»

Slo-techova distribucija

Slo-Tech - Da, končno ste dočakali dan, ko bo Slo-Techova GNU/Linux distribucija prišla na plano! Nekaj mesecev nazaj se je v našem forumu porodila ideja -- od takrat se je pridno delalo na tem, da se jo spravi v svet. Testna distribucija je bila poleg našim testnim preizkuševalcem poslana še večjim podjetjem, ki se ukvarjajo s proizvajanjem lastnih distribucij Linuxa. Mandrake, podjetje, ki naj bi šlo v stečaj, je v naši distribuciji, izgleda, videlo svojo rešilno bilko, saj bo novi Mandrake nosil ime Slo-Tech Mandrake 9.0.

Za grafično oblikovanje je poskrbel xbitex, naš novopečeni Impregnator™, s tesnim sodelovanjem z jetamom ter ali3nom. Verjamem, da boste v izdani Slo-Tech Linux distribuciji uživali, kot se le da. Končna različica bo izdana, natisnjena na CDje češke izdelave, konec meseca. Hvala vsem sodelavcem ter Slo-Techu za podporo. Tisti s širokopasovnimi povezavami boste lahko distribucijo vunpotegnili že kmalu. Žal bodo uporabniki navadnega klicnega dostopa na slabšem, ker...

15 komentarjev

interINFOS 2002 @ IceVulcano

IceVulcano - Fantje iz IceVulcanota so bili pridni ter spisali članek o interInfosu še preden je to uspelo nam ;-). Do/od zanimivega branja ter 2 ekskluzivnih fotografij Slo-Techovega štanta vas ločita le še nekaj prenesenih kibibajtov ter -- ou yea -- Klik!

Sedaj naj se pa najde dobra duša, ki se ji da na SloTechov server uploadat 80 MB naših slikc. [>:D]

8 komentarjev

WinXP.CMD

TechTV - Danes brskam za novicami ter vidim eno in isto: že oseminštirideseti test EPoX 8KHA+, nato test XP 1800+ ter 1900+, GF2 Titaniumi, Radeoni, itd itd itd. Res živi dolgcajt. Nato pa naletim na stran, ob kateri se mi je milo storilo. Ker sem sam pripadnik "ne-mlade-ampak-tudi-ne-stare" generacije računalničarjev, sem se dodobra seznanil z ukazno vrstico že pri šestih letih, ko sem dobil svojo prvo dvaosemšestico. Ker se z Linuxom ne ukvarjam, mi je umetnost arhiviranja na roko (arj ter pkzip, hehe) že čisto pošla. Seveda se je s prihodom grafično usmerjenih operacijskih sistemov zadeva še "hujšala". Vse se da naresti le s klikom miši. No, na tej strani pa razlagajo, da vse še ni mrtvo. Kako defragmentirati ter razparticionirati disk v Windowsih XP prek ukazne vrstice? Sledite zgornji povezavi.

1 komentar

Prijava...

Jaz - Še zadnja "novica"... Če še vedno niste uspeli rešiti težav s prijavo v našo bazo uporabnikov ( preverite, ali ni vaš Inbox poln... ja, tudi to se je zgodilo [;)]), potem pišite Primožu, našem dežurnem programerju, in on bo opravil prijavo za vas. Pa veliko sreče!

0 komentarjev