»

Toshiba prevzema Fujitsujeve trde diske

X-Bit Labs - Po napovedih, o katerih smo že pisali, bo Toshiba pogoltnila Fujitsujev oddelek trdih diskov. Podjetji sta namero o tem podpisali februarja, včeraj pa sta sprejeli končni dogovor o transakciji. Fujitsujev oddelek trdih diskov bo oddvojen v novonastalo podjetje Toshiba Storage Device Corporation (TDSC), ki naj bi bilo vredno približno 30 milijard jenov (230 milijonov evrov). Sprva bo Toshiba 80-odstotni lastnik TSDC, preostanek pa bo ostal v Fujitsujevi lasti do konca decembra 2010. TSDC bo prevzel dolgove v višini 6 milijard jenov (46 milijonov evrov). S prevzemom bomo dobili velikega igralca, ki bo nadzoroval 16 odstotkov trga trdih diskov, podobno kot Hitachi. Največja ostajata Seagate in Western Digital.

0 komentarjev

Tudi Seagate bo ponudil dva terabajta

ComputerBase - Kmalu za Western Digitalom je zgledu sledil tudi konkurent Seagate in napovedal svoj model dvoterabajtnega diska. Točnega datuma izida še niso povedali, so pa zagotovili, da lahko trde diske serije Constellation, ki bodo sicer namenjeni zahtevnejšemu (enterprise) trgu, pričakujemo letos poleti. Na voljo bo v 2,5- in 3,5-palčni različici, prav tako bo tudi priklop mogoč prek vmesnikov SATA ali SAS 2.0. Poleg največjega modela bodo na voljo še 160, 500 in 1000 GB. O ceni pri Seagatu niso želeli povedati kaj oprijemljivega, so pa zapisali, da se uporabnikom v zameno za prostornost za razliko od WD-jevega modela ne bo treba odpovedati hitrosti.

12 komentarjev

Seagate skrajšuje garancijo

Seagate - Po več kot štirih letih petletne garancije na Seagatove diske, je te ugodnosti konec, poroča The Tech Report. S prihodnjim letom bodo goli (OEM) trdi diski serij Barracuda in Momentus imeli le še tri leta garancije, medtem ko bodo škatlaste (retail) verzije za zdaj še ostale pri petletni garancijski dobi. Zahtevnejši diski iz razreda enterprise, kamor sodijo serije Savvio, Cheetah, Barracuda ES in SV35 bodo prav tako obdržali stari sistem. Diski, kupljeni pred 3. januarjem, bodo seveda obravnavani po starem.

Seagate je na spremembo utemeljil nekoliko smešno. Pravijo, da bodo tako uporabnikom ponudili garancijske pogoje, ki so trenutno standard v tej industriji in bolje ustrezajo Seagatovim partnerjem in strankam. Poudarjajo še, da se 95 odstotkov vseh reklamacij tako ali tako zgodi v prvih treh letih po nakupu. Uradno naznanilo.

25 komentarjev

Seagateov mejnik

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs je podjetje Seagate doseglo pomemben mejnik pri prodaji svojih izdelkov. Iz svojih tovarn so odposlali že 30-milijonti trdi disk serije Cheetah, kateri so trenutno uporabljani predvsem v visokozmogljivih strežnikih. Že omenjeni diski se vrtijo z 10.000 ali 15.000 rpm, na voljo pa so v kapacitetah med 18 in 147 GB. Z visoko zanesljivostjo, velikimi kapacitetami, visko hitrostjo ter ter nizkim MTBF so diski idealni za zahtevna okolja, kjer je zahtevano neprekinjeno delovanje brez izpadov. Novica!

1 komentar

Seagate Barracuda ATA V 7200

Seagate - Seagate je prikazal demonstracijo že popolnoma delujočega novega orjaka - trdega diska Barracuda V (ATA). Zadevo so prikazali na PC Expo/TechXNY in sicer na prototipni Intelovi matični plošči.

7200 obratov se morda ne sliši tako silno veliko, toda če vam povem podatek, da bo ena plošča trdega diska nosila kar do 60 gigabajtov, se vse skupaj sliši drugače. Odgovorni pri Seagateu obljubljajo nove diske jeseni. Klik!.

0 komentarjev

USB luč

Gambit - Čeprav imam občutek, da sem to že nekje videl (ali pa je bila to mogoče samo ena bedarija za USB), se mi je tale novica zdela vredna objave.
Kensington (predvidevam, da je proizvajalec), je naredil USB lučko, ki energijo za svoje delo črpa kar iz USB porta, kar sicer pomeni, da ne more biti zelo močna, je pa, kot pravijo tule, povsem dovolj za delo, če ne želite motiti drugih. Ker je USB, je več kot idealna za prenosnike, kjer ne potrebujete ničesar drugega...

1 komentar

USB trdi disk

Seagate - Seagate je predstavil svojo prenosno verzijo trdih diskov serije DiskStor, ki za delovanje ne potrebujejo ničesar drugega kot vaš USB vhod. Seagate v svoji RSS (Removable Storage Solutions) ponudbi ponuja dve možnosti. DiskStor 20 nam ponuja 20GB prostora, medtem ko se ta kapaciteta z DiskStor 40 podvoji. V paketu dobimo tudi polno verzijo programa ACDSee za digitalno obdelavo slik ter program Datakeeper, ki nam bo varoval podatke na disku. DiskStor 20 dobimo že za $269, medtem ko nas bo 40GB različica stala $349. Kar je v primerjavi z Iomegino rešitvijo veliko ceneje. In kakšne so značilnosti DiskStor-a:
  • Dobimo Seagatov 20GB ali 40GB trdi disk s prenosi do 12Mbits/sec.
  • Zraven pa, kot je bilo že povedano, dobimo polno verzijo ACDSee programa ter program Datakeeper.
  • USB 1.1 kompatibilnost (WIN 9x, Me, 2000)
  • Pa tudi navodila in programska oprema za uporabo ne manjkajo. Dobimo pa seveda tudi dvoletno garancijo.
Celoten članek dobite tu: LINK

3 komentarji