»

Članki o Win2000/WinXP/.NET

Labmice - Glede na to, da med uporabniki Slo-Techa prevladujejo tisti, ki imajo nameščen operacijski sistem Windows XP ali Windows 2000, bo gotovo marsikomu prišla prav stran Labmice. Stran se ukvarja izključno z zgoraj navedenimi operacijskimi sistemi, o katerih boste v obsežni bazi podatkov našli praktično vse od A do Ž. Stran med drugim obravnava tudi tako imenovano tweakanje in nudi pomoč začetnikom, ki se v novem operacijskem sistemu ne znajdejo ravno najbolje.

1 komentar

Zdravilo za Microsoftov monopolizem

The inquirer - Microsoft je še vedno monopolist na področju desktop operacijskih sistemov, zato se lahko izmišljuje, kakšno ceno bo imel njihov najnovejši ali malce starejši operacijski sistem. Na The Inquirerju so se malce razpisali na to temo in ugotovili, da Windows 98 zajemajo kar 21 % cene povprečnega računalnika (integrirana matična plošča + 128 MB RAM-a). Zanimivo je, da Microsoft kljub recesiji na področju strojne opreme ni niti malo znižal cene svojim operacijskim sistemov (tudi Windowsi 98 kljub zastarelosti niso bili deležni pocenitve). Ker Microsoft noče znižati cen, nam preostanejo alternative. Em, kakšne alternative? (Pravih) alternativ trenutno ni. BeOS 5 je zastonj, vendar ima blazne probleme s strojno opremo. Linux je spet zastonj, vendar je prezahteven za povprečnega uporabnika, da o Unixu, ki utegnili biti prava mora za navadnega uporabnika ne govorim. Kljub vsemu, bomo mogli še kar nekaj časa prebiti na Microsoft operacijskih sistemih in gledati že kar legendarni BSOD. Ali pa...

6 komentarjev

Končno spet Linux novice - tokrat 9 razlogov proti desktop Linuxu

ZDNet - Kot ste opazili, je zadnje čase precej malo Linux novic. To sicer ne pomeni, da smo se pisci polenili - zanimivih novic s področja Linuxa je enostavno (pre)malo. Razlog: bliža se poletje. Poleti je vse drugače, saj se ne dogaja nič posebnega. Ljudje postanejo leni zaradi poletne vročine, odhajajo na dopuste... Skratka služba jim je zadnja stvar. Saj razumete, kaj mislim. Sicer lahko pišem o novih beta driverjih, o novih kernel releasih (ki so v bistvu minor bug fixi), vendar ne bom ravno naletel na odobravanja glavnih Slo-Techerjev. Skratka Linux manijaki se boste morali zadovoljiti s kakšno novico manj. OK dovolj nakladanja. Da ne bo izgledala novica kot kup nepotrebnega jamranja, sem našel naslednjo zanimivost:

Do sedaj sem vedno pisal novice, v katerih je bil Linux izpostavljen kot dober desktop sistem. Da mi ne boste očitali, da vam o Linuxu prinašam samo dobre novice, slabe (vendar ne po vsebini) pa zanemarjam, sem vam našel ta članek. Govori o 9 razlogih, zakaj Linux NI...

4 komentarji

Novi OS : NewOS

Slo-Tech - Slashdotovci so objavili novico o zanimivem garažnem projetku nekega tipa. Ne gre za nič drugega kot novi operacijski sistem za PCje, ki po besedaj njegovega stvaritelja deluje na Intelovih in AMDjevih eno- in večprocesorskih mašinah ter na Seginem Dreamcastu. Zadeva ni zamišljena kot zamenjava za desktop operacijske sisteme, ki jih uporablja večina računalničarjev. Še več: tip celo trdi, da njegov operacijski sistem ni niti najmanj uporaben. No, ja, bomo videli. Vse velike stvari so se začele kot male in mogoče bo kaj zraslo tudi iz tega projekta. Več informacij najdete kar na uradni strani. Thnx slycer!

1 komentar

Windows XP

The-Ctrl-Alt-Del - Ko sem se malo sprehajal po overclockerskih straneh, sem pri The-Ctrl-Alt-Del zasledil screenshote novega Microsoftovega operacijskega sistema, Windowsov XP, poznanega po kodnem imenu Windows Whistler. Če vas zanima kakšen bo novi operacijski sistem, si te slike le oglejte. Meni osebno so kar všeč, razna okna, kot je recimo Task Manager, pa temeljijo na sistemu Windowsov 2000 Professional.

4 komentarji

Pa še ena...

HardOCP - Ok, ta modifikacija bi verjetno na vsakem moderskem tekmovanju pobrala nagrado, saj gre za manjšo umetnijo. Neki tip se je namreč odločil Segino Dreamcast konzolo spraviti v računalnik. Vsa stvar počiva v zgornji 5.25" reži njegovega ohišja, stvar pa je porihtal tako, da lahko igre igra kar na svojem monitorju. Na žalost ni slik notranjosti, toda že zunanjost izgleda zelo profesionalno in premišljeno narejena. Fascinantno!

vir: HardOCP

vir: HardOCP

1 komentar