»

Nevidni hladilniki za pomnilnik

bit-tech.net - Visoke temperature so vedno bile in vedno bodo sovražnice vseh, ki od svojih hitrih ter predvsem navitih računalniških komponent želijo tudi stabilno delovanje. Najlažji način za zniževanje temperatur je seveda hlajenje teh komponent, le-to pa bi se lahko v prihodnosti še precej spremenilo. Podjetje Kingmax je namreč najavilo, da bo v svojih novih pomnilniških kitih ponudilo do sedaj (in še naprej) nevideno lastnost - nevidne hladilnike. Nevidnost so dosegli s pomočjo tehnologije Nano Thermal Dissipation Technology.

Gre za le nekaj nanometrov debelo plast, ki jo bodo nanesli na same pomnilniške čipe (katerih je na eni palčki običajno 16, po 8 na vsaki...

21 komentarjev

80-mm ventilatorji na kupu

Amdmb.com - Na Amdmb so spisali test devetih 80 mm ventilatorjev za vgradnjo v ohišja ali montažo na hladilnike. Za test so se odločili na podlagi nenehnega povpraševanja, kateri ventilator naj se kupi za procesorski hladilnik in ohišje, da bi bil hladilni efekt kar najboljši. Do kakšnih zaključkov in kateri ventilator se je najbolj obnesel, pa si le oglejte. Mogoče se bo potem lažje odločiti glede nakupa.

0 komentarjev

Hladilniki za nezahtevne

XtReMoDs - Veliko se piše o najtišjih, najmočnejših in preprosto najboljših zračnih hladilnikih. A na XtReMoDs so si ogledali tri dokaj majhne in ne preveč zmogljive hladilnike. V test so bili vključeni Vulcano 6 Cu, Falcon Rock I in Micro Flow I. Testirali so jih tako, da so primerjali sposobnosti z glasnostjo. Absoluten zmagovalec testa je bil Falcon Rock I, ki je zmagal v obeh kategorijah.

0 komentarjev

Hladilnik za P4?

Digit Life - Na Digit-Lifeu si lahko preberete zelo obsežen vzporedni test trinajstih HSF enot za Pentium4 procesorje, osnovane za ležišče Socket-478. Hladilniki so dobro opisani, lepo poslikani ter kakovostno primerjani med sabo. V lepo razvidnih tabelah boste hitro odkrili, kateri hladilnik vam bo najbolj odgovarjal, saj si lahko pogledate zmagovalce v kategorijah učinkovitost/zvok, učinkovitost/cena ter funkcionalnost/cena. Za vse, ki se spravljate nakupovati P4 478, a ne veste, kateri hladilnik bi se kebru najbolj prilegel, brž na branje!

0 komentarjev

Tom se spet važi

Slo-Tech - Hehe, tokrat z megalomanskim testom procesorskih hladilnikov. V test so namreč vzeli kar 46 (!!!) hladilnikov, in od tega jih je kar nekaj takih, ki jih tudi sam nisem nikoli prej videl. Če ste torej še vedno niste naveličali testov raznih hladilnikov, vam ogled tega kar priporočam. Kaj pa zaključek? Tisto, kar vas večina ve že kar nekaj časa: nakup in uporaba raznih no-name generičnih hladilnikov se enostavno ne izplača. Če že nimate sadističnih nagnjenj do svojega procesorja, seveda... Thnx slycer.

5 komentarjev

Win2k kompatibilnost

Slo-Tech - Sicer je že kar nekaj časa nazaj o tem poročal naš TESKAn, toda verjamem, da bo novica zanimiva za naše novejše bralce. Gre namreč za 3D Spotlightov vodič po izboljšanju kompatibilnosti in performans v Win2k okolju. Članek je nadvse izčrpen in informativen, lepo pa je, da ga avtorji sproti obnavljajo, tako da se ogled izplača tudi, če ste ga že kdaj videli. Thnx, slycer!

0 komentarjev

Celeron 566 @ 1202 MHz

OcShoot - Še en zelo dober overclock! Za dosežek tega rezultata je bil uporabljen zelo dober Celeron 566 (1.1 GHz z Alpho PAL6035), vodno hlajen 172 vatni peltierov element in 12×25 centimeterski hladilnik. Pri testih s SiSoft Sandro je zanimivo, da v multimedijskem testu prehiti 1.5 GHz Pentiuma 4, a ne pozabite, da je SiSoftova Sandra sintetični test!. Slike hlajenja ter testov si lahko ogledate tukaj.

6 komentarjev

Socket hladilniki na HardOCP

HardOCP - [H]ardOCPjev Kyle je naredil test danes najaktualnejših Socket hladilnikov. V test sta zajeti dve Alphi, dva Globalwina, tisto popolnoma bakreno čudo, dosti inačic Orba ter še nekaj preostalih hladilnikov. Testiral je na AMDjevi 1.2 GHz beštiji (tokrat je celo NI skuril), ki se je znojila na Soyo K7VTA Pro plošči. Če vam je všeč Kylov stil pisanja in če o nakupu hladilnika takega formata razmišljajte, si stran kar oglejte.

2 komentarja