»

Premikajoči se disk

We make money not art - Za vse tiste, ki bi ob izdelavi varnostne kopije želeli tudi dejanski fizični prikaz koliko si ti podatki prenešeni je umetnik Oren Horev pripravil inSync inSync trdi disk (video-posnetek) v obliki kocke. Ob kopiranju podatkov se kocka obrača dokler niso podatki popolnoma prenešeni. Novo sinhronizacijo seveda sprožite tako, da kocko ponovno zavrtite. Prispevek je žal bolj skop v tehničnih podrobnostih ampak bo zagotovo dal kakšno zanimivo idejo našim modifikatorjem.

9 komentarjev

Pyramac

Pyramac

vir: HardOCP
HardOCP - Moram reči, da me kar malce preseneča, da nam modifikatorji dnevno servirajo bolj ali manj predrugačena kvadrasta ali kockasta ohišja, medtem ko ohišja v obliki drugih teles niso ravno pogosta. Zato sem si s toliko večjim užitkom ogledal projekt, ki se imenuje Pyramac. Avtor projekta pravi, da so ga navdušile egipčanske piramide, zato se je odločil, da za svojega Maca naredi ohišje v obliki piramide. Stran je še v izdelavi, zato bo treba na nekatere podatke še počakati, na voljo pa so že slike samega ohišja in njegovega prototipa. Gotovo se take modofikacije ne bi sramoval prav nihče, kajne?

6 komentarjev

Antec LanBoy

vir: Pimprig
Pimprig - Dandanes so LAN-partyji vedno bolj pogosti. Vsem znano podjetje Antec je izdelalo ohišje prilagojeno posebej za take zabave. Na spletni strani PimpRig so si ogledali srebrno ohišje Antec LANBOY Aluminum Mini Tower.

S prenašanjem ohišja ne boste imeli večjih težav, saj je zelo lahko ter majhno. Na levi stranici ima vdelano dokaj veliko pleksi okno, v samo ohišje pa je vgrajen 350W napajalnik. Na sprednji strani ima dva USB vhoda ter ima prostora za štiri 5,25'' enote in dve 3,5''. Vanj lahko vstavite še do dva 80 mm ventilatorja. Poleg ohišja pa zraven dobite tudi jermen, s katerim ga lahko prenašate naokoli. V opisu si lahko ogledate tudi modifikacijo ohišja. Veselo na branje.


0 komentarjev

Eksterno ohišje za IDE enote

Tom's Hardware - Trdi disk je vsekakor ena izmed najpomembnejših računalniških komponent, ki ne kliče ravno po premikanju ter premeščanju. A včasih bi prišel prav trdi disk, ki bi ga lahko svobodno nosili naokoli, po možnosti pa še priklopili na prazno USB 2.0 mesto. Prav o enem izmed ohišij, ki to omogočajo, so pisali na Tom's Hardware. Podjetje, ki je izdelalo ohišje, je ADS Technologies -- v svetu dokaj nepoznano podjetje. Seveda boste nanj lahko priklopili tudi optične enote kot so CD-zapisovalniki, DVD-predvajalniki itd. V benchmarkih se je ohišje odrezalo slabše od Maxtorjevega rivala, a ima tudi nekaj prednsoti, saj je npr. Nero prepoznal, da je vstavljena enota...

4 komentarji

Borgovska kocka

Overclockers Australia - Uff, očitno tudi temu modifikatorju ni zmanjkalo domišljije, saj se je tudi sam odločil, da izpelje projekt, ki bo nekaj posebnega. Tip se je odločil, da bo izdelal ohišje v obliki borgovske kocke. Kako mu je vse skupaj uspelo, si lahko ogledate na priloženi sliki in na tej strani. Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je to, da v kocko ni vgrajeno samo drobovje računalnika, ampak tudi monitor. Skratka, zanimiva modifikacija, ki jo ne smete spregledati.

1 komentar

Modifikacije ohišja n-tič

več strani - Modifikacije, modifikacije, modifikacije,... Ni jim videti konca. Ljudje še vedno radi ustvarjajo in kar tekmujejo med sabo, kdo bo naredil svoje ohišje bolj navdušujoče. Vse kaže na to, da se z raznoraznimi modifikacijami razvija nov del sodobne umetnosti. No, ker so modifikacije v novicah danes že kar malo zapostavljene, sem izbrskal dve strani, ki vam bosta dali nove ideje:

  • Ta modifikacija bo zanimala predvsem modifikatorje, ki veliko hodijo na LAN partyje. Ponavadi taki ljudje potrebujejo lahko ohišje z ročajem in še kakšen okrasek (v našem primeru nekakšno "okno"), ki omogoča pogled v notranjost računalnika (v kateri se blešči najnovejši GeForce 3 hehe). Skratka zanimivo branje.
  • Ta modifikacija pa bo prišla prav v vročih poletnih dneh. Govori namreč o vgradnji ventilatorja na ohišje. O tem je bilo na Slo-techu povedanega že veliko, vendar, ker že govorimo o modificiranju ohišja, sem v novico vključil tudi članek o vgradnji ventilatorja.
...

2 komentarja

Kost za modifikatorje - Oak Project

Slashdot - Vsak dan slišimo za raznorazne modifikacije. Pri modifikacijah so gotovo najbolj obravnavana računalniška ohišja, saj prva padejo v oči (drobovina, se pravi komponente so ponavadi skrite razen, če je ohišje prozorno). Skratka neki tip se je prav tako odločil, da ima dovolj svojega starega in dolgočasnega ohišja, ter se odločil izdelati svojega. Vendar je to ohišje nekaj posebnega. Ni izdelano v tower izvedbi, ampak v cube izvedbi - tip je izdelal ohišje v obliki kocke, za material pa je izbral hrastov les (oak = hrast). Na tej strani si lahko preberete, kako je avtor izdeloval to svoje čudo, na isti strani pa najdete tudi slike.

10 komentarjev