»

Tuxmagazin

Slo-Tech - Danes je izšla 3. številka revije Tuxmagazin. Revija je namenjena začetnikom v Linuxu v njej bodo našli vse od opisov, nasvetov in odgovorov na mnoga vprašanja, ki jih zanimajo. V tej številki je predstavljeno povezovanje Linuxa z Windowsi, povezovanje iPoda z Linuxom, pregled namestitvenega sistema Autopackage, Tux Paint za otroke...



Na Tuxmagazine se lahko naročite brezplačno. Revija je na voljo v PDF formatu ( neposredna povezava do 3. številke (3,8 Mb))

P.S.: Podjetje, ki izdaja TUXmagazine, izdaja tudi Linux gazette in Linux journal.

29 komentarjev

Pipini odprti termini

Kiberpipa - V Sloveniji primanjkuje pravih srečanj uporabnikov Linuxa in ostalih odprtih izdelkov (Openoffice.org, Scribus, Cinelerra, ...), na katerih bi lahko delili izkušnje med seboj in se skozi predavanja udeležencev tudi seznanili s kakim novim trikom ali programom.

To praznino bomo v Kiberpipi zapolnili z rednimi tedenskimi odprtimi srečanji, na katerih bomo vsak teden organizirali predavanje, nato pa bo sledilo druženje med uporabniki in izmenjava izkušenj. Pipini odprti termini so namenjeni vsem, ki se srečujejo ali pa si šele želijo seznaniti z odprtimi tehnologijami, saj so idealno mesto da dobijo več informacij ter se "v živo" pogovorijo o problemih.

Kot uvod v Kiberpipina odprta srečanja bo v torek, 12.10.04, ob 19.00 uri Jure Čuhalev predstavil nekaj pomembnih korakov, kako se lotiti raziskovanja novega izdelka. Predavanje, ki ima v mislih predvsem kako se spoprijeti s prvim prehodom na Linux, vendar so postopki primerni za katerikoli odprtokodni program. Predznanje ni potrebno.

45 komentarjev

Nova številka revije za elektronike zastonj na spletu

Slo-Tech - Te dni je izšla nova številka revije Elektronika, ki je na voljo tudi brezplačno v PDF formatu.

Revija bo zanimiva predvsem za tiste, ki se udeležujejo debat v forumu. V reviji boste na eni izmed stotih strani, kolikor jih obsega, našli tudi odgovore na vprašanja iz foruma, lotili pa smo se tudi malo bolj računalniških tem, kot so Gentoo Linux in kratke predstavitve uporabnih CAD programov za elektroniko v Linux okolju.
Papirna izdaja bo verjetno na voljo danes (četrtek) oz. najpozneje v petek na naši stojnici na sejmu elektronike. Kakorkoli že, če je na stojnici ne bo, nam pustite svoj naslov in poslali vam jo bomo brezplačno.

16 komentarjev

Linux na namizju

Linux Today - Ali ima Linux na namizju možnosti za uspeh? Trenutno ima Linux 4% tržni delež (in raste), kar ga postavlja ob bok Macom z 6%. Se resnično z vsako različico približuje večji uporabnikovi prijaznosti in ali je resnično toliko cenejši od Oken, da ga bodo podjetja sprejela?
Bruce Perens (HPjev prvi človek Linuxa) pravi, da je s Star officeom, Evolutionom in Mozillo poskrbljeno že za večino uporabnikov. Bo pa trajalo še precej časa preden bo Linux popolnoma sprejet.
A In še zanimiv argument... Pred 5 leti si nihče ni mogel predstavljati, da bi lahko Linux bil tako močan v strežniškem tržišču. Zakaj ne bi bil čez 5 let enako močan na namizjih?

2 komentarja

Linux Gazette

Linux Gazette - Lepa lastnost internet revij je, da so popolnoma zastonj in da nudijo veliko zanimivega branja. Linux Gazette spada mednje. To je revija, ki piše samo o Linuxu, vendar na malce bolj zabaven način. V Linux Gazette lahko najdete trike, nasvete, ideje in predloge za uspešno uporabljanje Linuxa. Prav tako pa lahko v reviji najdete tudi zelo zanimive članke. Linux Gazette izhaja vsak mesec - trenutna številka je 67. Revijo najdete tukaj, če pa si želite pogledati samo povzetek, pa kliknite sem.

0 komentarjev

Linux kot desktop OS

Linux Journal - Najprej lep pozdrav vsem. Danes je zagotovo eden izmed pomembnejših dni v mojem življenju, saj bom začel pisati novice za Slo-tech (hja vajenci vedno začnejo pri dnu kajne). No da vam ne bo postalo slabo od mojega nakladanja, pa se vrnimo h konkretnim stvarem. Tukaj je prva novica:

Tokrat sem naletel na zanimivo navico, ki ponuja zanimivo branje. Nič suhopranih testov, dolgih nakladanj, le čisti užitek. Govori namreč o prihodnosti Linuxa kot desktop variante. Gotovo že poznate Linuxovo že skoraj pravljično stabilnost in kup dobrot, ki jih ponuja. Od GNU public licence do tega, da je popolnoma zastonj. Po teh dejstvih sodeč bi lahko sklepali, da se konkurenci ne piše dobro. Pa vendarle se je Linux prijel le v delovnih postajah in visokozmogljivih strežnikih. Zakaj ljudje raje posegajo po konkurenci, kot pa po Linuxu. Odgovor je samo eden: prijaznost do uporabnika. Velika večina ljudi ve, da Linux ni ravno prijazen do novincev. Vse preveč je varnostnih problemov in nastavljanja...

9 komentarjev