»

Seagate momentus Thin januarja

Shujševalna dieta, na katero bi bile ponosne celo manekenke

engadget - Pred manj kot tednom dni so pri Seagate predstavili znižane, 7 mm trde diske standarda 2,5 palcev, ki so 2,5 mm nižji od običajnih diskov za prenosnike. Nižjo višino so dosegli z uporabo le ene podatkovne plošče (500 in 640 gigabajtni diski imajo dve), zaradi česar je bilo mogoče tudi špekulirati o največji kapaciteti v kateri bo pogon ponujen. Kot že znano bo Seagate javnosti pogone predstavil na januarskem lasvegaškem CES, sprva pa bosta naprodaj pogona s 160 oz. 250 gigabajti prostora. Pri Seagateu so razkrili tudi ostale specifikacije tankih diskov, tako da zdaj vemo, da se bo povezoval prek standarda SATA II, da se bo plošča vrtela s 5400 obrati na minuto ter da se bodo podatki pretakali skozi 8 MB...

1 komentar

Prihaja nov pomnilniški standard

logotip

vir: TG Daily
TG Daily - Brez skrbi, DDR3 še ni zastarel, saj je nov standard namenjen (sprva ročnim) mobilnim napravam. Serial Port Memory Technology oz. serijski pomnilnik je dobil zeleno luč s podporo Hynixa, Samsunga, LGja ter Silicon Imagea. V primerjavi s trenutnimi standardi, ki so v uporabi v mobilnih napravah, ciljajo na vsaj 40 % zmanjšanje števila nožic, prepustnost med 200 MB/s in prek 12 GB/s, omogočal pa naj bi tudi povezovanje enega čipa k večim porabnikom.

Potrebo za nov standard so člani konzorcija videli v mobilnikih, ki so vsak dan zmogljivejši, saj omogočajo poslušanje glasbe, predvajanje filmov, brskanje po spletu, itd. Posledica je jasno potreba po vedno več pomnilnika, prav to pa naj bi ob nižji porabi prinesel SPMT. Zaradi brezplačne uporabe (brez licenčnine) je obenem tudi cenovno ugodna rešitev.

5 komentarjev

Seagate predstavil nove diske

TG Daily - Seagate je včeraj predstavil novo serijo klasičnih diskov, ki imajo polterabajtne plošče za zapis. Nove Barracude 7200.12 HD velikosti 3,5 palca se še vedno vrtijo s 7200 obrati na minuto, a jih odlikuje večja gostota zapisa, ki znaša 329 gigabitov na kvadratno inčo. Dosežek je precej zavidljiv, saj so še pred časom strokovnjaki ocenjevali, da bo 100 oz. 250 gigabitov na kvadratno inčo s pomočjo laserske tehnologije naravna meja, ki je ne bo moč preseči. Seagate je dejal, da bodo za zdaj prodajali 500, 750 in 1000 GB modele, medtem ko cen še ni razkril. Vseeno pa lahko v prihodnosti upamo tudi na 2 TB model z štirimi ploščami po vzorcu 1,5 TB modela, ki ga trenutno sestavljajo štiri 375 GB velike plošče.

45 komentarjev

Seagate skrajšuje garancijo

Seagate - Po več kot štirih letih petletne garancije na Seagatove diske, je te ugodnosti konec, poroča The Tech Report. S prihodnjim letom bodo goli (OEM) trdi diski serij Barracuda in Momentus imeli le še tri leta garancije, medtem ko bodo škatlaste (retail) verzije za zdaj še ostale pri petletni garancijski dobi. Zahtevnejši diski iz razreda enterprise, kamor sodijo serije Savvio, Cheetah, Barracuda ES in SV35 bodo prav tako obdržali stari sistem. Diski, kupljeni pred 3. januarjem, bodo seveda obravnavani po starem.

Seagate je na spremembo utemeljil nekoliko smešno. Pravijo, da bodo tako uporabnikom ponudili garancijske pogoje, ki so trenutno standard v tej industriji in bolje ustrezajo Seagatovim partnerjem in strankam. Poudarjajo še, da se 95 odstotkov vseh reklamacij tako ali tako zgodi v prvih treh letih po nakupu. Uradno naznanilo.

25 komentarjev

Seagate s petletno garancijo

Seagate - Med prepričevanjem svojega diska, naj vendarle zdrži več kot pol ure pod napetostjo, brez da bi se predčasno ugasnil med delom, sem z veseljem prebral sledečo novico. Diskovni velikan Seagate se je odločil podaljšati garancijo, ki jo daje na svoje diske. Od sedaj naprej imajo vsi diski, ki so bili kupljeni po prvem juniju letos, petletno garancijo. Seagatu seveda vse pohvale, saj si je s to potezo gotovo pridobil kakšnega kupca, upamo pa lahko, da bodo kmalu sledili še ostali proizvajalci.

15 komentarjev

Dve leti garancije za dvajset dolarjev

X-Bit Labs - Kot smo že poročali, izdelovalci diskov množično skrajšujejo garancije na minimum, tj. eno leto. Mnogo uporabniki so bili s tem izjemno nezadovoljni in uslišal jih je Western Digital. Seveda ne zastonj.

Vsi uporabniki bodo lahko ob nakupu za ceno dvajsetih dolarjev dokupili svojemu disku dve leti garancije. Seveda ne gre za novo stvar, saj je to že uveljavljena praksa v računalniškem svetu. Hitachi, na primer, vam prav tako za doplačilo podaljša garancijo na monitor ipd. Na žalost, bodo tako uporabniki dobili za isto ceno manj. Nekaj mesecev nazaj bi namreč enak disk s triletno garancijo stal toliko, kot sedaj stane tisti z enoletno. Klik!

1 komentar

USB trdi disk

Seagate - Seagate je predstavil svojo prenosno verzijo trdih diskov serije DiskStor, ki za delovanje ne potrebujejo ničesar drugega kot vaš USB vhod. Seagate v svoji RSS (Removable Storage Solutions) ponudbi ponuja dve možnosti. DiskStor 20 nam ponuja 20GB prostora, medtem ko se ta kapaciteta z DiskStor 40 podvoji. V paketu dobimo tudi polno verzijo programa ACDSee za digitalno obdelavo slik ter program Datakeeper, ki nam bo varoval podatke na disku. DiskStor 20 dobimo že za $269, medtem ko nas bo 40GB različica stala $349. Kar je v primerjavi z Iomegino rešitvijo veliko ceneje. In kakšne so značilnosti DiskStor-a:
  • Dobimo Seagatov 20GB ali 40GB trdi disk s prenosi do 12Mbits/sec.
  • Zraven pa, kot je bilo že povedano, dobimo polno verzijo ACDSee programa ter program Datakeeper.
  • USB 1.1 kompatibilnost (WIN 9x, Me, 2000)
  • Pa tudi navodila in programska oprema za uporabo ne manjkajo. Dobimo pa seveda tudi dvoletno garancijo.
Celoten članek dobite tu: LINK

3 komentarji