»

ZBoard

Tom's Hardware - ZBoard je ena izmed najzanimivejših tipkovnic, ki še vedno potrebuje PS/2 kabel. Ta tipkovnica je zagotovo ena izmed najbolj vsestranskih, saj jo lahko razdelimo na osnovo in na ploščo, ki jo lahko poljubno menjamo. Tako lahko tipkovnico priredimo, da bo primerna za igro kot je na primer MOHAA, če pa se odločimo delati v Wordu le stisnemo nekaj gumbkov in tipkovnica bo pripravljena za tipkanje.

4 komentarji

EluminX-ova igričarska tipkovnica

MeetTheGeeks - Kako je najbolje igrati računalniške igre? V temi, seveda (najbolje je v tem primeru seveda relativno z vidika igričarja. Če bi bil okulist, bi vam svetoval drugače [:D]). Tema pa nam lahko v ključnem trenutku pokvari igro, saj se pogosto zgodi, da ne moremo pritisniti prave tipke v dovolj hitrem času, ker je enostavno ne vidimo. In če imajo lahko GSM aparati osvetljeno tipkovnico, zakaj je ne bi mogli imeti tudi osebni računalniki? Katera je že najlepša barva svetlobe? Mooodra, tako je. Podjetje EluminX je vse, kar sem napisal, upoštevalo pri izdelavi tipkovnice EluminX Gaming Keyboard.

Pod prste jo je dobil Axle, eden od opisovalcev pri MeetTheGeeks.org, prisodil pa ji je devet in pol točk od desetih. Odlike tipkovnice naj bi bile predvsem njena majhnost in kompaktnost (priročno za Lan Partyje) ter seveda lep in uporaben dizajn v modročrni barvni kombinaciji....

8 komentarjev

Barvanje tipkovnice

Mikhailtech - Zadnjič sem se naveličal sive barve svoje miške, ki ni ravno pristajala črni barvi prenosnika, in potem izgubljal živce, ker se barva ni hotela posušiti. Podobno se je zgodilo Jasonu na Mikhail Techu, ki se je lotil barvanja svoje tipkovnice. Iz vsega je nastal lep članek, zelo primeren za začetnike, tako da ga priporočam vsem, ki oklevate pri barvanju perifernih komponent. Sicer me je pa najbolj presetilo to, da je barva za tipkovnica stala več kot sama tipkovnica..

Tipična izjava staršev: Pa zakaj bi sploh barval tipkovnico!?

2 komentarja

Svetleči se GF4

PC Stats - Sprijazniti se pač moramo z dejstvom, da so nedelje dnevi kislih kumaric. Nič novega, nič odkritega, nič ekstremno navitega - kot da bi se celotni računalniški svet kot tak skril pod skalo ter čakal na sledeči dan. No, pa vseeno: Ste že razmišljali, kako bi z modro LED diodo precej enakomerno osvetlili hladilno površino svojega Geforcea4 ali katere druge kartice? V tem primeru oddeskajte semkaj ter se načudite modri grafični kartici [:D].

0 komentarjev

Svetleče tipkovnice

Slo-Tech - Ideja o osvetljenih tipkovnicah je že precej stara, toda do sedaj nismo videli praktično uporabnega masovno proizvajanega izdelka. Sicer so velika podjetja (HP, IBM, Compaq, Apple...) že nekaj poizkušala, toda stvar se ni prijela. Majhno podjetje z imenom Twenty-First Century Technologies (TFCT ali TCT ?) pa je prepričano, da se bo njihov izdelek Nite-Surfer prijel in "spremenil način uporabe PCjev" (oh, kako ljubim visokoleteče izjave). V bistvu gre za tipkovnico z osvetljenimi tipkami, ki omogoča uporabnikom tipkanje v temi tudi takrat, ko nočejo imeti prižgane luči. Glavna prednost pred konkurenčnimi izdelki pa je v tem, da sij s tipkovnice ne moti pri branju zaslona. Tipkovnica naj bi se prodajala po $49 (okoli 12K SIT), TCT (ali TFCT?) pa zaenkrat še išče strateške partnerje. Več tukaj. Thnx, -ROK-.

5 komentarjev

Šalterji na tipkovnici

Overclocked Hardware - Videli smo že veliko primerov krotenja ventilatorjev, a tale je eden izmed boljših, če ne upoštevamo amaterske in nenatančne izdelave. Ideja je zelo dobra. Zakaj bi se vedno, ko želite vklopiti kakšnega od ventilatorjev, morali stegniti do računalnika, če lahko to naredite na tipkovnici. Do tipkovnice vodi kabel, ki je pravzaprav tak kot podaljšani kabel za tiskalnik. Na tipkovnici pa je narejen lep priključek, na katerega se ta kabel privije. Od tega priključka naprej pa vodijo žice do stikal, ki se jih vgradi v tipkovnico. Izvirno, ni kaj.

2 komentarja