»

Igre postajajo storitve

CNet - Popolnoma jasno je, da je eden izmed najboljših načinov za preprečevanje piratstva v primeru iger naročniški sistem, vsaj glede zaslužka, ki so ga posledično deležni razvijalci. To lepo pokaže World of Warcraft, a dandanašnji igre ponovno postajajo nekoliko drugačne. Vedno več jih je zastonj, a so v takšni obliki okrnjene, kar enostavno rešimo z ugodnim nakupom dodatnih delov, dodatkov oz. predmetov za uporabo znotraj igre. Lep primer tega poslovnega modela je Farmville, ki ponuja nakup denarja za rabo znotraj igre, ki odklene ogromno dodatnih zmožnosti ter pospeši napredovanje.

Mikroplačila so všeč tudi podjetju Rovio, ki je ustvarilo eno izmed najuspešnejših iger za iPhone, Angry Birds. Igra, ki bo prednaložena na nekatere dražje...

31 komentarjev

Zaposlitveni oglasi @ Slo-Tech

Slo-Tech - S precejšnjo zamudo danes objavljamo prvo različico zaposlitvenih oglasov na Slo-Techu. Objava zaposlitvenih oglasov na Slo-Techu je popolnoma brezplačna.

V nekaj dneh boste imeli v svojih profilih možnost nastaviti znanja, ki jih imate, tako da vam bo sistem sam predlagal oglase, ki bi vas morda zanimali.

Zavedamo se, da izgled še ni popoln, vendar se bo to uredilo v nakaj dneh. V naprej se opravičujemo za vse nevšečnosti v prehodnem obdobju.

V naprej se vam zahvaljujemo za vsa sporočila o napakah ter konstruktivne predloge.

6 komentarjev

Zaposlitev@Slo-Tech

Slo-Tech - Glede na trenutne rezultate ankete ter povpraševanja v forumu, vas bomo v kratkem času razveselili z zaposlitvenimi oglasi na strani.

V svojih profilih si lahko ogledate trenutni osnutek vprašalnika za podjetje, ki išče nove kadre. Vprašalnik bo potrebno izpolniti poleg oglasa (ki trenutno še ni na voljo), v katerem bo podjetje opisalo za kakšno delovno mesto trenutno išče kadre.

Zanima nas, katere podatke o podjetju samem bi še želeli videti v zaposlitvenih oglasih na Slo-Techu.

27 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech -
Znam programirati:
da43%
(732)
ne33%
(570)
morda21%
(357)
ne vem3%
(58)
Skupaj glasov: 1717
Glede na ogromno količino programerjev na tej strani, vas tokrat sprašujemo, ali bi uporabljali zaposlitvene oglase, če bi jih omogočili.

7 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech -
Živim v klimatiziranem okolju:
ne69%
(663)
da24%
(226)
morda6%
(55)
ne vem2%
(17)
Skupaj glasov: 961
Tokrat ponavljamo anketo na temo programiranja. O tem, kaj pomeni besedna zveza "znam programirati", pa naj se odloči vsak sam.

9 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech -
Na NESTu me zanima predvsem:
ne pridem68%
(472)
druženje11%
(73)
igre10%
(69)
predavanja6%
(39)
morje3%
(24)
delavnice3%
(18)
Skupaj glasov: 695


Prijave so že več kot 50% zasedene. V primeru, da bo prostor preveč hitro zaseden, bomo verjetno zagotovili nekaj mest več.

Tokrat nas zanima, kako preživljate začetek poletja.

48 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech -
Barva mojega prenosnika je:
nimam notebooka41%
(421)
črna 35%
(360)
siva19%
(193)
bela3%
(30)
drugo3%
(28)
pastelna0%
(5)
Skupaj glasov: 1037
Prenosniki očitno še niso tako zelo razširjeni, kot bi si želeli nekateri.

6 komentarjev

Demo scena

Jaz - Ne vem, koliko in kdo od vas pozna Demo sceno, toda če je ne, res veliko zamujate. Gre za tradicionalna tekmovanja/shode mladih glasbenikov, programerjev in oblikovalcev, ki se vrstijo še iz časov prvih hišnih mlinčkov. Cilj je narediti čimbolj optimizirano vizualno/zvočno izkušnjo in jo spraviti v čim manjšo datoteko. Nekatera dela so res vrhunec programerske in umetniške nadarjenosti, o sposobnosti mladih programerjev pa priča tudi dejstvo, da je marsikateri potem končal v kakem velikem igričarskem/oblikovalskem podjetju (MadOnion, Final Reality...). No, več o Demo sceni lahko izveste na strani http://www.scene.org/, kjer boste našli tudi pravo zakladnico introtov in demotov vseh velikosti (4kb, 64kb in veliki demoti). Za vas pa sem na naš strežnik uploadal meni enega izmed najboljših introtov, 64KB veliki Exceedov Heaven. Ko boste videli, kaj vse se da stlačiti v tako majhno datoteko, se boste zamislili nad silnimi megabajti današnjih igric in OSjev....

7 komentarjev