»

Jao

PC Stats - Kako bi jaz imel enega Athlona 1.4GHz... No, Colin Sun iz PC STATS, ga je dobil. Dal ga je na KK266-R matično ploščo in nanj poveznil Alpha PEP66T modificiran cooler. Ta pa na žalost ni hotel iti gor. Zato je vzel starega GlobalWin FOP38 in ker so problemi pri nameščanju tega coolerja na procesor, je vmes postavil še distančnik (shim). Ker bi bilo res grozno, če bi okrušil svojega novega Athlončka z grobim GlobalWin FOP38. No, prižgal je računalnik, BIOS-i so javili, da ima lepega Athlončka 1.4GHz. Pritisnil je del in... ekran se je spremenil v črno. Resetiral je računalnik in... isto črno. Kaj je vzrok okvare? Človek je slabo namestil distančnik in skuril novega Athlona 1.4GHz! Jao ....

7 komentarjev

AMD T-Bird 1.4 GHz - AYHJA Y

ChillBlast - Procesorji AXIA so si zadnje čase precej pridobili na ugledu, trenutno pa burijo duhove predvsem procesorji z oznako AYHJA, ki naj bi se še bolje navijali. Test je potrdil že staro dejstvo; 1.4 GHz AYHJA Y Thunderbird se dobro navija, njegova edina pomanjkljivost pa je, da je deluje pri frekvenci 1.4 GHz, ki je že blizu omejitvam TB procesorjev. Ljudje (Bunny, Xoverclocker, ...) poročajo o ekstremnih navitjih blizu ali preko 2 GHz, vendar je vprašanje, koliko lahko s takim frekvencam naredijo. Test.

3 komentarji

Primerjava 3. Thunderbirdov 1,33 Ghz z različnimi jedri

Club Overclocker - Thunderbird - ime, ki ni nikoli uradno obstajalo (bilo je samo kodno ime za kvadratne Athlone) je danes še kako živo. AMD Thunderbird je še vedno eden izmed najboljših procesorjev - tudi za navijanje. Kar se navijanja tiče, velja pri Thuderbirdih velika zmeda, za katero je kriv AMD. Zelo odmevna je bila novica, ko je AMD poslal na tržišče procesorje z AXIA jedrom, ki so se noro navijali. Od takrat naprej ljudje pri Thunderbirdih gledajo samo še procesorske oznake. Vendar pa procesorji z AXIA jedrom niso več edini, ki naj bi dosegali visoke frekvence. Nekaj časa krožijo po internetu govorice o Thuderbirdih z jedrom AYHJA. Procesorji s tem jedrom naj bi iz 1,33 Ghz skočili tudi na 1.5, 1.6 ali 1.7 Ghz. Če se procesorji tudi v praksi tako dobro obnesejo, kot se govori o njih, so se prepričali na ClubOC. Seveda pri kupovanju svojega Athlona ne smemo biti pozorni samo na ime jedra, ampak tudi na raznorazne številke in črke, ki se pojavljajo ob imenu. Če ste vse skupaj že malce pozabili,...

0 komentarjev

1.4GHz Athlon + 950MHz Duron

Slo-Tech - AMD je danes uradno predstavil dva nova procesorja, in sicer 1.4GHz Athlona (TBird jedro) in 950MHz Durona (Spitfire jedro). Athlon je na voljo v obeh izvedenkah, torej s 200 in 266MHz zunanjo frekvenco, njega velikoprodajna cena pa znaša $253. Še zanimivost: procesorji naj bi bili v bistvu 1.5GHz, tako da tudi z navijanjem dobro kaže. Prvi primerki so brez kakršnegakoli višanja voltaže dosegli frekvence 1533MHz! Bodite pozorni na AYHJA oznako jedra. Tudi Duronček (sicer stanejo $122) je navijanju prijazen, toda nadvse očitno je, da je meja trenutnega Spitfire jedra nekje pri 1GHz+. Prvi primerki so tako dosegli 1150MHz, brez povišanja voltaže, seveda.
AMD je tako končno ujel rep Intelovih P4 procesorjev, kar se tiče frekvenc seveda. Tako bi primerjava med 1.4GHz Athlonom in 1.4GHz Pentiumom4 bila nadvse zanimiva, saj lahko procesorje končno primerjamo pri uradnih frekvencah. Thnx OZZY!

Dodatek: Pojavili so se tudi prvi testi novih procesorjev:

0 komentarjev

AMD pošilja 1.5GHz čipe v škatlah od 1GHz procesorjev?

The Register - Očitno so Athloni (Thunderbirdi), ki so sposobni doseganja hitrosti 1.5GHz in več, že v prodaji!
Vendar se še ne prodajajo kot 1.5GHz modeli, temveč kot navadni "stari" 1GHz in 1.33GHz verziji. Takšni procesorji nosijo oznako AXIA in so glavni razlog, zakaj so nekateri overclockerji uspeli spraviti svoje Athlone na tako visoke frekvence.
Nek angleški overclocker je povedal, da so takšni procesorji na voljo že nekaj tednov, vendar so to samo tisti procesorji, ki nosijo oznako AXIA!
Procesorji s to oznako naj bi bili sposobni doseči hitrosti 1.5GHz že z normalnim hlajenjem (ne mislim na neko ultra voda+peltier kombinacijo, ampak samo malce boljše zračno hlajenje)!
No, če kupujete nov procesor (Athlona), poskusite dobiti takšnega, ki ima oznako AXIA!

P.S.: Menja kdo Athlona z oznako AXIA za navadnega 800MHz?

10 komentarjev

DDR ali ne?

FullOn3D - Za zdaj ne. Vsaj pri Pentiumih 3 ne. Zakaj, porečete? FullOn3D je naredil primerjalni test dveh DDR osnovnih plošč: Shuttle 32 DDR/SDR ter Gigabyte 6RX. Zakaj da se ne splača še vgradnja DDRja? Saj nič ne rečem, tehnologija je zelo impresivna, ter bo zares zacvetela potem. Še posebej, če se bodo uresničile Micronove grožnje, da bo izenačil cene 133 ter 266 MHz RAM modulov. To bi dobesedno šokiralo računalniški trg. Če vas zanima test teh osnovnih plošč, si ga le oglejte. Obetata zagotovo veliko.

0 komentarjev

Prvi 266MHz FSB Athloni v prodaji

X-Bit Labs - Babuške z X-Bit Labs poročajo, da so na Japonskem zasledili prve 1.2GHz Thunderbirde naslednje generacije z 266MHz zunanjih vodilom. Še lepše: cena dotičnih procesorjev je celo na Japonskem (kjer so stvari ponavadi dražje) za $23 nižja od uradne AMDjeve velikoprodajne cene, ki znaša $363. Vse skupaj je en velik razlog za veselje, saj to pomeni, da bomo procesorje kmalu ugledali tudi pri nas, mogoče celo po malce nižjih cenah. Na poročila o 266MHz procesorjih nižjih frekvenc (1 in 1.1GHz) pa še čakamo.

0 komentarjev

Intel Celeron 800 prihaja

AnandTech - Danes je Intel uradno začel z masovno dobavo Celerona 800, prve 100MHz različice teh procesorjev. Novi procesorji naj bi s hitrejšim sistemskim vodilom končno dohiteli AMDjeve Durone, ali jim bo to uspelo pa bo kaj malu jasno. Sodeč po prvih testih temu ni tako, saj je procesor še vedno dražji in počasnejši od enako frekvenčnega Durona. Velikoprodajna cena je 170$, pri nas pa naj bi se pojavili kaj kmalu. Me prav zanima, kako se overclockajo!

5 komentarjev