»

Prvi servisni paket za Windows 7 za končne uporabnike 22. februarja

Pada zadnja 'omejitev' za uporabo Windows 7 v podjetjih

vir: Windows Vista Team Blog
ComputerWorld - Microsoft je povedal, da so dokončali prvi servisni paket za operacijski sistem Windows 7. Včeraj so Windows 7 SP1 (in tudi strežniško različico Windows Server 2008 R2 SP1) izdali v tako imenovan RTM (release to manufacturing). To pomeni, da se koda ne bo več spreminjala in da se bo sedaj začela distribucija do prodajalcev in sestavljavcev računalnikov po svetu.

Naročniki na TechNet in MSDN bodo lahko SP1 prenesli od 16. februarja dalje, ko bo posodobitev dostopna tudi za kupce z volumskim licenciranjem. Za celoten trg bo servisni paket na voljo 22. februarja, ko bo našel pot tudi na Windows Update.

Kot je že od Windows NT 4 navada, servisni paket ne prinaša nobenih novih funkcionalnosti, ampak zgolj popravlja napake in varnostne...

109 komentarjev

Vista Service Pack 2 kmalu na voljo

bit-tech.net - Že decembra je bilo govora o malezijski strani, ki je uspešno napovedala izid 1. servisnega paketa za Visto in 3. za XPje, očitno pa so uspešno zadeli še izid drugega servisnega paketa za Visto. Izid so napovedali za april, ujeli pa so ga le za nekaj dni, saj je Microsoft proizvajalcem računalnikov (kakršna je bila tudi napoved) Service Pack 2 razposlal včeraj, na Windows Update pa naj bi se pojavil v naslednjih dveh mesecih.

Poleg vseh popravkov, ki so se zvrstili po 1. servisnem paketu, so dodali še podporo 64 bitnim VIA Nano procesorjem, Bluetooth 2.1, exFAT datotečnemu sistemu, izboljšali so delovanje brezžičnih omrežij, zanimiva pa je nativna podpora za zapisovanje Blu-ray ploščkov. Kar je pri stvari zanimivo je način implementacije, saj bo za predvajanje Blu-ray filmov še vedno treba imeti ločeno programsko opremo.

31 komentarjev

Danes Vista SP2 beta

Microsoft - Danes bo Microsoft naročnikom na TechNet in MSDN prek programa Customer Preview Program ponudil beta verzijo drugega servisnega paketa popravkov za Visto. Končno verzijo pričakujemo (RTM) aprila. Seznam novosti ostaja bolj ali manj enak, torej boljša Wi-Fi povezljivost po bujenju iz spanja, podpora BlueTooth 2.1, datotečnemu sistemu exFAT za velike flash pomnilnike in vsi popravki za napake od SP1 dalje. Slednjega je torej treba namestiti prej.

Omenimo še eno beto, in sicer prihajajočega operacijskega sistema Windows 7. Njegovo prvo beto bo Microsoft udeležencem razvijalske konference razdelil prihodnji mesec na DVD-jih, udeležencem podobnih dogodkov ta mesec pa jih bodo poslali takoj, ko bodo pripravljeni. Prva beta Viste je izšla poldrugo leto pred končno verzijo, tako da je izid končne verzije Windows 7 v drugi polovici prihodnjega leta zelo optimistična ocena.

16 komentarjev

Vista SP2 aprila

ComputerWorld - Na spletu so vedno glasnejša ugibanja o datumu izida drugega servisnega paketa za Visto. Na TechARP.com, malezijski spletni strani, ki je zadela izid SP1 za Visto in SP3 za XP, trdijo, da bo zadnja preizkusna verzija izšla februarja, končna različica SP2 za proizvajalce (RTM) pa natanko dva meseca pozneje aprila. Kmalu za tem bo dostopen tudi prek spleta za obstoječe uporabnike v sklopu servisa Windows Update.

Glavne novosti, ki jih bo servisni paket priensel, so Windows Search 4, Bluetooth 2.1, hitejše zbujanje iz spanja računalnikov z brezžično povezavo in podpora za Blu-Ray. Paket bo namenjen tako Visti kot Serverju 2008, za namestitev pa bo zahteval že naložen SP1.

35 komentarjev

Ballmer: "Nič nimam z Vista Capable"

Steve Ballmer

vir: Gizmodo
Gizmodo - V program Vista Capable so uvrščeni računalniki, ki so zmožni poganjati operacijski sistem Windows Vista, vendar samo pod določenimi pogoji: brez vseh bonbončkov, brez mičnega uporabniškega vmesnika Aero in brez popolne uporabniške izkušnje. Ker se povprečni kupci ponavadi ne poglabljajo v podrobnosti "etiket" kot je Vista Capable, so jih mnogi napačno interpretirali kot zagotovilo, da lahko na teh napravah okusijo tako želene novosti Viste.

Sledila je tožba, prvi mož Microsofta Steve Ballmer pa se je branil z napisano izjavo, v kateri pravi, da "ni sodeloval pri sprejemanju nikakršnih operativnih odločitev programa Windows Vista Capable". Pri tem pa s prstom brezsramno pokaže na...

68 komentarjev

Poceni računalnik in Vista - kmalu realna kombinacija

Daily Tech - Za udobno uporabo Viste potrebujete precej dober računalnik - dovolj zmogljivo grafično kartico, zadostno količino RAMa, prav pa pride tudi zmogljiv procesor. Vse to pa stane. A nVidia pravi, da načrtuje poceni in majhno osnovo za računalnik, ki pa bo sposoben dobiti certifikat Vista Premium. Za 45 dolarjev, kolikor naj bi zadeva stala, boste dobili nVidiin vezni nabor z integrirano DirectX 10 grafično kartico ter prihajajoč VIA Isaiah procesor.



Primerljiv sistem iz modrega tabora (Celeron in 945G vezni nabor) za enako ceno, poleg tega, da ne podpira DirectX 10, ni zmožen poganjati Blu-Ray HD filmov ter tudi nima Vista Premium certifikata, z čimer se ponaša nVidia. Poleg tega pa je s 36 Gflops (v primerjavi s 6,4 za sistem s Celeronom) nVidiin sistem precej bolj zmogljiv.

Če vas je ob omembi proceorja VIA zaskrbelo, naj vas ne skrbi več, saj je Isaiah arhitektura precej hitrejša od bolj poznane C7 (celo dva do trikrat za primerljive procesorje). Vprašanje je le, kakšna bo...

67 komentarjev

Ali bo Vista SP1 vseboval stranska vrata za NSA?

Slashdot - Schneier poroča, da so se pri Microsoftu odločili dodati Dual_EC-DRBG generator naključnih števil v paket popravkov za Visto. Prav o tem generatorju naključnih števil je bilo že veliko govora, saj ga je odobril sam NSA kot zanesljivega, pri čimer pa se poraja dvom ali niso v njem skrita kakšna stranska vrata.

Vir

SP1 za Visto pušča grenek priokus, še preden smo ga zaužili...

33 komentarjev

Service Pack 2 za Windows XP bo zamudil

več strani -

Microsoft je včeraj obvestil medije, da drugega servisnega paketa popravkov za Windows XP, ki bi moral iziti v prvi polovici letošnjega leta, ne bo vsaj še tri mesece. Neuradne informacije so, da naj bi servisni paket za izšel konec julija in ne junija, kakor je Microsoft prvotno načtoval. Izdali so že eno nekončno verzijo (release candidate), pred izidom uradne verzije pa bodo vsaj še eno.

Novi servisni paket bo prinesel veliko varnostnih popravkov in nekaj dodatnih funkcij, med katerimi velja omeniti možnost blokiranja reklam med brskanjem po internetu (pop-up blocker) in privzetno izključen servis Windows Messenger, kar smo doslej najbolj pogrešali. Neowin in News.com poročata.

13 komentarjev