»

iFixit želi popraviti svet

iFixitov napad na iPod Shuffle

vir: Ars Technica
Ars Technica - iFixit je sploh pri navdušencih nad Applovimi izdelki precej poznana stran, saj ponavadi kot prvi naprave razstavijo, nato pa spišejo še vodiče, s pomočjo katerih lahko kar sami poservisirate svojo napravo, dele pa naročite kar prek njihove trgovine. A fantje pri iFixit so spoznali, da se ves svet ne vrti le okrog Appla. Zato so se odločili, da odprejo globalno skupnost, prek katere upajo, da bodo ponudili navodila za vzdrževanje in popravljanje praktično katerekoli naprave. S projektom Repair 2.0 odpirajo vrata prostovoljcem, ki niso zaposleni pri njih. Zaposleni so se, kot rečeno, posvečali predvsem Applovim izdelkom, a so prostovoljci v okviru programa beta od lanskega septembra že...

28 komentarjev

Vodič po BIOSu

Ars Technica - Vsi, ki še ne veste, kako vključiti 4-way interleaving opcijo na vaših osnovnih ploščah, ter tisti, ki bi si radi pohitrili sistem preko BIOSa, a jim opisi kot so "RAS-to-CAS delay" ter "Spread Spectrum Modulated" pomenijo popolnoma nič, hitro skočite na poučen članek po funkcijah BIOSa, ki so ga spisali na Ars Technici. V članku so se posvetili predvsem nastavitvam pomnilnika ter procesorja, zajemajo pa tako nove kot stare nastavitve, nekatere specifične za DDR, druge za SDR sisteme. Klik!

0 komentarjev

Vodič navijanja nVidiinih kartic

Tweak Town - Na TweakTown-u so napisali dokaj podroben vodič za začetnike v navijanju nVidiinih grafičnih čudes, ki vam bo razjasnil vse mogoče probleme in vam pomagal doseči veliko več s svojo kartuljo.
Dotaknejo se nastavitev v BIOSu, navijanju preko CoolBitsov ter NVMaxa, opišejo mogoče probleme ter vam svetujejo primerno hlajenje. Za vse, ki se iz neznanega razloga bojite overkloka vaše nVidie, si oglejte tale članek in verjemite, da se vam izplača!

0 komentarjev

EPoX 8KTA3+ PRO

Slo-Tech - Ker nisem EpoX fanatik, kot moj pisunski kolega Pretorijanec (pa brez zamere ), sem se že zdavno izgubil v raznih meni nerazumljivih kraticah, ki jih pri Epoxu veselo dodeljujejo svojim novim matičnim ploščam. Ena izmed novejših je EPoX 8KTA3+ PRO, ki je samo na novo izdana 8KTA3. Dolgčas, gremo domov. No, če bi bila to enaka plošča z drugačnim imenom, potem bi Epox gotovo izgubil marsikaterega podpornika, vendar temu ni tako. Epox je svojo 8KTA3+ PRO namenil naprednim navijačem, saj jo je še bolj optimiziral za navijanje in ponudil nekaj novih nastavitev v BIOS-u. Plošča bazira na dobrem starem VIA KT133A naboru. Sicer pa, kaj bi povzemal test, saj je v njem vse nazorno napisano in ne potrebuje nobenih dopolnil, pa še svež je, saj je bil napisan pred nekaj dnevi. Skratka, preberite si ga in presodite, če je plošča vredna vašega denarja. Thanx, Sadar.

1 komentar

Vodič po BIOS nastavitvah

Adrian's Rojak Pot - Uf, tale je pa dobra. Ste si vedno želeli postati overclocker, pa vas je vse minilo, ko ste vstopili v BIOS in videli goro možnosti? Za take primere sem našel vodič, ki razlaga večino funkcij BIOS-a. OK, overclockanje je postalo po zaslugi ABIT-a in njegovega SoftMenu-ja dokaj enostavno, vendar se še vedno najdejo v BIOS-u nekatere možnosti, o katerih človek nima pojma. Skratka preberite si vodič in si obogatite znanje, da ne boste pri šarjenju po BIOS-u naredili kakšne neumnosti. Vodič najdete tukaj.

1 komentar