»

Samsung pričel z masovno proizvodnjo SSD pogonov

Daily Tech - Samsung je pognal tekoče trakove in začel s proizvodnjo velikega števila 64-gigabajtnih flash pogonov. Gre za 1,8-palčne napravice, ki se ponašajo s hitrostjo 65 MB/s pri branju in 45 MB/s pri pisanju, njihova glavna prednost pa je, kot najbrž veste, majhno segrevanje, poraba energije in popolna neslišnost. Poteza Samsunga je precej vzpodbudna, saj najbrž pomeni, da bodo SSD pogoni končno začeli postajati standardna oprema.

Izvorna novica.

21 komentarjev

Poimenovanja

več strani - AMD bo začel svoje procesorje imenovati po svojih dejanskih zmogljivostih v primerjavi z Inteli. To že veste. Ne veste pa, da je na tržišču očitno velja mrzlica (pre)imenovanja izdelkov.
Govorice na različnih internetnih straneh namreč pravijo, da bo Nvidia začela svoje grafične kartice imenovati po hitrostih pomnilnika. Ker so govorice zelo čudne in nepopolne imajo v svojih tezah veliko lukenj. Nvidia naj bi začela to novo poimenovanje s serijo GeForce3 Titanium. Kot veste bo v kratkem izšla pospešena verzija klasične trojke. Ime kartice naj bi bilo Geforce3 Titanium 500. Torej ne GeForce3 Ultra ali Pro kot so mislili nekateri. Trenutna klasična trojka ima pomnilnik nastavljen na 460MHz DDR. Oznaka tega pomnilnika pa je 3.8ns. Kar teoretično pomeni, da bi stablino deloval pri 526MHz. Torej je logično sklepati, da bo ta pospešena GeForce3 imela pomnilnik nastavljen na 500MHz. Od tu verjetno tudi poimenovanje (Titanium 500).
Neuradni viri znotraj Nvidie so tudi potrdili, da je...

0 komentarjev

Prošnja...

Jaz - Vse, ki pošiljate novičke v naš nabiralnik prosimo, da pri novici dodate tudi vir. Novice na Slo-Techu ne objavljamo, če nimamo ustrezno preverljivega vira. Slabe izkušnje pač delajo svoje . Danke!

0 komentarjev

100x CD-ROMi

Slo-Tech - Podjetje Afreey je predstavilo še en mejnik na področju optičnih pogonov, in sicer svoj True-X DVD/CD-ROM pogon. Gre za trenutno najhitrejši bralnik CD in DVD ploščkov, hitrost pa si zagotavlja s tehnologijo True-X, ki smo jo videli že v Kenwoodovem 72x dirkaču. Skrivnost te tehnologije je branje z več laserji naenkrat, kar omogoča manjšo hitrost vrtenja ploščka s podatki, toda zelo velike prenose. Afreeyev izdelek tako DVDje bere s kar 25x hitrostjo, CDje pa s 100x, kar teoretično pomeni prenos 13.5MB/s. Žal podjetje nima nobenega zastopnika v Evropi, tako da OZZY (ki je novico poslal) priporoča čimprejšnjo nabavko kakšnega...

6 komentarjev

Kenwood 72×

Slo-Tech - No, pa še nekaj mojega prispevka novic...

Začel bi z hmm... opravičilom glede novice o Kenwoodovem 72× True-X pogonu. Tisti pogon, ki so ga imeli pri Tweak Townu je bil očitno defekten, saj je zelo slabo, oziroma sploh ni bral CD-R medijev. Da Kenwoodovi 72× pogoni zelo dobro berejo tudi CD-R medije, me je opoziril AIDS, ponosni lastnik tega hitrega pogona.

4 komentarji

Praktična uporaba starih CD-ROM pogonov

HardOCP - Če vam gre na živce moje neskončno pritoževanje nad stupidnim uničevanjem komponent, potem vam bo moje stališče mogoče bolj jasno po opisu tega projekta. Le-ta lepo kaže, kako z malce kreativnosti in dobro idejo lahko uporabite stare komponente, celo tako navidez neuporabne dele, kot so CD-ROM pogoni. En tip je namreč v napadu dolgočasja (ali kreativnosti?) predelal dva stara 4x CD-ROMa tako, da ju sedaj uporablja kot priročno držalo za pijačo. Kratek opis projekta najdete tukaj, vsekakor pa bi si tip zaslužil kakšno nagrdo za kreativnost!

vir: HardOCP

vir: HardOCP

7 komentarjev