»

Googlova božičnica bo telefon

Neowin - Google je letos že objavil, da bo moral zavoljo varčevanja nekoliko omejiti bonitete zaposlenih in odsloviti nekaj pogodbenih sodelavcev, a to ne pomeni, da se inženirjem ne obeta več noben priboljšek. To pot božičnice ne bodo delili v denarju, temveč jim bodo poklonili smartphone T-Mobile G1, ki so ga letos obilno reklamirali. Na njih bo tekel Googlov Android in ne bo zaklenjen na posamezno omrežje. Logično, saj ima Google zaposlene v mnogo državah sveta, pa še brez SIM-kartic jih bodo poslali. Šlo bo za posebno edicijo za Googlovce, ki bo imela priložen 'droid' na zadnji strani in možnost delovanja kot naprava WiFi.

Priznati je treba, da gre za dobro promocijsko potezo Googla. Poleg tega pa jih nedvomno lahko kmalu pričakujemo tudi na Ebayu.

10 komentarjev

Google ukinja nekatere bonitete

Maximum PC - Svetovna kriza tudi največjim ne priznaša, tako da se je Google poleg že napovednega odpuščanja zatekel tudi h krčenju ugodnosti, ki jih nudijo svojim zaposlenim. Kaj vse bodo storili? Bolj se bodo posvetili projektom, ki prinašajo višje zaslužke, torej prikazovanju oglasov, mobilni integraciji in programski opremi za podjetja, hkrati pa bodo počasi končali izgubarske projekte. Sem sodi tudi YouTube, a za zdaj Google eksplicitno omenja le manjše projekte. Slavno pravilo 20 odstotkov, ki je inženirjem dovoljevalo porabiti petino svojega delovnika na kateremkoli projektu ali razvoju kake nove odpuljene ideje, je postalo zgodovina. Zaprli bodo pisarne v Dallasu in Denverju, hkrati pa bodo povečali obremenitve zaposlenih, saj bo nekdo moral nadoknaditi manko 10.000 odpuščenih.

42 komentarjev

Google ponuja odklenjen Android

Google - Google nas je znova presenetil in predstavil Android Dev Phone 1, ki ni nič drugega kot popolnoma odklenjen G1, katerega trži T-Mobile. Namenjen je zgolj razvijalcem, deloval pa bo s katerokoli SIM-kartico in poljubno (delovno) verzijo Androida. Žal je omejen na razvijalce, a to ni prehuda zahteva, saj se lahko za 25 dolarjev na spletni strani Android Market registrirate kot eden izmed njih in nato za 399 dolarjev naročite odklejeni G1. Ponudba je za zdaj omejena na ZDA, Nemčijo, VB, Japonsko, Indijo, Kanado, Francijo, Tajvan, Španijo, Avstralijo, Singapur, Švico, Nizozemsko, Švedsko, Finsko, Poljsko in, nam najbliže, Avstrijo ter Madžarsko. Google je...

11 komentarjev

Google se širi v vse smeri

Ekipa G

vir: The New York Times
Google - Googlov lastni brskalnik Chrome, ki je pred tremi meseci šele izšel, pridobiva nove uporabnike s svetlobno hitrostjo. Statistika obiskovalcev spletne strani CNet kaže, da se je njihove število z enega odstotka v septembru v novembru potrojilo. S tremi odstotki se uvršča na dobro četrto mesto, za IE-jem (40,7), Firefoxom (37,4), Safarijem (18,2) in pred Opero (1,2 odstotka). Verjeti seveda gre, da so obiskovalci spletne strani z računalniškimi novicami nekoliko bolje tehnično podkovani, zato so globalni rezultati malce drugačni. Net Applications, ki zasleduje 160 milijonov uporabnikov in 40.000 strani, ocenjuje tržni delež Chroma na 0,74 odstotka, kar je točno toliko kot Opera. Še vedno prepričljivo...

34 komentarjev

Google odpušča, Cisco zapira, Apple ceni

Slo-Tech - To pot ne bomo poročali o odpuščanjih računalniških podjetij zaradi finančnih težav, ampak o drugih načinih zmanjševanja stroškov. Cisco Systems je objavil, da bodo konec leta za pet dni prekinili s poslovanjem, kar je eden izmed ukrepov v paketu, s katerim želijo privarčevati več kot milijardo dolarjev v prihodnjem letu. Že na začetku meseca je Cisco izrazil strahove, da utegnejo prihodki upasti za deset odstotkov, zaradi česar so potrebni ukrepi. Ciscove delnice so po objavi izgubile pet odstotkov, od začetka letošnjega leta pa se je njihova vrednost skoraj prepolovila.

Tudi Google se je znašel v težavah, iz katerih se poskušajo elegantno izvleči brez dviganja veliko prahu. Slednje bi pomenilo odpuščanje redno zaposlenih, zato bodo raje odslovili začasno zaposlene in pogodbenike. Pri Googlu trdijo, da finančni krč ni povezan s to odločitvijo, saj naj bi bili o zmanjševanju števila delavcev razmišljali že prej. Natančnih številk niso navedli. Pri Googlu je 20.000 redno zaposlenih...

5 komentarjev

Prihaja Google Android

Slo-Tech - Kot poroča DELO, je mobilni operater T-Mobile včeraj napovedal skorajšnji prihod mobilnega telefona T-Mobile G1, na katerem bo tekel Google Android.

Gre za mobilni aparat Dream podjetja HTC na katerem bo tekel operacijski sistem Android, ki so ga razvili pri Googlu. Android temelji na Linuxu in je odprtokoden, telefon G1 pa podpira povezovanje v GSM, EDGE, 3G, Wi-Fi in Bluetooth omrežja, omogoča uporabo GPS, predvajanje različnih multimedijskih datotek (MPEG4, H.264, MP3, AAC, AMR, JPG, PNG, GIF,...), vsebuje 3 Mpx vgrajeno kamero, zaslon občutljiv na dotik, tipkovnico.

Za razliko od ostalih telefonov je Android že v osnovi razvit tako, da omogoča kar najtesnejše povezovanje mobilnega telefona z Googlovimi storitvami kot na primer Gmail, Google Maps, YouTube, itd.

Včeraj so pri Googlu za razvijalce izdali tudi Google Android SDK 1.0, pri razvoju pa je sicer sodelovalo 30 partnerjev združenih v Open Handset Alliance (med drugim tudi HTC, Motorola, LG in Samsung) ter seveda

61 komentarjev