»

PS4, Xbox 720 obe brez možnosti preprodaje ali najema iger

Sporočilo vsem kupcem. Taka bi morala biti obvezna nalepka na vseh avtorskih delih, takoj zraven tiste s "CE".

vir: Jundooz
HotHardware - Letos pričakujemo naval novih konzol. PS4 bo najavljena 20. ta mesec s ceno okoli 430 dolarjev, Microsoft misli predstaviti Xbox 720 aka Durango enkrat junija po podobni ceni, Android konzola Ouya uleti prav tako junija za 100 ali malo več dolarjev (nadgradnje bodo potem vsako leto); morda nas preseneti še Valve z izidom Steam Boxa. 4k podpora naj bi bila zagotovljena (vsaj pri prvih dveh), igre so tudi že napovedane, vse je torej super, ali pač?

Bolj ne. Če se bo to, kar so zdaj govorice, uresničilo, bodo vse preko XBox live kupljene igre prišle z zgolj enkratno aktivacijsko kodo. Preprodaje kupljenih naslovov tako ne bo, prav tako bo treba taiste naslove ponovno kupiti, če vaši konzoli slučajno odklenka (in Microsoft pač je znan po...

117 komentarjev

Xbox 360 šele na sredi življenjskega cikla

Microsoftov Kinect

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Chris Lewis, vodja Microsoftovega oddelka za zabavo (Xbox in igre) v Evropi, srednjem vzhodu in Afriki, je povedal, da ima Xbox 360 pred seboj še vsaj 5 let uporabe. Če se bo napoved izkazala za resnično, bo konzola dosegla vsaj 10 let aktivne uporabe, saj je bila splavljena 22. novembra leta 2005. Življenjsko dobo so po mnenju Lewisa uspeli podaljšati s pravkar predstavljenim Kinectom.

Zanj naj bi bilo veliko zanimanja predvsem v Franciji, Španiji, Nemčiji in Italiji, kjer bodo tako uspeli potešiti lačen trg sproščenega oz. priložnostnega igranja (t.i. casual gaming). V slednjem je bil do sedaj nesporni prvak Wii, za katerega večina uporabnikov pravi, da tako ali tako sploh ni zanimiv, če ga uporabljate sami, brez družbe. Sonyjev odgovor na priložnostno igranje je seveda Move.

Pri Microsoftu...

26 komentarjev

Alan Wake le za Xbox 360

bit-tech.net - Saga Alana Wakea se je začela že pred petimi leti, ko so napovedi razvijalskega studia Remedy, ki razvija igro, naredile večjedrne procesorje že takrat vsaj nekoliko smiselne. Alan Wake je bila, vsaj v napovedih, prva igra, ki bi dejansko pridobila z uporabo štirijedrnega procesorja v primerjavi z zgolj dvojedrnikom. Stvari so se nekoliko zapletle lani poleti, ko so pri Remedy najavili, da bo Alan Wake prišel tudi na Microsoftovo igralno konzolo Xbox 360. Poteza je bila seveda pričakovana, saj je Microsoft založnik igre. A vse od takrat do danes ni bilo znano, kaj se bo zgodilo s PC različico igre. Pri Microsoftu so namreč prav danes razjasnili, da PC različice Alana Wakea ne bo, kar pomeni, da bo naslov ekskluziven za Xbox 360. Uradni razlog za to je nadvse...

55 komentarjev

Xbox Live za stari Xbox bo ukinjen

Xbox

ITworld.com - Microsoftov generalni menedžer za Xbox Live Mark Whitten je napovedal, da bodo s 15. aprilom 2010 ukinili storitve Xbox Live za originalni Xbox in igre. Točnega razloga za to odločitev niso navedli, le vegasti "to bo prineslo največjo korist za skupnost Xbox Live".

Spomnimo, da so Xbox Live izdali že daljnega leta 2002, leto po izidu konzole Xbox. Ob izidu Xboxa 360 leta 2005 so nehali prodajati prvi Xbox, tako da je ukinitev podpore za napravo, ki ni več naprodaj že pet let, smiselna. Manj logična je ta poteza za igre v sklopu Xbox Originals, ki so prek neposrednega prenosa (direct download) naprodaj še danes. Več o tem.

7 komentarjev

Xbox Live se seli na Windows Mobile

engadget - Sicer predvsem poslovno usmerjen mobilni operacijski sistem, Windows Mobile, očitno nekoliko spreminja svoje apetite, kar je v času, ko pametni mobilni telefoni postajajo vse bolj običajni, popolnoma pričakovano. Čeprav selitev oz. razširitev Xbox Live, sicer spletne storitve za uporabnike konzole Xbox, na mobilne telefone z Windows Mobile še ni bila uradno najavljena, govorice o tem krožijo že nekaj časa. Dodatno potrditev smo zdaj dobili z oglasom za službo pri Microsoftu. V oglasu iščejo izkušenega vodjo programerja, ki bi skrbel za prenos iger, podprtih z Xbox Live, na Windows Mobile, predvsem za integracijo prikaznih slik uporabnikov in interakcije s prijatelji ter izkušnjo z...

11 komentarjev

Želite gručo XBOX-ov?

Slashdot - Že pred nekaj časa so pogruntali, kako prepričati Xbox, da naj poganja tudi operacijski sistem Linux. Poskusi so bili uspešni in tako so pri Anandtechu prišli do ideje, da bi povezali skupaj več Xboxov ter jih uporabljali za renderiranje scen. En sam Xbox se je po pričakovanju odrezal zelo slabo, v skupini pa so že pokazali zavidljive rezultate. V preskusih izrisovanja ter razprševanja kod ključev se je skupek osmih že odrezal bolje od dvoprocesorskega Opteron oz. Xeona s 3.06 GHz.

19 komentarjev

Nadgradnja XBoxa

Microsoft - Microsoft je spročil, da je že začel z razvojem novega orodja za igralno konzolo Xbox Live. Imenovalo se bo "Tsunami" in bo uporabnikom Xbox Live prineslo nove storitve, ki jih bo Microsoft nudil prek spleta. Uporabniki Xboxa naj bi nove storitve začeli uporabljati šele čez leto dni. Xbox Live bo omogočal, da se bodo lahko uporabniki Xboxa s pomočjo MSN Messengerja povezovali z uporabniki osebnih računalnikov, omogočal bo shranjevanje podatkov različnih klanov (ime, razna sporočila, rezultate dosežene pri igrah ...), omogočal bo lažje vgrajevanje več različnih načinov boja v igre, s katerimi bodo lahko upravljali tako igralci sami kot izdajatelj igre, uporabniki se bodo lahko povezovali v igre z lastnimi avtarji, omogočeno pa bo tudi prenašanje novih igralnih površin v igre, ki jih bodo posamezniki objavljali na spletu. Klik!

1 komentar

Windows 2000 na Xbox

Xbox Linux Project - Microsoftovi igralni konzoli Xbox so že pred časom uspešno sesuli zaščito proti poganjanju neavtoriziranega programja ter v začetku nanjo naložili Linux.

Da pa je ironija še večja, so se lotili še drznejšega podviga in pri njem uspeli. Na Xbox so naložili Windows 2000. Se sprašujete kako jim je to uspelo? Okna tečejo kot gostujoči sistem na Linuxu. Poročajo še, da aplikacije kot Office delujejo brez problemov, prav tako pa je mogoče predvajanje MPEG4 filmov ter celo uporaba dodatnih zunanjih naprav preko USB vodila. Celoten članek na tem naslovu.

2 komentarja

Modificirani XBoxi in XBox Live

CNet - Na CNetu sem med drugim zasledil tudi zelo zanimivo novico, ki obravnava problematiko modificiranih XBoxov v navezi s sistemom za nalinijsko igranje XBox Live. Kot je povedano v novici: Microsoft navaja, da si jemlje pravico, da onemogoči dostop do igranja iger preko XBox Liva, če bo le-ta zaznal modificirano konzolo, ali bolje povedano, konzolo, ki bo imela vgrajen mod čip, ki odstrani Xboxove zaščite in med drugim omogoča tudi igranje piratskih iger.

In kako bo Microsoft ugotovil, ali je XBox modificiran ali ne? Jah, preko XBox Liva, kakopak. Zbrani podatki o konzoli pa naj bi bili poleg ugotavljanja, ali je XBox pristen ali ne, uporabljeni tudi za nadgrajevanje XBoxovega softvera. Kot ste lahko že ugotovili, z modificiranim XBoxom ne boste mogli dostopati do XBox Live, razen če je posege na konzoli napravil Microsoft.

In kaj pravijo na to hekerji? Bore malo, saj so jih Microsoftove izjave pustile dokaj hladne. Bojda imajo za Microsoftove ukrepe pripravljene že protiukrepe v...

1 komentar

Xbox Live

The Register - Po poraznih prodajnih rezultatih svoje konzole, Microsoft kani investirati milijardo dolarjev v spletno igričarsko stičišče, imenovano Xbox Live. Servis bo plačljiv, in to ne poceni: 34 GBP začetnega stroška (mečina [>:D] ), nato pa še vsak mesec 7 GBP. Hmm, malce čuden način za obujanje prodaje... Klik!

5 komentarjev

Halo opisan!

Voodoo Extreme - Igra Halo je na računalniški sceni povzročila kar nekaj prepiha - predvsem zaradi izjemno lepe grafike, ki je bila po slikah sodeč tako čudovita, da je že vse skupaj mejilo skoraj na sanje. Razne računalniške navdušence je že skoraj pobralo od nestrpnega pričakovanja, vendar pa je skupinico medtem prevzel Microsoft in povedal, da bo Halo eden izmed temeljnih iger za Xbox. Smo PC-jaši s prehodom igre na Xbox kaj zamudili? Sodeč po opisu igre na Voodooextreme veliko, saj opisovalec daje igro po pomembnosti pred legendarni Half-Life ki je kljub vsem Max Paynom, Operation Flashpointom, Red Factionom, ... še vedno najboljša streljanka, kar jih je bilo na PC-ju. Opisovalec pravi, da igro enostavno morate imeti, če si lastite Xbox. Ali se bo Xbox prodajal zaradi Haloja? Bomo videli.

4 komentarji

O Xboxu...

več strani - Včeraj zjutraj, točno ob 8.00 po lokalnem času, je Microsoft objavil dodatne informacije v zvezi s prihajajočo konzolo Xbox. Cena konzole ob izidu bo tako $299.00 (yeah ), stvarco pa bodo lahko severni Američani kupili 8. novembra 2001. Ob izidu bo na voljo velika paleta iger, med njimi ultrapričakovani Halo, Mad Dash, Oddworld, Dead or Alive 3... Nekaj se šušlja celo o tem, da naj bi se na Xboxu pojavila igra The Matrix! Ne vem za vas, ampak meni zadeva vedno bolj in bolj diši. Mali mehki pač zna (zreklamirat) ...

7 komentarjev

...in informacije kapljajo na dan...

Electic Tech - Microsoftova prihajajoča konzola Xbox, ki namerava še pošteno zakuriti Sonyu z njegovim Playstationom 2, počasi dobiva svojo končno obliko. Ker je protokol pri stvareh, da se "mora" izdati specifikacija vsakič, ko se za njo pojavi potreba, vemo od danes še nekaj. Ravisent bo v Xbox vgradil tehnologijo dekodiranja DVDjev. Če se vam to ime ne zdi znano, vedite da je Ravisent avtor Cinemasterjevega dekoderja za DVD. ...and the plot thickens... [:D]

0 komentarjev