»

Internetno piratstvo resna grožnja?

SiOL - Glede na statistike je internetno piratstvo najresnejša grožnja za razvoj računalniške industrije. Z vse hitrejšimi pipcami v svet in naraščevanje e-trgovanja pospešeno raste tudi ilegalno internetno prekupčevanje. Po ocenah sodeč se je število piratskih spletnih strani samo v zadnjem letu povečalo za 100 odstotkov, v zadnjih treh letih pa kar za 2000 odstotkov. In Microsoft se na vse moči trudi, da bi to zaustavil. Klik!

In prav gotovo se že prav vsi "čisti" uporabniki veselimo dni brez kakršengakoli wareza. [:D]

11 komentarjev

Ja, zdaj je pa Linux cenejši od Oken...

Australian IT - Kot sem že nekako navajen, si razne 'študije' o raznih 'stroških', kunštno imenovanimi TCO (total cost of ownership: skupni stroški lastništva, ki nastanejo zaradi nakupa, montaže ter vzdrževanja neke dobrine), rezultate kar podajajajo. Pred kratkim je bil tako 'Microsoft' informacijski sistem cenejši od Linuxaškega, po tokratni neodvisni študiji (tokrat se mi pa ni več dal navednic delat: saj se razumemo, ne?) pa se v podjetju z 250 mašinami v razdobju treh let slednji izkaže za 33 % cenejšega. No, če za vas statistika ni nek kredibilen podatek, pa en uren Klik!

Še to. Kot je Prešeren s svojim 28. letom stopil v svoje zrelo obdobje ustvarjanja, tako je v svojem 19. letu starosti mentalno umrl LordNinja ter se je reinkarniral kot Ziggga (Jaz!). Idiotism Per Sempre.

13 komentarjev