»

Intel pripravlja večje in cenejše SSDje

engadget - Intel in Micron, ki sodelujeta pri razvoju pomnilniških tehnologij, sta Flash čipe uspešno zmanjšala na 34 nm, kar je seveda dobro za nas, potrošnike in naše denarnice. Z manjšim proizvodnim procesom so pomnilniški čipi cenejši za proizvodnjo in fizično manjši, kar pomeni cenejše oz. večje pogone. Intel je že pred kratkim ponovno spustil cene svojih SSDjev, zaradi česar 80 gigabajtni X25-M stane le še 320 $ oz. približno polovico cene ob predstavitvi manj kot leto nazaj. S prehodom na 34 nm čipe se bodo dvignile predvsem kapacitete, saj je Intel že napovedal nove, 80, 160 in 320 GB modele. Novinci naj bi po prvotnih govoricah prišli na trg šele v zadnji letošnji četrtini, a je Intel povedal, da jih bomo ugledali že čez nekaj tednov. Največji modeli bodo prostorsko tako popolnoma primerna zamenjava za mehanske diske v večini prenosnikov. Če bo cena prava, seveda.

18 komentarjev

Micron predstavil prvi DDR3 čip z 1 gigabitno gostoto zapisa

Daily Tech - Do sedaj je zgornja meja gostote zapisa DDR3 čipov znašala 512 Mb, Micron pa je včeraj predstavil 1 Gb DDR3 čip. Čipi bodo izdelani v 78 nm tehnologiji, prenos podatkov se bo gibal v razponu od 800 do 1600 MT/s (čipi bodo dejansko delovali pri frekvencah od 400 do 800 MHz), pri čemer pa bodo proti DDR2 seveda imeli slabše zakasnitve. Prednost DDR3 čipov je torej podvojena hitrost glede na DDR2 in do 30 % zmanjšana poraba energije, ki je posledica znižanja delovne napetosti iz 1,8 V (DDR2) na 1,5 V.



Micron bo s proizvodnjo predvidoma začel na začetku naslednjega leta, kar je precej...

6 komentarjev

Hynix Micronu "ne"

ARNet - 22. 4. je bila objavljena novica dneva, saj smo zvedeli, da je Micron s Hynixom podpisal Memorandum of understanding, saj sta se odbora podjetij strinjala z Micronovo namero o nakupu Hynixa. Danes, le nekaj ur pred iztekom pogodbe, je Hynix zavrnil Micronovo pogodbo. Razlog? Načrt naj bi znatno precenil vrednost Micronove delnice, ki naj bi odkupila celotno Hynixovo pomnilniško proizvodnjo. Veselo na branje!

0 komentarjev

Micron bo kupil Hynix

CNN - Micron in Hynix sta podpisala predpogodbo, ki naj bi stopila v veljavo tridesetega aprila, po kateri naj bi Micron kupil Hynixov oddelek pomnilniških ćipov za 3.4 milijarde amerikanerjev in s tem vzel zastavico podjetju Samsung kot največjemu proizvajalcu pomnilniških modulov, kar za nas pomeni samo eno stvar - Micron si bo lahko sam postavljal cene. Klik! Pa ravno so začele padati cene...

2 komentarja

Prihodnost tržišča po Infineon-ovo

X-Bit Labs - Infeon/Micron je danes predstavil svoj načrt razvoja pomnilniškega tržišča. Ogledate si ga lahko tukaj. Kaj pravi? Očitno je, da Micron ni najbolj navdušen nad RDRAM-om (ali imajo tožbe kaj opraviti s tem ali gre za premišljeno potezo?), saj ta nikoli ne preseže 6% celotne izdelave. Se pa Micron bolj posveča DDR pomnilniku. Letos je DDR-ramov delaž še majhen (5%), naslednje leto pa se bo povečal na 31%! Micron v svojem načrtu celo upošteva prihodnje tehnologije, ki jim pripisuje tudi delež proizvodnje. Sicer teh tehnologij ne definira, ampak jih označuje z frazo "Nove tehnologije". Ta "roadmap" je zanimiv tudi iz drugega vidika; vsaj približno nam nakaže prihodnost računalniške tehnologije in hitrost razvoja.

0 komentarjev

Cena DDR SDRAM-a

Sillicon Strategies - Vem, vem. Zadnje čase od mene ni nobenih novic...Ampak vzrok za to ni moja lenoba, ampak Bill Gates. Doživel sem namreč hud Windows crash, tako da je moj računalnik v zelo slabem stanju. Naslednji teden pišem tudi eksterna preverjanja, tako da je razlogov za ne-pisanje več kot zadosti. Ampak dovolj o tem, ker vem, da imate svojih težav zadosti, da se ne ubadate s tujimi.
Sodeč po tej novici, bo Micron v kratkem občutno spustil ceno DDR modulov. Micron namreč namerava držati svojo obljubo kupcem, da bo DDR stal samo 5% več kot standardni SDRAM. Tako bo Micron v kratkem spustil ceno svojega PC2100 DDR SDRAM-a na ceno svojega PC133 SDRAM-a. Ali je življenje sploh še lahko lepše?

4 komentarji

V X-Boxu bo DDR pomnilnik

Micron - Microsoft in Micron sta danes najavila sklenitev dolgoročnega sporazuma o uporabi DDR pomnilnika v X-Boxu. Po pogodbi bo Micron 6 let dobavljal DDR pomnilnik Microsoftu, le-ta pa ga b vgrajeval v svoje konzole naslednje generacije. X-Box bo uporabljal 64MB DDR pomnilnika s prepustnostjo 6.4GB/s. Celotno sporočilo javnosti si lahko ogledate tukaj. Še en hud udarec za Rambus... Yes [>:D]!

0 komentarjev