»

Nov prispevek: Tomaž Štolfa: The Internet of Things

Slo-Tech - Konec novembra je v Tehnološkem parku potekal WebCamp Ljubljana. Po splošnem mnenju obiskovalcev je dogodek uspel.

Kot smo obljubili, bodo počasi, za vse, ki se dogodka niso mogli udeležiti, na voljo posnetki predavanj.

Najboljša predavanja pa bomo objavili tudi na Slo-Techu. Začenjamo s predavanjem Tomaža Štolfe: The Internet of Things.

V naprej se opravičujemo za malo slabšo tehnično izvedbo snemanja. Naslednjič bo bolje.

3 komentarji

NEST.2008 v petek

Slo-Tech - Že čez tri dni se prične letošnji NEST. Zaradi nekaj odjav v zadnjem hipu imamo spet nekaj prostih mest, zato smo spet odprli prijave. Prijave se v vsakem primeru zaprejo danes ob polnoči.

Še enkrat pozivamo vse, ki ste se prijavili, a veste, da ne pridete, da se odjavite.

Se vidimo na morju.

106 komentarjev

NEST.2008 čez 9 dni

Polna dvorana

Slo-Tech - Objavljen je skoraj dokončen seznam predavanj. Ko dobimo dokončno potrditev, bomo verjetno na seznam dodali še tri nova predavanja.

Radi bi izpostavili hekerski del dogodka, ki ga bo vodil Andraž Sraka. Nekateri se dogodka morda še spomnite iz Hrvatinov, ostali pa lahko pričnete pridno trenirati.

Potem bi želeli izpostaviti sobotno jutro, kjer bomo najprej slišali, kako se kot mlado podjetje dokopati do začetne investicije ter takoj zatem tudi, kako izgleda konec te poti z izhodom na borzo.

Obeta se nam tudi nekaj predavanj o razvoju spletnih aplikacij, grafičnem oblikovanju ter strojni opremi. Marko Dolenc vam bo natančno predstavil Crysis (na način, ki ga še niste videli). V nedeljo pa boste lahko videli, kako...

29 komentarjev

NEST.2008 prijave

Polna dvorana

Slo-Tech - Po skoraj tednu dni so prijave več kot 50 odstotno zasedene. Na voljo je še 59 mest. Posebej bi radi opozorili na predavanje, ki ga bo v soboto imel Marko Dolenc, kjer bomo z dovoljenjem Cryteka malo razstavljali Crysis ter se pri tem odlično zabavali. Tudi ostala predavanja niso od muh.

31 komentarjev

Odprte prijave za NEST 2008

Slo-Tech - Po nestrpnem čakanju se danes tudi uradno odpirajo prijave za letošnji NEST, ki se bo v Piranu odvijal med 18. in 20. julijem. Če na hitro povzamemo vsebino domačega branja:
  • nahajali se boste nekaj metrov od morja, zato se posledično priporoča, da s seboj vzamete tudi kopalke in zadostno število brisač
  • hrana je organizirana, tako da se vam načeloma ni potrebno obremenjevati z odhodi v picerije
  • prinesite slušalke, primerno dolg UTP kabel in podaljšek za elektriko
  • poskrbnite za primerno zalogo higienskih pripomočkov in brisač
  • prinesite spalno vrečo in armafleks

Sedaj pa se brž prijavite, saj je število mest omejeno.

10 komentarjev

NEST.2008

Polna dvorana

Slo-Tech - Na voljo so osnovni podatki o letošnjem NESTu. Dogodek se ponovno odvija na slovenski obali. Seznam predavanj bomo objavili takoj, ko večina predavateljev dostavi kratke opise lastnih predavanj. Seznam namenskih strežnikov, ki jih bomo zagotovili na dogodku je trenutno odprt za predloge. Sporočite nam jih. Prav tako zbiramo predloge o igrah, v katerih bi želeli tekmovati. Celoten seznam, skupaj s prijavami, bo na voljo najkasneje do 15.6.2008.

20 komentarjev

NEST (V)

Slo-Tech - Še tri dni nas loči od letošnjega NEST-a. V opisu dogodka si lahko preberete skoraj dokončen seznam predavanj s kratkimi opisi.

Prijave bomo verjetno zaprli jutri, zato se v primeru, da nameravate priti, prijavite čim prej. Postavili bomo le nekaj več mest, kot bomo imeli sprejetih prijav.

Več podatkov.

46 komentarjev

NEST.2004

Slo-Tech - Čez deset dni bo v Sečovljah že četrto Slo-Tech srečanje -- NEST.2004. V treh dneh smo zapolnili približno pol dvorane, tako da vsi, ki bi si radi zagotovili vstop, s prijavo pohitite (prijava je omogočena samo za registrirane uporabnike Slo-Techa).

Kot si lahko preberete na strani z informacijami organiziramo kar nekaj zanimivih predavanj. Prav tako bo na voljo kar nekaj namenskih strežnikov za popularne igre in seveda tekmovanje v dveh igrah ter lepotenju ohišij.

Hrano si lahko organizirate sami, za tiste, ki so se pripravljeni zadovoliti z izborom pic, špagetov in solat pa smo v dogovoru z nekaj okoliškimi gostinci zagotovili nekaj popusta. Tako so vse zgoraj naštete specialitete na voljo po tisoč tolarjev.

Kot vedno je tudi letos na dogodku prepovedan vnos in uživanje različnih opojnih substanc (vključno z alkoholom). Posebno pozornost bomo namenili tudi izgonu okuženih računalnikov (virusi, črvi in podobna krama), zato poskrbite, da bo vaš računalnik ob prihodu čist (tako...

13 komentarjev

Klepetalnik

Slo-Tech - Sodelovanje v forumih lahko požre ogromno časa. Nekdo se je spomnil, da bi naredil en bolj uporaben vmesnik za slovenske forume. Program Klepetalnik lahko ponuja za branje in pisanje v slovenske forume vmesnik podoben outlook expressu. Zanimivo je, da stvar prihaja iz slovenskega anarhističnega portala Ruleless.com in, da je v slovenščini.
Če je verjeti opisu, zaenkrat deluje s Siolom, Mobisuxom in drogartom... avtor pravi, da je odprt za predloge, tako, da bi mogoče po nekaj prošnjah dodal še slo-tech...

Update: Sem preizkusil. Opisu je za verjet, stvar pa deluje tudi v Linuxu pod Wineom!!

9 komentarjev