»

Kiberpipa: Seedcamp Q&A

Kiberpipa - Pred 14 dnevi se je v Londonu odvijal Seedcamp Week 2010, kjer so bili ponovno prisotni tudi Slovenski startupi.

Seedcamp je skupen projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in “poiskati naslednji Google”.

V okviru Pipinih odprtih terminov, se bo v torek ob 19h, odvijala manjša okrogla miza oz. Q&A, kjer bodo svojo izkušnjo predstavili fantje iz Visionecta. Kdor ne pozna Visionecta, gre za eno od redkih domačih podjetij, ki inovirajo na področju strojne opreme s rešitvijo, ki temelji na e-ink zaslonih. Več o dogodku

0 komentarjev

MobileCamp Ljubljana

Slo-Tech - V soboto, 27. marca 2010 bo v prostorih Fakultete za Elektrotehniko prvi MobileCamp Ljubljana. MobileCamp je enodnevna konferenca, BarCamp formata, ki jo oblikujejo udeleženci s svojimi predavanji. Namenjena je vsem, ki se ukvarjajo z mobilnimi tehnologijami od programerjev, oblikovalcev, operaterjev do uporabnikov.



Udeležba je brezplačna, vendar za vstop nujno potrebujete vstopnico. Za dodatne informacije o tem, kako pridobiti vstopnico obiščite http://www.mobilecamp.si

8 komentarjev

Zmagovalci Seedcampa 2009

Kolaž logotipov zmagovalnih projektov

vir: TechCrunch
TechCrunch - Seedcamp je tekmovanje za mlada podjetja, na katerem zmagovalci dobijo začetni kapital, ki jim omogoča izvedbo osnovne ideje, na kateri je zgrajeno samo pdojetje. Letos je šest zmagovalcev dobilo vložek v višini 50.000 € v zameno za 5-10% delež organizatorjev v vsakem od podjetju. Točen delež, ki variira od podjetja do podjetja, je ostal poslovna skrivnost, medtem ko je bilo mnenje skupnosti, da je bila konkurenca letos dokaj izenačena ter na visokem nivoju, kar kaže napredek pri evropskih start-upih. Našim bralcem bo verjetno najbolj znano domače podjetje Zemanta, ki je na evropskem Seedcampu zmagalo leta 2007.

Od šestih zmagovalcev dva prihajata iz Združenega Kraljestva, po eden pa iz Poljske, Estonije, Romunije in iz arabskega sveta.

Britanski Server Density je močno orodje za sistemske administratorje, saj omogoča oddaljen nadzor nad strežniki, omogoča pregled obremenitve...

1 komentar

Mini Seedcamp Ljubljana

Slo-Tech - Natečaj za poslovno idejo in z njo povezano investicijo Seedcamp je bralcem Slo-Techa že znan saj sta z njim povezani podjetniški zgodbi Uniki in Zemante. Letos se Seedcamp širi v obliki Mini Seedcamp dogodkov, ki omogočijo podjetnikom da se predhodno posvetujejo z mentorji in potencialnimi investitorji in tako dobijo še dodatno pomoč pri svoji poslovni ideji.

V Ljubljani se bo Mini Seedcamp odvijal 14. maja, podjetniki pa se lahko prijavijo do 27. aprila. V okviru Seedcamp tedna se bo zgodil tudi OpenCoffee Club in BarCamp Ljubljana kar bo omogočilo tudi ostalim priti v stik z inovativnimi podjetji in investitorji.

2 komentarja

Barcamp dogodki v okolici Slovenije

Barcamp Dunaj

Slo-Tech - Ker koncept Barcamp-ov, eno- ali dvodnevnih dogodkov, na katerih predavatelji niso strogo določeni (ter temu primerno plačani) in se od vsakega udeleženca pričakuje vsaj delček samoiniciative (beri: lastno predavanje), na sončno stran Alp še ni prišel, se morajo vsi vsaj nekoliko bolj družabni računalničarji na takšne dogodke odpravljati v nam sosedske države (Avstrijo, Italijo) ali v Anglijo/Nemčijo.



Tako se v okolici Slovenije v bližnji prihodnosti obeta kar nekaj takšnih dogodkov. Pri naših severnih sosedih se tako ta vikend (5. in 6.) na Dunaju odvija Barcamp Vienna, 22. in 23. novembra pa se v Gradcu odvija Barcamp Graz. Na Dunajo sicer ni posebnih omejitev, se pa organizatorji nameravajo osredotočiti na marketing in poslovne tematike, med tem ko bo v Gradcu več poudarka na uporabnosti in človeško-računalniški interakciji.



Pri naših zahodnih sosedih pa lahko 4. oktobra v...

8 komentarjev

Zemanta te vabi/rabi!

Zemanta v akciji

Slo-Tech - Ne zgodi se vsak dan, da bi slovensko podjetje lansiralo produkt na svetovno tržišče, še redkeje se to zgodi na področju spletnih tehnologij. In 26. marca bo eden tistih dni.

V Zemanti se trudimo narediti orodje, ki bo blogerjem samodejno obogatilo njihove blogerske spise (kasneje pa bo delovalo tudi v drugih sistemih CMS). Poskušamo analizirati vsebino besedila in samodejno predlagati sorodne novice, primerne slike, povezave in značke.

V tem trenutku iščemo slovenske blogerje za beta testing! Če imaš blog in nekaj časa, se javi na naslov jure@zemanta.com. Radi bi, da čimveč ljudi poskusi storitev na svojih blogih in javi kako...

11 komentarjev

Slovensko podjetje Zemanta se je na Seedcampu uvrstilo med šest najinovativnejših

Slo-Tech - Seedcamp je skupni projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in "poiskati naslednji Google". Projekt vzbuja izjemno zanimanje, na natečaj se prijavilo 268 podjetij iz vse Evrope in sveta. Naslednji teden bo 20 najbolj inovativnih predstavilo svoje produkte strokovnjakom iz podjetij kot so Google, Microsoft, Oracle, Blackberry, ...



Nekaj dni nazaj, pa je bilo izbranih šest najbolj inovativnih. Med njimi je tudi slovensko podjetje Zemanta, med ustanovitelji katerega je tudi pisec novic na Slo-Techu in voditelj Resnične resničnosti Andraž Tori. Podjetje je predstavilo storitev samodejnega bogatenja in povezovanja spletnih vsebin, prvo implementacijo tehnologije pa že uporablja na RTV Slovenija in je znana kot Odprti kop.

...

75 komentarjev