»

Wii še nekaj časa brez naslednika

Kar v nakup, življenjska doba je še dolga

vir: engadget
engadget - Kot kaže so govorice o potencialnem nasledniku nadvse popularnega Wiija, ki je s svojo igralnostjo kljub slabšemu strojnemu delu dolgo časa imel boljše prodajne rezultate od konkurentov v obliki PlayStation 3 in Xbox 360, neresnične, vsaj glede na intervju, ki ga je z GameSpot opravila Cammie Dunaway. S tem je zanikala tudi namigovanja samega Shigeruja Miyamota, ki je namesto revolucije omenjal evolucijo trenutne strojne opreme, kar je tudi podžgalo govorice o Wii HD.

Cammie Dunaway je tako v intervjuju povedala, da še vsaj nekaj let ne bomo dobili uradne zamenjave za Nintendov Wii. Slednji ima glede na čas prodaje boljše rezultate, kot jih je v enakem obdobju v življenju imel Sonyjev...

16 komentarjev

Intel v Wii 2, Cell odhaja iz PlayStationov

engadget - Čeprav je naslednja generacija konzol oddaljena še nekaj let (za Xbox 360 se npr. naslednika pričakuje okrog leta 2015, čeprav je bilo to sprva načrtovano za ~2010), prvi orisi o strojni zmogljivosti naslednikov zgolj tri leta po predstavitvi trenutnih konzol že bežijo na plano. Zamenjava za Xbox 360 je še popolnoma zavita v temo, medtem ko sta največja tekmeca, Wii in PlayStation 3, že dobila prve informacije o centralnih procesorjih, ki bi jih lahko vsebovala.

Nintendov Wii je brez dvoma v današnjih dneh televizorjev s podporo visoki ločljivosti kot nebogljeno dete, a ga je revolucionaren način igranja dolga tri leta držal v vodstvu oz. vsaj ob boku svojima tekmecema. Pomanjkljivosti svoje konzole se pri Nintendu zavedajo in že pripravljajo naslednika, v nekaterih krogih poimenovanega tudi kot Wii HD. Le-ta naj bi po svežih informacijah uporabljal centralni procesor, izdelan v Intelovih tovarnah. Še več, govori se celo o kombinaciji centralnega in grafičnega procesorja, ki bi...

13 komentarjev

Wii ima levji delež 'konzolašic'

vir: Kotaku
Kotaku - Izmed deklet, ki redno uporabljajo konzole, naj bi jih kar 80% prisegalo na Nintendov Wii, medtem ko sta si preostalih 20% uporabnic razdelila Xbox 360 in PS3 v razmerju 11 proti 9. Raziskavo, ki je delo ameriške podružnice Nintenda, Nintendo of America, je predstavil prav predsednik podružnice, Reggie Fils-Aime. Vzorec uporabnic, upoštevan v 80% deležu, je proti pričakovanjem nadvse specifičen. Pričakovali bi, da bodo glavne uporabnice sestre, matere, žene oz. partnerice, ki imajo v gospodinjstvu eno izmed konzol, katere glavni uporabnik je eden izmed moških sostanovalcev. A pri Nintendu takšnih uporabnic očitno niso upoštevali, raje pa so se osredotočili na glavne uporabnice, ki si,...

18 komentarjev

Nintendo predstavil DSi LL

Stara in nova

vir: CNet
CNet - Nintendo je predstavil nov okus svoje prenosne konzole DSi, ki se imenuje DSi LL oz. XL. Glavna odlika novinca je večji 4,25-palčni zaslon, tako da je posledično cela naprava večja od starih modelov DS in DSi. Na Japonskem bo naprava na voljo od 21. novembra za 20.000 jenov (150 evrov) pod imenom DSi LL, medtem ko na evropski trg prihaja v prvem četrtletju prihodnjega leta z imenom XL. Poleg večjega zaslona bo imela naprava dolžino 91 mm, debelino 21 mm in težo 314 g. Baterija jo bo zmogla poganjati tri ure, sicer pa kakšnih bistvenih sprememb od stare DSi ne bo. Več informacij o novi konzoli so zbrali na Gamespotu.

7 komentarjev

Uporabniki Macov premožnejši, ljubitelji tehnologije

Deleži govorijo v prid Applovcem

vir: Mashable
Mashable - Čeprav je recesija prizadela praktično ves svet, se ji je Apple nekako uspel izmuzniti. Glede na raziskave družbe NPD se je Applov delež prisotnosti v gospodinjstvih v zadnjem letu celo dvignil, z 9% v letu 2008 na 12% letos. A glede na raziskavo si kar 85% uporabnikov Applovih računalnikov lasti še vsaj en računalnik, na katerem je najverjetneje nameščena ena izmed izdaj Windows. Lastniki Macov so tudi tehnološko bolj razgledani, saj jih vsaj 66% živi v gospodinjstvu z vsaj tremi računalniki, medtem ko je delež članov gospodinjstev z več kot tremi računalniki, na katerih ne teče OS X, zgolj 29%. Applovci so tudi bolj mobilni, saj jih ima prenosnike skoraj tri četrtine, medtem ko je mobilna zgolj polovica uporabnikov PCjev. Deleži...

194 komentarjev

Cenejši tudi Nintendo Wii

vir: engadget
engadget - Cenitve konzol so v tem obdobju očitno zelo popularne, saj je ob pocenitvi Xbox360 in PS3 staro ceno obdržal le Nintendov Wii. A tudi Nintendu ni uspelo ubežati valu znižanj, kar pomeni, da se bo z bolj privlačno, nižjo ceno v kratkem ponašal tudi Wii.

Prve namige za to je bilo mogoče ugledati v oglasu Best-Buya, kjer so zraven Wiija oglaševali ceno 199 $, kar je 50 $ manj od trenutne uradne cene. Znižanje naj bi v konferenčnem klicu z večjimi trgovci požegnal Nintendo in naj bi v veljavo stopilo 27. septembra, čeprav še nismo ugledali uradnega sporočila za javnost. Po drugi strani obilica plakatov z nižjo ceno skorajda zagotavlja napovedano in željeno znižanje, tudi če le-to še ni popolnoma uradno potrjeno.

Torej 200 € v Evropi?

19 komentarjev

Nintendo patentiral napihljivega konja

Skica iz patenta

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Pri vseh polemikah okrog neverjetnih patentov je zagotovo zmagovalec Nintendo s svojo zadnjo potezo. Patentirali so namreč, brez heca, napihljivega konja. Pripomoček je jasno namenjen igralni konzoli Wii in se bo imenoval Wii Horseback Riding Saddle. Glede na patent bo pripomoček nekakšna napihljiva vreča v obliki sedla, ki bo imela tudi poseben prostor za upravljalnik Wii Remote.

Igralci bodo nato uporabljali Nunchuk kot uzde za boljši nadzor nad ravnotežjem oz kot orožje (meč, sablja, laso, itd.). Sedlo ne bo uporabno le za simulacijo jahanja konja, saj je v patentu omenjena tudi uporaba za igre, v katerih igralec jaha bika, osla, delfina, kita, manjkati pa ne smejo seveda tudi...

14 komentarjev

Microsoft hrepeni po Nintendu

GameCube Europe - Na GameCube Europe poročajo, da je imel Microsoft namen kupiti Nintendo za 25 milijonov ameriških dolarjev. Poročilo temelji na knjigi "Opening the Xbox: Inside Microsoft's Plan to Unleash an Entertainment Revolution", avtorja Deana Takahashija. Medtem, ko je bil Bill Gates pripravljen plačati omenjeno vsoto Nintendu, je slednje zavrnilo ponudbo. Ta zavrnitev pa je posledično vplivala na Microsoftovo odločitev, da izdela lastno konzolo (Xbox).

To nam pove, da Microsoft želi dominirati tudi na trgu igričarskih konzol. Kot je že znano, Microsoft razmišlja celo o izdelavi lastnih procesorjev in grafičnih čipov, ker bi tako znižal stroške, saj delov za konzole ne bi več kupoval od Intela ter Nvidie, temveč bi jih izdeloval sam. Zgodbo preberite tu.

1 komentar