»

WebCamp Ljubljana 2017

Slo-Tech - V soboto, 22. aprila, slovenska spletna skupnost ponovno organizira konferenco WebCamp Ljubljana 2017. Vsebinsko je razdeljena na frontend, backend in DevOps vsebine. Kdor pa danes želi ostati na tekočem z vsemi novostmi pa se skoraj zagotovo nekaj časa počuti tudi čisto zgubljenega. Zato bo pa dodatni poudarek na skrbi zase in kako se ubraniti izgorelosti in pritiskom vodstva.

Do 31. januarja še zbiramo prijave za predavanja. Majhne lokalne konference so odlično izhodišče za kasnejše večje konference in s tem tudi boljše karierne zmožnosti. Pomagali vam bomo pri pripravah in poskrbeli, da bo vaše predavanje nasploh uspešno.

V primeru, da bi samo prišli poslušat, se prijavite na dopisni seznam in obvestili vas bomo, ko bodo na voljo zastonj karte. Predavanja v letu 2016 in...

16 komentarjev

Video posnetki iz WebCampLjubljana

Slo-Tech - Po uspešnem WebCampLjubljana, kjer so prejšnji teden obiskovalci dogodka predavali o spletu in tehnologijah, je sedaj pripravljen arhiv videoposnetkov njihovih predavanj.

Teme se gibljejo od zelo tehničnih: migracija obstoječih spletnih strani na nov sistem, pakiranje JavaScripta, razvoj HTML5 aplikacij za iPada, kako postaviti monitoring sistem za strežnike ter kako servirati neživi video na spletu; do bolj splošnih: brezplačni kolektivni samoumor, kako voditi svoje življenje in podjetje, Freedom box in vodenje spletnih projektov.

Vse te in še mnoge druge posnetke si lahko s pomočjo brskalnika ali iPada ogledate na: http://video.webcamp.si/

21 komentarjev

WebCampLjubljana

WebCamp.si - V soboto, 22. oktobra, bo na Fakulteti za Elektrotehniko (in Fakulteti za Računalništvo in Informatiko, Tržaška c. 25) ponovno organizirana nekonferenca WebCampLjubljana, kjer predavate udeleženci sami. Tema so spletne tehnologije, ki danes obsegajo tako klasični splet kot mobilne naprave ter zahtevajo tudi nove podjetniške in marketinške prijeme.
Udeležba je brezplačna, prve vstopnice pa bodo na voljo danes ob 11h dopoldne, lahko pa si jo zagotovite mimo vrste tako, da vnaprej prijavite predavanje.

Več o dogodku na webcamp.si.

29 komentarjev

RealTime WebCampLjubljana

Slo-Tech - Po jesenskem WebCampu, posnetke iz katerega smo objavili tudi na Slo-Techu, je sedaj čas za naslednjega. Tokratni WebCamp ima temo Real-Time in je vsem, ki so mnenja, da so obstoječe spletne tehnologije preprosto prepočasne. V bolj razvijalsko obarvanih temah bomo med drugim debatirali o XMPP (tehnologija, ki poganja Google Talk), Comet (Facebook Chat) ter seveda Twitter API-ju. V primeru, da se prepoznate v zgornjih buzzwordih, prijavite svojo temo in se nam pridružite v soboto, 20. februarja v Hekovniku.

1 komentar

Nov prispevek: Tomaž Štolfa: The Internet of Things

Slo-Tech - Konec novembra je v Tehnološkem parku potekal WebCamp Ljubljana. Po splošnem mnenju obiskovalcev je dogodek uspel.

Kot smo obljubili, bodo počasi, za vse, ki se dogodka niso mogli udeležiti, na voljo posnetki predavanj.

Najboljša predavanja pa bomo objavili tudi na Slo-Techu. Začenjamo s predavanjem Tomaža Štolfe: The Internet of Things.

V naprej se opravičujemo za malo slabšo tehnično izvedbo snemanja. Naslednjič bo bolje.

3 komentarji

WebCampLjubljana

Slo-Tech - Tudi v naših krajih počasi spoznavmo nekonference, ki jih oblikujejo kar udeleženci sami. Po dveh BarCampih sedaj naznanjamo WebCampLjubljana, ki je namenjena vsem ki se ukvarjajo s spletnimi tehnologijami - od razvijalcev in oblikovalcev pa do piscev besedila in SEO optimizatorjev.



WebCampLjubljana se bo odvijal v soboto, 28. novembra 2009, v konferenčni dvorani Tehnološkega Parka Ljubljana. Udeležba je brezplačna, vstopnico pa si najlažje zagotovite tako, da do nedelje prijavite naslov vašega predavanja.

Se bo še kdo opogumil in pripravil svoj tematski BarCamp?

8 komentarjev