»

Intel bo izdal prevajalnik za Linux

Slo-Tech - Slo-tech je nedvomno zajel Slashdotovski sindrom, saj skoraj ne najdem več urice, ko nebi prišel vsaj en mail z novico ali vsaj povezavo. Ali se bo Slo-tech odslej imenoval Slashdot-tech, ki piše novice na osnovi prispevkov bralcev? Vse je odvisno od vas, dragi bralci. Žiga nas je presenetil z zanimivo novico, ki ima nekaj malega opraviti tudi z Linuxom:

Kljub razširjenemu prevajalniku (compilerju) GCC, katerega so pred kratkim nadgradili v verzijo 3.0, slednji (še) ne omogoča boljše podpore Intelovim procesorjem Pentium4 ter Itanuimom. Pričakovati je bilo, da bo Intel izdal svoj prevajalnik, ki bo programe optimiziral za delo z njegovimi "močnejšimi" procesorji, in to se je tudi zgodilo. Prevajalnik je namenjen prevajanju jezikov Fortran ter C++, dobiti pa ga bo moč preko interneta ($399) ali na CD-ju ($499). Auč. Več o tem si lahko preberete tukaj.

2 komentarja

Test Epox 8K7A+

HotHardware - Ker so SiS735 matične plošče še zelo odaljene od Slovenije in vemo, da nekateri ne boste mogli počakati, do takrat je treba najti najboljšo DDR matično ploščo med trenutno dosegljivimi. Torej na AMD 760 čipsetu. More biti tudi zelo OC friendly. In cena ugodna in... No ena, ki vse to ima je Epox 8K7A+, katere test lahko vidite tu. Na žalost pa se je ne da dobiti v Sloveniji. Da se jo dobiti na Hrvaškem v Zagrabu.
Nazaj k testu... Plošča je očitno zelo dobra ker je dobila HotHardwere Editor's Choice reward naziv in 9 od desetih točk.

0 komentarjev

Novi BIOSi

Overclockers Australia - Dobro jutro Slo-tech! Ker se mi danes začne šola malo bolj pozno in ker mi ni več do spanja, vam pošiljam nove novice malo bolj zgodaj:
Izšla sta dva nova BIOSa, in sicer za ASUS-ovo CUSL2-C ploščo in Epox-ovo 8K7A+ platko. Prvi BIOS (torej za ASUSa) je čisto običajna verzija (pač nadgradnja) in ni nič posebnega. Bios za CUSL2-C dobite na uradni ASUS-ovi strani.
Overclockerje, ki si lastijo Epoxovo platko, pa bo nov BIOS gotovo zanimal. Ne gre za običajen BIOS, niti za BIOS, ki bi ga uradno izdal Epox, ampak gre za nekakšno skrivno verzijo. Najpomembnejša lastnost tega BIOS-a je, da lahko po novem spreminjamo FSB tudi do 250 Mhz. BIOS je bil že tudi preizkušen in naj bi deloval brez problemov. Če se boste odločili za nadgradnjo, ga (BIOS) dobite tukaj.

0 komentarjev

ASUS BIOS-i

ASUS - Za vse tiste, ki imate ASUS matične plošče. ASUS je danes objavil nove verzije BIOS-ov za CUSL2, CUSL2-LS, CUSL2-M, CUEP2-M, CUSL2-C, CUV4X-LS in CUV4X-E. Torej le hitro odsurfajte sem in si naložite nove BIOS-e! Še pred tem pa vam predlagam, da si preberete članek o pravilnem flashanju BIOS-a. Včeraj je bil objavljen v novicah, najdete ga pa tukaj.

1 komentar

ASUS CUSL2-C Black Pearl

vir: ASUS
ASUS - Yay! Tudi ASUS misli na nas moderje! Drugače si namreč ne morem razlagati izdaje nove matične plošče, ki se od svoje "predhodnice" (popularne CUSL2-C) ne razlikuje po ničemer drugem, kot barvi tiskanega vezja, ki je- uganili ste- črno! Prava stvar za vse srečne lastnike prozornih ohišij (ki jih na žalost v Sloveniji še ni, toda pozor: naš sponzor GlobalCool bo kmalu dobil prvo pošiljko prozornih pleksi ohišij!). Seveda gre za omejeno serijo, in prav zanima me, ali bomo kakšno ugledali tudi v Sloveniji.
Aja, ko smo že pri črnih matičnih ploščah... AOpen, ki se je ravno te dni pojavil v Sloveniji, tudi rad izdaja črne matične...

0 komentarjev

Novi BIOSi za KT7 plošče

AthlonMB - Na AthlonMB si lahko downloadate novi BIOS za ABIT KT7 matične plošče. Ime BIOSa je WZ, zaenkrat pa še ni informacij o izboljšavah/problemih, ki se pojavljajo z njegovo uporabo. Samo na lastno odgovornost!
Po drugi strani pa se je pojavilo precej svaril glede uporabe WW BIOSa. Veliko uporabnikov je namreč imelo velike težave z delovanjem matične plošče po uporabi tega BIOSa, tako da se pazite!

4 komentarji