»

Asus obljublja 12 ur avtonomije

Ars Technica - CES se je sicer v nedeljo zaključil, a še zdaleč nismo pregledali vseh zanimivosti, ki so jih razstavljavci predstavili na njem. Mednje sodi tudi Asus, ki je pokazal nov prenosnik, ki naj bi zdržal pokonci na baterijah do 12 ur. Prenosnik UL80JT vsebuje ima dve grafični kartici, zmogljivo GeForce 310 in skromnejšo Intel GMA, odvisno od zahtev pa uporablja primernejšo. Prav tako zna upočasniti takt procesorja Intel Core i7, s čimer naj bi ob najbolj špartanskem režimu zmogel delovati kar pol dneva. Če mu bo to res uspelo, bomo videli še letos, ko bo 1000 dolarjev vredni prenosnik naprodaj.

18 komentarjev

Nokia po desetih letih z izgubo

engadget - Tretje letošnje četrtletje se je za Nokio izkazalo za rdeče, prvič sploh po desetih letih. Zabeležili so izgubo 834 milijonov dolarjev, le-to pa gre pripisati več faktorjem. Največji udarec, ne le za finance v tem četrtletju, ima upad prodaje mobilnih telefonov. Za 20% upad krivijo pomanjkanje komponent za izdelavo aparatov (Apple recimo pokupi skoraj ves dobavljiv Flash pomnilnik), a se razlogi po mnenju MobileCruncha skrivajo tudi drugje. Večina uporabnikov Nokiinih mobilnih telefonov, oz. mobilnikov nasploh, je relativno mladih. Ti že v najboljših časih nimajo tolikšne kupne moči, kot nekoliko starejši prebivalci, še dodatno pa jih je prizadela recesija, saj je nezaposlenost med mladimi rekordno visoka.

Svoje...

11 komentarjev

Nokia Booklet 3G še ta mesec

Booklet 3G

The Register - Nokia je letos najavila, da se bo podala v svet netbookov, in svoje namere podkrepila s prvim izdelkom - Booklet 3G. Prednaročila so v nekaterih državah že pobrali, izdelek pa lahko v maloprodaji pričakujemo 22. oktobra. Podatek sicer velja za Nemčijo, a velike zakasnitve tudi na tej strani Alp ne bi smelo biti. Italijani so v predprodaji strašili s ceno 700 evrov, ki je veljala za nevezane različice. V Nemčiji naj bi z dvoletno priklenitvijo na ponudnika O2 netbook stal 250 evrov in nato še 20 evrov mesečno oz. 25 evrov mesečno, če želite paket z neomejenim prenosom podatkov.

17 komentarjev

Prednaročila za Nokia Booklet 3G odprta

engadget - Kot je zadnje čase običajno za Nokiine naprave, se je tudi Booklet 3G že pojavil za prednaročilo v naši sosednji državi, Italiji. A cena je, za netbook, nadvse zanimiva. Nokia je napovedala, da bo za mali prenosnik, za katerega obljublja kar 12 ur avtonomije in ki bo imel vgrajen 3G modem ter A-GPS, zahtevala 570 €, a v to ceno niso bili vključeni davki. Cena v italijanski trgovini je tako vrtoglavih 700 €, a na srečo ne vključuje popustov, ki so povezani z vezavo v naročniško razmerje. Fantje na engadgetu sicer predvidevajo, da se bo po izidu cena nekoliko spustila, a bo verjetno za običajen netbook še vedno visoka.

In seveda se je prednaročilo že končalo...

38 komentarjev

Nokia World z dobro bero novosti

Nokia N97 Mini

vir: engadget
engadget - Nokia je na svojem Nokia World 2009 v Stuttgartu pokazala kar nekaj novosti s področja mobilnih telefonov, izmed katerih so nekatere v pogled javnosti ušle že prej, nekatere pa še ne. V prvo kategorijo spadajo uradne predstavitve in novi podatki za mobilna telefona N97 Mini in N900 ter njihov prvi poizkus vstopa na trg netbookov, Booklet 3G. Pravijo, da so z N97 ciljali predvsem na uporabnike socialnih omrežij, ki so na novincu dobro podprte, obenem pa pravijo še, da je N97 Mini najtanjši prijatelj na poti, ker so na telefon že nameščeni turistični vodiči iz serije Osamljeni Planet (Lonely Planet). Mini različica Nokie N97, ki se ponaša s 3,2 palčnim (rezistivnim) na dotik občutljivim zaslonom in fizično QWERTY tipkovnico, bo prosti prodaji stala 450...

12 komentarjev

Nokia bo izdala lasten netbook

Nokia Booklet 3G

vir: PC World
PC World - Nokia, ki je poznana predvsem po svojih telefonih, je očitno uvidela, da bo za svetlo prihodnost v teh temnih časih potrebno svojo linijo produktov razširiti in obogatiti. V luči tega so se Finci odločili na trg poslati svoj lasten netbook, imenovan Booklet 3G.

Kot je že iz imena razvidno (3G), bo pri slednjem velik poudarek na mobilnosti, saj bodo standardno podporo za 3G, HSDPA , WiFi in Bluetooth dopolnjevale Nokiine Ovi storitve, ki vključujejo Ovi Maps (vgrajen bo tudi GPS čip), Nokia Music Store, Ovi Files (shranjevanje vaših podatkov na oddaljeni lokaciji - v "oblakih") in obvezno integracijo z Ovi Suite-om za sinhronizacijo telefona z prenosnikom. Vse to bodo poganjala Okna 7.



Konfiguracija z...

41 komentarjev

Nokia pripravlja netbooka

X-Bit Labs - Nokia je že v začetku leta povedala, da jo močno zanima trg malih prenosnikov. Končno so tudi uradno najavili, da se podajajo med ostale konkurente z dvema modeloma, ki ju bodo predstavili v tretji letošnji četrtini. Prvi bo verjetno precej standarden netbook, saj bo osnovan na procesorjih Atom, izdelovala pa jih bo Quanta, eden izmed najpomembnejših izdelovalcev prenosnikov. Drugi model bo pravzaprav smartbook (da, še ena definicija prenosnika...), v katerem bo počival Qualcommov ARM procesor Snapdragon in ga bo izdeloval Compal. S tem bo verjetno zelo podoben na Computexu videnemu Eee PCju, ki je prav tako vseboal procesor Snapdragon.

Podatkov o operacijskem sistemu, ki bo tekel na prenosnikih, ni, vsaj smartbook pa bi lahko uporabljal prirejeno različico Nokiinega operacijskega sistema Symbian. Na Atom procesorjih osnovan netbook bi lahko uporabljal prirejen operacijski sistem Maemo, ki temelji na Linuxu, kar bi bila logična poteza, saj Intel in Nokia že sodelujeta na projektu...

4 komentarji

ASUS z novimi očesu prijaznimi malimi prenosniki po Applovih stopinjah

Z bleščečim S101 ASUS začenja novo linijo malih prenosnikov

vir: engadget
engadget - ASUS, vsem dobro znani stvaritelj strojne opreme, še posebej svojih malih EEE prenosnikov, je obelodanil, da namerava do konca seprembra sploviti novo kreacijo iz slednje kategorije, ki bo nosila ime S101. "S" v njegovem imenu ima nedvomno opravka s stilom, saj bo malček s 16-21 milimetri debeline, odzadenjsko osvetljenim 10.2-palčnim WSVGA zaslonom in vrhunsko oblikovanim ohišjem v rjavi, rumenkasti in sivi izvedbi ciljal na kupce, ki so običajno na jabolčni dieti in so pripravljeni za dober dizajn nekoliko globlje seči v žep. Za novo linijo ASUSovih malih prenosnikov, ki bodo naphani še...

43 komentarjev

Test Geforca II Ultra

Guru 3D - Temu se pa reče najboljša grafična na trgu! 64 MB 4ns pomnilnika pri 460 MHz DDR, zapolnitvene možnosti 2 gigatekslov... Sanjsko... Rezultati so dih jemajoči. Če le ne bi bila ta grafična prodajana pri vrtoglavih 137000 SIT [:D]. Ampak, kaj hočemo, kvaliteta stane. Test si oglejte na tej strani ter se slinite. Govoril sem. [:P]

1 komentar