»

Project Scarlett je ... Xbox Series X

Xbox News - Na dogodku The Game Awards 2019 je Microsoft razkril končno podobo in naziv naslednje v nizu konzol Xbox, ki se bo imenovala Xbox Series X ter imela za obtelevizno igričarsko škatlo neznačilno stolpičasto ohišje. V točnejše tehnične podrobnosti se prisotni še vedno niso spuščali, so pa pokazali prenovljeni kontroler in obljubili združljivost iger za nazaj, vse do prvega Xboxa.

Poleti so na sejmu E3 pri Microsoftu podražili z naslednikom Xboxa One, ki je imel takrat še delovno ime Project Scarlett. Naveza AMDjevih centralnega in grafičnega procesorja ter SSDja naj bi poskrbela za štirikrat zmogljivejšo napravo od tistih iz obstoječe generacije konzol in poganjala igre na ločljivosti 4K. Koliko te navedbe držijo, bomo zagotovo vedeli šele ob izidu okoli božiča prihodnje leto, vemo pa po novem, kako se bo prihodnja iks-škatla imenovala in izgledala.

Na šovu The Game Awards 2019 je Phil Spencer odgrnil tančico z Xboxa Series X, kar je brez dvoma naziv, ki bo še nekaj časa razdvajal,...

17 komentarjev

Xbox Live za stari Xbox bo ukinjen

Xbox

ITworld.com - Microsoftov generalni menedžer za Xbox Live Mark Whitten je napovedal, da bodo s 15. aprilom 2010 ukinili storitve Xbox Live za originalni Xbox in igre. Točnega razloga za to odločitev niso navedli, le vegasti "to bo prineslo največjo korist za skupnost Xbox Live".

Spomnimo, da so Xbox Live izdali že daljnega leta 2002, leto po izidu konzole Xbox. Ob izidu Xboxa 360 leta 2005 so nehali prodajati prvi Xbox, tako da je ukinitev podpore za napravo, ki ni več naprodaj že pet let, smiselna. Manj logična je ta poteza za igre v sklopu Xbox Originals, ki so prek neposrednega prenosa (direct download) naprodaj še danes. Več o tem.

7 komentarjev

Prodanih že 30 milijonov konzol Xbox 360

X-Bit Labs - Ta teden je Microsoft objavil, da so prodali že 30 milijonov konzol Xbox 360, s čimer držijo občutno prednost pred konkurentom PlayStation 3, katerih je Sony prodal približno 22 milijonov. Nedosegljiv na prvem mestu ostaja Nintendo Wii s 50 milijoni prodanih izvodov. Analitki iz NPD Group so izračunali, da so samo Američani skupno porabili 14,5 milijard dolarjev za Xboxe 360 in pripadajočo opremo. Najbolj plodno leto je bilo lansko, tudi letos pa jim ne kaže slabo, saj je prodaja porasla za 28 odstotkov. Po Microsoftovih podatkih so uporabniki prenesli tudi več kot milijardo iger in drugih večpredstavnostnih (filmov, nanizank itn.) vsebin z Xbox Live Marketplacea, ki ima sicer 20 milijonov članov.

6 komentarjev

Britanski kupci PS3 dobili brezplačne TV-je

The inquirer - Več kot sto navdušencev, ki so v Londonu taborili pred trgovinami in čakali na izid Sony-jeve zadnje (no pun intended) konzole, je bilo nagrajenih za svoje skavtsko-geekovske sposobnosti, skupaj s PlayStationom 3 so namreč prejeli 46-palčne televizorje, povrh vsega pa so jih s taksiji tudi brezplačno zapeljali domov (večina najbrž ni pričakovala dodatne teže). Razveseljivo vest je objavil Inquirer, dodajajo še, da je na Otoku ob izidu bilo v trgovine poslanih 200 tisoč primerkov IgralnePostaje 3, od tega se jih je dobrih šeststo že pojavilo na eBay-u.

8 komentarjev

Podrobnosti o PS3

Slo-Tech - Ken Kutaragi, vodja Sony Computer Entertainment, je na PlayStation Business Briefing 2006 na Japonskem izdal nekaj podrobnosti o igralni konzoli nove generacije.

Potrdil je govorice, da bi izid konzole preložen zaradi zapletov pri zaščiti nosilcev iger za PS3, zdaj že znani Blu-Ray. Kot datum svetovnega izida (konzola iz tabora konkurence je postopoma izhajala na različnih delih sveta) je napovedal začetek novembra 2006. Ob izidu naj bi bile proizvodne zmogljivosti 1.000.000 enot mesečno, do marca 2007 naj bi izdelali 6 milijonov enot.

Za omejitev piratstva bodo vse nove igre izšle izključno na Blu-Ray medijih, vendar bodo podprti tudi CD-ji in DVD-ji (za igre oz. filme), konzola pa bo popolnoma kompatibilna z igrami za PS1 in PS2 ter bo prikazovala vse igre (tudi stare) v HD resoluciji.

Vsaka enota bo opremljena s 60GB trdim diskom, ki bo nadgradljiv. Omenjena je tudi podpora Linuxu, ki bo skrbel za povezavo med drugo zabavno elektroniko, hkrati pa bo ponujal možnost...

26 komentarjev

Ponovno v Matriko

Enter The Matrix - Tokrat interkativno skupaj vašim PC-jem (pa tudi na PS2, XBox in GameCube). Podjetje Shiny Entertainment, znano predvsem po zelo kvalitetni tretjeosebni akcijski igri MDK, nam skupaj z očetoma filma The Matrix -- bratoma Wachowski -- pripravlja igro Enter The Matrix. Da bo spektakel še večji, je izid igre napovedan istega dne (15. Maj 2003), kot bo pričel pohod po kinematografih po sveti nadvse pričakovano nadaljevanje Matrike - The Matrix: Reloaded. Avtorji zatrjujejo, da vam bo brez igranja te igre manjkal kos zgodbe.

Kaj loči to igro od ostalih, ki so bile narejene po filmih? Po besedah ustvarjalcev je to dobro sodelovanje z ustvarjalci filma (ustvarjalci igre so namreč več mesecev...

15 komentarjev

Kebab postaja računalniški pojem

The Register - Glede na to, da ste se na Slo-techu že počasi naveličali izraza kebab oziroma šiš kebab, je tale novica naravnost za vas.

Danes sem namreč naletel na The Registerju na zanimivo novico, s pomenljivim naslovom "MS mounts massive Xbox kebab wrap ad push", kar bi v slovenščini pomenilo, da MS na široko oglašuje XBox s pomočjo kebaba. Avtor članka vas opozarja, da preden začnete jesti, obvezno pogledate ovojnico. Sam je namreč dobil kebab, zavit v reklamni list za XBox, ki je imel zraven še reklamo za Dead or Alive 3. Na žalost ne poroča, če mu je to pobralo apetit :8)

Če vas zanima, izvirni članek je tule.

9 komentarjev

O Xboxu...

več strani - Včeraj zjutraj, točno ob 8.00 po lokalnem času, je Microsoft objavil dodatne informacije v zvezi s prihajajočo konzolo Xbox. Cena konzole ob izidu bo tako $299.00 (yeah ), stvarco pa bodo lahko severni Američani kupili 8. novembra 2001. Ob izidu bo na voljo velika paleta iger, med njimi ultrapričakovani Halo, Mad Dash, Oddworld, Dead or Alive 3... Nekaj se šušlja celo o tem, da naj bi se na Xboxu pojavila igra The Matrix! Ne vem za vas, ampak meni zadeva vedno bolj in bolj diši. Mali mehki pač zna (zreklamirat) ...

7 komentarjev

...in informacije kapljajo na dan...

Electic Tech - Microsoftova prihajajoča konzola Xbox, ki namerava še pošteno zakuriti Sonyu z njegovim Playstationom 2, počasi dobiva svojo končno obliko. Ker je protokol pri stvareh, da se "mora" izdati specifikacija vsakič, ko se za njo pojavi potreba, vemo od danes še nekaj. Ravisent bo v Xbox vgradil tehnologijo dekodiranja DVDjev. Če se vam to ime ne zdi znano, vedite da je Ravisent avtor Cinemasterjevega dekoderja za DVD. ...and the plot thickens... [:D]

0 komentarjev

December je tu...

Jaz - Hm ne vem, kako je pri vas, ampak mene na začetku decembra vedno prime nekakšna melanholija. Vse je naenkrat tako mrzlo, sivo in zakajeno, ljudje postanejo tečni, nič se ne dogaja in tako naprej... Pred nami so torej mrzli zimski meseci in upam, da se boste imeli fajn. Pa brez skrbi, tudi jaz začnem uživati v zimskih radostih (kepanje sošolk, recimo... [>:D]), le malo prilagoditve rabim. On to the news...

3 komentarji