»

NORAD bo tudi letos sledil Božičku

Poster, ki je vse skupaj zakrivil.

CNet - Daljnega leta 1955 je trgovska mreža Sears iz Colorado Springsa izvedla reklamno kampanjo, v okviru katere so razdelili letake, kjer je bila objavljena telefonska številka, kamor so lahko otroci poklicali in govorili z Božičkom. Zaradi napake v tisku so na reklame pomotoma zapisali tajno številko CONAD-a (Continental Air Defense Command) za izredne primere, kamor je tistega božičnega večera poklicalo mnogo otrok. Nadzorni polkovnik Harry...

8 komentarjev

Božična jelka iz SCSI-diskov

Slashdot - Ker so stari diski v poslovnem okolju običajno kar velik problem, kar se tiče odstranjevanja, saj jih spričo poslovnih skrivnosti ne gre neobdelanih poslati na odpad, se, še zlasti v adventnem času, da znajti tudi drugače. Iz približno 70 starih SCSI-diskov iz HP/Compaqovih strežnikov se da sestaviti futuristično božično jelko, ki sicer na prvi pogled spominja na četrti del Terminatorja. Avtor te umetnine je razstavil diske, jih zložil v drevesoidno skulpturo in iz 9- do 18-gigabajtnih...

12 komentarjev

Božiček rahlo drugače

Slashdot - Če ste med skeptiki, ki ne verjamejo, da lahko Božiček v eni sami noči obdari vse otroke na svet (no, vsaj one ta pridne), berite dalje. Po prepričanju Dr. Larryja Silverberga ima Božiček na svoji strani določena fizikalna, nanotehnološka, bioinženirska in računalniška znanja, ki jih ljudje (še) ne obvladujemo.

Tako so na primer njegove sani popolnoma avtonomno transportno sredstvo, ki s pomočjo izjemno močnega računalnika komunicira s podzemnim centrom za vodenje. Jeleni so opremljeni s posebnimi reaktivnimi nahrbtniki in imajo spremenjen vid - da lahko vidijo tudi ponoči. Še ena posebnost so igrače - ne dostavljajo se na staromoden način, skozi dimnik, ampak jih pod božično jelko zgradijo posebni nanorobotski izdelovalci igrač.

Kako pa izve, kaj si otroci želijo? Preprosto - s kombinacijo razširjene GSM tehnologije in EKG-ja ima neposredno povezavo do misli otrok. Pisma? Preveč zastarelo za ultramodernega Božička. V izvorni objavi je še nekaj govora o relativnostni teoriji,...

14 komentarjev

Apple-ova tiha nadgradnja Mac minijev

ThinkSecret - Na ameriškem tržišču se bodo ponovno pojavili nekoliko močnejši Mac miniji, poroča Think Secret. Seveda je to internetno stran Apple v preteklosti že tožil zaradi razkrivanja poslovnih skrivnosti.

V vseh modelih bo tiktakal nekoliko hitrejši procesor, pa tudi trdi diski se bodo vrteli pri 5400 obratih (namesto 4800). Med ostale dobrote najbolje opremljenega modela sodi tudi dual layer DVD zapisovalnik, novi AirPort Extreme in Bluetooth 2.0+EDR. Predvidene cene so 499, 599 in 699 dolarjev. Zanimivo je, da se po pakiranju ne bodo razlikovali od sedanjih modelov, te dni pa naj bi dosegli tudi trgovce v Evropi, pravi hartware.net, predvidene cene so 519, 619 in 719 €.

Ko bo mali dobil še TV kartico, bo moj favorit za zamenjavo VCR, CD changerja, DVD/Divx predvajalnika, ki zaenkrat še strašijo v dnevni sobi. Vprašanje je le, ali se bodo pri Applu tega spomnili.

6 komentarjev

Sunbeam hlajenje

MODTHEBOX - Sunbeam je podjetje, ki proizvaja kvalitene pripomočke za hlajenje. Pri nas sicer ni poznano, a v tujini doživlja uspehe. Njihov največji hit so 80 mm ventilatorji, na katere svetijo hladne katode. Na Mod The box so stestirali paradne konje zgoraj omenjenega podjetja. Poleg tega, so bili v test vključeni tudi različni kontrolerji, ki umirijo še tako glasne ventilatorje. S kompletom so bili seveda zadovoljni, saj ni lepšega, kot računalo, ki se sveti kot božična jelka.

2 komentarja

Western Digitalov osemmegabajtnež

EXHardware - Ti diski so poželi pravo malo slavo, saj vsebujejo kar osem megabajtov predpomnilnika, kar je štirikrat več od tega, česar smo vajeni pri IDE diskih za splošno potrošnjo. Ugotovljeno je bilo, da zaradi velike količine predpomnilnika ta "Special Edition" serija pri nekaterih operacijah uspešno konkurira tudi najhitrejšim in najdražjim SCSI diskom. No, entuziazem se za omejeno serijo še ni pomiril, saj so na EX Hardware nad tem diskom popolnoma navdušeni. Veselo na branje!

1 komentar

Vodno hlajeni disk

ProCooling - SCSI diski so še danes najzmogljivejši predstavniki med diski, vendar pa imajo precej nehvaležno lastnost: poleg visoke cene, se lahko SCSI diski "pohvalijo" z ne ravno nizko temperaturo, ki jo proizvedejo s svojim delovanjem. Proizvajalci ta problem rešujejo tako, da že v samo ohišje, v katerem je disk zaprt, vgrajujejo hladilna rebra, ki naj bi vsaj zasilno odvedla toploto. Naslednja rešitev je nakup posebnih ležišč z ventilatorji, alternativa pa je tudi vodno hlajenje. Projekt vodno hlajenega diska so speljali na priznani strani ProCooling. Izdelovalec vodnega hlajenja je ves postopek lepo poslikal in obrazložil, zakaj se je odločil ravno za tako izbiro hlajenja. Vodno hlajenje diskov je sicer učinkovito, vendar pa v primeru kondenzacije, ki nastopi v notranjosti diska, le-tega lahko vržemo samo še med staro železo .

0 komentarjev