»

Nastavek za ventilator

Extensiontech - Na Slo-Techu smo že pisali o izdelavi pleksi nastavka za ventilator , s katerim močno zmanjšamo hrup hladilnika. Na Extenison Tech pa so si prav tako ogledali pleksi nastavek, v katerem je 60 mm ventilator, katerega obkrožajo LED diode. Na ta nastavek lahko namestimo katerikoli 80 mm ventilator. Stvar sicer ne zmanjša hrupa, pripomore pa k boljšem hlajenju procesorja in bolj "fancy" izgledu.

0 komentarjev

"Doma-spackani" UPS

Dan's DATA - Kupili ste si UPS za 30 jurjev in ugotovili, da je prešibek za vaše pošastne potrebe. Ko zmanjka elektrike, vam jo zaradi svojih šibkih baterij dovaja le toliko, da lahko mirno ugasnete računalo. In to je bolj ali manj vse. Kaj pa če bi radi vaš računalnik napajali cel teden s svinčenimi akumulatorji? V tem primeru kaj hitro oddeskajte na to stran, saj je Dan opisal, kako se zadevi pravilno streže. V bistvu se članek ukvarja z osnovami elektronike, pametno uporabljenimi za potrebe doma narejenega UPSa. Zanimivo branje.

1 komentar

Plycon 60 to 80mm fan adapter

Slautech - Večina procesorskih hladilnikov podpira 60 mm ventilatorje. To sicer ni nič slabega, vendar ta lastnost postane kar precejšnja omejitev, ko si človek zaželi večji ventilator. Vendar nič več, saj se tudi za take probleme najde rešitev v obliki posebnega adapteja, ki omogoča, da na svoj priljubljen hladilnik pritrdite tudi 80 mm ventilator. S takim posegom lahko znižate temperaturo svojega procesorja za nekaj stopinj. To se sliši malo, vendar se morate zavedati, da je pri overclocku teh nekaj stopinj C lahko še kako pomembnih. Adapter lahko uporabite samostojno ali v navezi s svojim starim hladilnikom. V slednjem primeru lahko pridobite še kakšno stopinjo C minusa. Če se vam izdelek zdi zanimiv, potem si lahko ogledate test. Sicer pa ni vrag, da podobne stvari nebi mogli narediti sami. Če boste izdelek posnemali, se boste kar pošteno namučili z izdelavo, vendar se boste vsaj lahko pohvalili, da ste vse skupaj naredili sami. ...

0 komentarjev

Bitka z Delto

Overclockers Australia - Še ena zanimiva zgodba, ki jo je napisal lastnik Thermoengina z Delta ventilatorjem. Avtor tega članka enostavno ni več prenašal vibracij, ki jih je s svojimi 7000 RPM povzročal Deltin ventilator na hladilniku. Ventilator je poizkušal utišati na vse načine, vendar mu nekako ni uspelo. Prva ideja, ki se mu je porodila je bila, da bi med ventilator in hladilnik dal volno. Zamisel je bila dobra, vendar se ni obnesla. Poizkušal je še zmanjšati število obratov ventilatorja, kar pa je imelo prevelik (negativen) učinek na zmogljivost. Iskal je navdih, dokler mu ni na glavo padel poster, ki je bil glej no glej, pritrjen z majhnim žebljičkom. Človek je namesto vijakov pritrdil ventilator s pomočjo žebljičkov in kot po čudežu so vibracije izginile. Uau, kako lahko čisto preproste stvari marsikaj izboljšajo. Škoda je edino tega, da članek nima slik.

3 komentarji

Test ventilatorjev

Void Your Warranty - Pojavil se je še en test, ki tokrat ne testira vseh mogočih in nemogočih hladilnikov, pač pa samo 60 mm ventilatorje. Na test so vzeli ventilatorje treh proizvajalcev - Sunon, Thermaltake in Delta. Njihovo učinkovitost pa so preizkusili na hladilniku Thermalright SK6. Kolikor jaz vidim, precej radi natikate raznorazne ventilatorje na svoje procesorske hladilnike, zato oddeskajte sem in si popravite svoje morebitno zmotno mnenje.

0 komentarjev

Serijska produkcija Fan Adapterjev

Club Overclocker - Če se spomnite, je pred meseci nastal pilotski projekt fan adapterja, ki je omogočal priključitev 120mm ventilatorjev na 60 mm reže za ventilatorje. Ta rešitev je postala zelo zanimiva, saj so lahko eXtreme overclockerji na svojo Alpho, ki ima prostor za 60 mm režo, pritrdili kar 120 mm ventilator, kar je seveda še bolj povečalo zmogljivosti za večjo pridobljeno frekvenco. Ker je bil to takrat pilotski projekt, se še ni vedelo, ali bo zadevica kadarkoli prišla v masovno produkcijo. Danes sem pa na ClubOC zasledil prav to zadevo, ki je sicer izgledala malo drugače. Tukaj si oglejte, kako igračka izgleda. Ker pa to ni enak produkt tistemu pilotskemu projektu ter je malo slabše kvalitete, ocena ni tako visoka... Torej bi vsem lastnikom Alpha coolerjev rekel, naj počakajo na naslednjo inačico istega produkta - z izboljšavami, seveda.

0 komentarjev

Kvalitetni ventilatorji?

Jaz - No, Simon mi je danes poslal eno zanimivo novico, in sicer glede ventilatorjev. V svojem iskanju čimboljših ventilatorjev v Sloveniji je naletel na prodajalca, ki ima na zalogi vse mogoče modele, od najmanjših, do velikih, trimeterskih... Ventilatorji so menda izredno kvalitetni in zato niti ne čudi, da tipo na njih daja garancijo 60.000 ur delovanja (to je kar precej ). Menda zadeve niso najbolj poceni, toda izgleda, da obstaja dober razlog za to... Kakorkoli, tipota z ventilatorji najdete pod imenom V&KL d.o.o., dosežete pa ga preko telefona 01 / 4316 407 ali GSM 041 661 045. Če se bo kdo ojunačil in zadevo malce preštudiral, naj kar objavi komentarje za dobro drugih Slo-Techerjev...

3 komentarji

Hercules zamenjuje ventilatorje

HardOCP - Zelo veliko kupcev Herculesovih GeForce kartulj se je pritožilo zaradi odpovedovanaj ventilatorja na hladilniku, zato je podjetje naredilo edino pravo potezo ter ponudilo zastonj zamenjavo ventilatorja. Vse, kar morate narediti je izpolnitev tega obrazca in že vam bodo poslali novi ventilator. Mimogrede, nikjer ne zahtevajo kakega potrdila o nakupu, tako da si zastonj ventilator lahko priskrbi kdorkoli [;)].Popravek: zadeva zaenkrat velja samo v ZDA, upajmo, da se bodo kmalu zmigali tudi v Evropi [:(].

3 komentarji