Seedcamp je tekmovanje za mlada podjetja, na katerem zmagovalci dobijo začetni kapital, ki jim omogoča izvedbo osnovne ideje, na kateri je zgrajeno samo pdojetje. Letos je šest zmagovalcev dobilo vložek v višini 50.000 € v zameno za 5-10% delež organizatorjev v vsakem od podjetju. Točen delež, ki variira od podjetja do podjetja, je ostal poslovna skrivnost, medtem ko je bilo mnenje skupnosti, da je bila konkurenca letos dokaj izenačena ter na visokem nivoju, kar kaže napredek pri evropskih start-upih. Našim bralcem bo verjetno najbolj znano domače podjetje Zemanta, ki je na evropskem Seedcampu zmagalo leta 2007.

Od šestih zmagovalcev dva prihajata iz Združenega Kraljestva, po eden pa iz Poljske, Estonije, Romunije in iz arabskega sveta.

Britanski Server Density je močno orodje za sistemske administratorje, saj omogoča oddaljen nadzor nad strežniki, omogoča pregled obremenitve...

1 komentar

MoMoSlo, 40 let interneta, VIP z dr. Teo Petrin ...

Mobile Monday Slovenija

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V Kiberpipi se bo ta ponedeljek zgodil Mobile Monday Slovenija, s katerim je želja združiti vse tiste, ki jih zanimajo teme mobilnega sveta. V Kiberpipinem računalniškem muzeju obeležujemo 40 let,odkar so v omrežju ARPANET vzpostavili prvo trajno povezavo ter poslali prvo sporočilo preko tega omrežja z razstavo 40 let interneta. Pipin odprti termin v torek in Spletne urice v sredo so na sporedu kot vsak teden ob 19h, v četrtek pa še zadnji VIP v tej sezoni - tokrat z dr. Teo Petrin. Več spodaj.ponedeljek, 11.5. ob 18:00 MoMoSlo: #0 - Pilot! Na prvem slovenskem MobileMonday dogodku bomo imeli priložnost spoznati kranjsko podjetje 3fs (ThidrFrameStudios), ki se ukvarja z razvojem storitev, ki povezujejo splet in mobilne platforme. Drugi del dogodka bo posvečen Unity3D - ogrodju za ustvarjanje iger, ki omogočajo igranje na različnih platformah. Tretji del večera je namenjen spoznavanju, druženju ter iskanju...

3 komentarji

Ubuntu, MoMoSlo, 40 let interneta...

Ubuntu

vir: Wikipedia
Kiberpipa - Kiberpipa vas vabi na torkov Pipin odprti termin, kjer bo Luka Napotnik govoril o privzetem namizju za sistem Ubuntu. Naredili bomo kratek povzetek njegove zgodovine, uporabljene tehnologije, se dotaknili novosti pri novi izdaji ter novosti, ki so specifične za Ubuntu. Spregovorili bomo o namizju kot razvojni platformi ter o tem, kakšna izgleda prihodnost namizja.Sreda je kot vsak teden čas za Spletne urice, srečanja oblikovalcev spletnega prostora, kjer izmenjujejo svoje izkušnje ter predstavljajo aktualne teme in dogodke s področja spletnih tehnologij.

Za prihodnji ponedeljek pa najavljamo MoMoSlo #0 - Pilot! - prvi slovenski MobileMonday, kjer bomo imeli priložnost spoznati kranjsko podjetje 3fs (ThidrFrameStudios), ki se ukvarja z razvojem storitev, ki povezujejo splet in mobilne platforme. Soudeleženi so pri projektu Pixl8r (novemu izdelku svetovno znanega podjetja...

2 komentarja

Operimo tipkovnico!

Modding Zone - Za vse tiste, ki še ne veste, da so tipkovnice najbolj umazan del vašega računala, naj vam povem: Tipkovnice so najbolj umazan del vašega računala! Ob vsej prepiti kavi, kokakoli, kavi ter kokakoli, ter ponesrečenih gibih, ki so rezultirali v neposrečenem politju taiste kave ter kokakole, ob čipsu, piškotih, bonbonih, laseh ter ostalih dlakah, in tako naprej - rabimo tipkovnico kdajpakdaj tudi očistiti. Avtor članka na Modding Zone je opisal, kako tipkovnico razstaviti ter nje plastiko oprati v pomivalnem stroju. Z novo formulo za hitro sušenje je moja plastika suha še hitreje...

8 komentarjev