»

Vroče je

Cool Hardwarez - Verjetno ste to ugotovili že sami... VROČE JE! Človek je nad temperaturno spremembo sicer nejevolen, ampak škodi mu pa ne. Človekovemu najboljšemu prijatelju, računalniku, pa. Vsi, ki imamo navite procesorje in grafične kartice, se tega še predobro zavedamo.
Da pa bi naš procesor ostal primerno ohlajen tudi v tej vročini, moramo imeti dobro hlajenje zanj. Ali vodno, če ne pa vsaj dober cooler. Kot je naprimer TT Dragon Orb. Če je zares tako dober, kot jaz tukaj nakladam, si oglejte tu. Na testu je namreč Dragon Orb 3 z aluminijastim kontaktnim delom. Ugotovitev: Dragon Orb je zelo dober cooler. Dobil je 9 od desetih točk.

0 komentarjev

Test: Thermaltake Storm Fan (TT 6025 CAP)

Overclockedcafe - Nekaj dni nazaj sem objavil novico o TT dodatnem ventilatorju, ki se ga lahko enostavno namesti in uporabi na vseh Orbih. No danes se je na Overclockercafe.com pojavil test le tega. TT ga je imenoval Storm Fan in deluje pri 7000 rpm. Je pa enak ventilator, kot se ga uporablja na Dragon Orbih. Za test so izbrali TT Mini Copper Orb. Seveda so odstranili originalen ventilator, saj je Storm Fan mišljen kot nadomestek le temu. Kakšna pa je njegova učinkovitost? Moram reči, da so dobil z njim približno za tri stopinje boljše rezultate (kot z originalnim ventilatorjem). Jaz se tukaj sprašujem, ali je Storm Fan vreden dodatnega denarja, ki ga bomo morali dati zanj? Test pa dobite tukaj: TEST

0 komentarjev

Nova družina hladilnikov Orb-Dragon Orb

X-Bit Labs - Danes je TT predstavil svojo novo umetnijo. Dragon orb hladilnike, ki so narejeni za naše najbolj vroče mašince (od P3 do Athlonov). Serija vsebuje tri modele, ki variirajo v materijalu, ki je bil uporabljen pri izdelavi, in tudi v sami konstrukciji. Obenem pa je TT spremenil tudi pritrdilni mehanizem, ki naj bi sedaj omogočal lažjo inštalacijo samega hladilnika. Dragon Orb 1 je v celoti iz aluminija, Dragon Orb 2 pa ima aluminijasto jedro na katerega so pritrjeni bakreni in aluminijasti pini, Dragon Orb 3 pa pa je v celoti iz bakra. Vsi trije modeli imajo premer 69mm in so visoki 79mm. Ventilator je pa prava turbina (seveda glede hitrosti). Zmore kar 7000 rpm in 38 CFM. TT obljublja, da sama glasnost ventilatorja ne bo presegla 39 dB, vendar če vem je glasnost na prvem mestu bo TT izdal tudi posebno serijo Dragon Orbov z 4900 rpm ventilatorji. Za slikice odsurfajte sem: Dragon Orbi

1 komentar

[H]ard|OCPjev test hladnjakov

HardOCP - HardOCPjevci so se lotili še enega primerjalnega testa HSF enot (HeatSink&Fan enot). Tokrat so jih na test popeljali kar devetnajst, od tega 6 od Thermaltakea, 2 od GlobalWina ter ostale. Po kratkem opisu vsakega od njih zvemo, da je od vseh najslabši Thermaltakeov Mini Copper Orb, saj se je 1.4 GHz Thunderbird segrel kar na sedemdeset (!) stopinj celzija. Najboljši od vseh pa je bil Thermoengineov 7K, ki je krotil procesor na 48 stopinjah. Klik za nadaljnje informacije.

0 komentarjev

Ultra zanimiva modifikacija

Slo-Tech - Še ena zanimiva novica od Gpodoba. Tokrat gre za nekoga, ki je svoj Mini Copper Orb spremenil v vodni hladilnik. Ne dvomim, da je zadeva prišla na misel marsikaterem lastniku AMDjevih procesorjev, toda izpeljava tega tipa je res vredna ogleda. Skozi bakreno jedro Orba je enostavno izvrtal en kanalček ter skozi napeljal vodo. Glede na to, da nikjer ni nikakršnih prej/potem meritev temperature, ne morem sklepati, ali je zadeva uspešna ali ne. Toda zanimiva vsekakor je .

1 komentar

Mini Copper orb

hardCOREware - Ja, Thermaltake ni izdal le mini verzije Super orba, temveč tudi mini verzijo Copper orba. Tudi ta je, enako kot večji mini bratec, ožji od svojega izvirnikia Chrome orba. Namenjen je AMDjevim procesorjem do frekvence 1.5 GHz. Izboljšali so pritrdilni mehanizem, tako da je namestitev s pomočjo ploščatega izvijača otročje lahka. Hladilnik je zgrajen iz dveh delov. Prvi je bakren in je na nek način izmenjevalna površina med procesorjem in aluminijem. Razlog za uporabo bakra je boljša notranja toplotna prevodnost ter boljše prehajanje toplote iz procesorja na baker kot na aluminij. Del bakra, ki se vidi, če odstranite ventilator, je podoben Copper hedgehodu. Drug del hladilnika pa je narejen iz aluminija in oddaja toploto zraku. Hladilnik se obnese bolje kot Mini Super Orb, a malo slabše kot Volcano II. Mini Copper orb je sicer tišji od Mini Super orba, a glasnejši od Volcano II hladilnika. Na žalost je tu še en dejavnik in to je cena, ki bo najverjetneje govorila v prid Volcano II...

0 komentarjev

Novi Thermaltakovi hladilniki

Thermaltake - Za Thermaltake bi res lahko rekli, da nikoli ne počiva. Po VolcanoII hladilnikih, ki so navdušili overclockerje, sedaj pripravljajo nove izdelke. Definitivno zelo zanimiv je Chrome Orb z bakreno stično površino.: Mini Copper Orb. Moram priznati, da je to bila kar nekako logična razvojna pot in vprašam se lahko, zakaj za kaj takega niso poskrbeli že prej.
Drugi izdelek je komercialna različica Mini Blue Orba, ki smo ga doslej lahko videli le na Herculesovih grafičnih karticah. Za razliko od dosedanjih Blue Orbov ta malček ne zaseda niti ene PCI reže. Vprašanje je samo, kakšne so njegove hladilne sposobnosti .

0 komentarjev

Test Titan Majesty Twins Mk2 hladilnika

Case Junkiez - Kljub velikem pričakovanju, ki ga je dotični hladilnik ustvaril že samo s svojim izgledom, se je po prvih testih izkazalo, da gre za navadno jajco, ki ni sposobna spodobno odstranjevati toplote s procesorja. Titan je na srečo pritožve vzel resno in pošteno predelal hladilnik. Tako so dodali dodatne hladilne reže tudi na podnožje hladilnika, le to pa še dodatno zbrusili in zgladili. Prav tako so namestili močnejše ventilatorje. Ali je to dovolj ali ne, so preverili na Case Junkiez strani, kjer so hladilnik primerjali s staro različico ter Golden Orbom. No, res so rezultati boljši, toda tudi novi Twins cooler zaostaja za starim Golden Orbom, ki ima povrhu vsega samo en ventilator .

0 komentarjev