»

Zanimiv par: velik in majhen monitor

primer uporabe dveh monitorjev

X-Bit Labs - Prednost uporabe dveh monitorjev je članom naše skupnosti znana že zelo dolgo časa. Tako dva monitorja uporabljamo pri izdelavi dokumentov, kjer je lahko vir na enem monitorju, delovno besedilo novega dokumenta pa na drugem. Večjo delovno površino cenimo tudi tisti, ki se ukvarjamo s fotografijo, oziroma nje obdelavo (pri razviden iz spodnje slike), programerji in vsi ostali z domišljijo.



Kljub silni uporabnosti dveh monitorjev pa so uporabniki (sam med njimi) včasih pogrešali majhen monitor, ki bi prikazoval npr. odjemalca za elektronsko pošto, seznam predvajanih skladb, novice, tečaje vrednostnih papirjev ipd. Do danes je bila zadeva sicer izvedljiva, je bilo pa običajno treba uporabiti posebne LCD monitorje, namenjene vgradnji v avtomobile, med katerimi so le redki imeli možnost priklopa na VGA/DVI izhod. Samsung je težavam...

55 komentarjev

Sharpov 64 palčni monitor

News.com - Če mislite, da ste srečnež, ker gledate v 24 ali 30 palčni monitor in pri tem lahko uživate multimedijske vsebine v HD načinu, vas žal obveščamo, da bodo kmalu nekateri uživali še bolj.

Sharp je naredil 64 palčni monitor, ki je sposoben prikazati ločljivost 4,096x2,160 točk. Ima torej dvakrat več vertikalnih in horizontalnih vrstic, kot pa običajen HD monitor (skoraj 9 milijonov točk). Sliko na monitorju je možno razdeliti na štiri kvadrante in vsakem lahko npr. prikazujemo film v HD ločljivosti.



Monitor bo namenjen filmski (studijski) industriji in medicinski oprem. Razvoj še ni končan, tako tudi cena še ni postavljena. Več o tem tukaj.

Osebno bi bil bolj vesel monitorja, ki ima enako ločljivost, vendar spravljeno...

4 komentarji

Test treh 19" monitorjev na THG

Tom's Hardware - Sedaj je tudi uradno - najnovejši 19" monitorji so primerni za igre.

Samsung je decembra 2004 začel s produkcijo 190EX-L01 LCD TN+film zaslona - in glede na THG-jev test je kvaliteta odlična, le dobavljivost je zaenkrat slaba. Vsi trije testirani monitorji LCD so namreč zasnovani prav na Samsungovem zaslonu z nazivnim odzivnim časom 8 ms. Realno to pomeni, da je odzivni čas tem nekje okoli 25ms, kar je ravno dovolj, da izgine zamazanost slike pri hitrih spremembah. Odzivni čas je primerljiv z 8 ms 17" zasloni in je veliko boljši od 12 ms različic. Poleg tega so monitorji sposobni zelo natančno prikazati barve...

42 komentarjev

Doma narejen "iMac"

Bit Technologies - Saj poznate iMace, tista računala, ki so bili sestavljena tako, da je bilo računalo vgrajeno kar v monitor in v bistvu niste potrebovali nobene dodatne škatle?

No, nekaj podobnega se je spomnil tudi tale osebek. Naredil je namreč ohišje z LCD monitorjem ter vanj vgradil celotno drobovje računala. Da ne bom dolgovezil pa bo najbolje, da si ogledate slike. Klikot

Hvala BojlerTM!

4 komentarji

Spet težave z i850 čipovjem

Tech Web - Hm, tako Intel kot AMD se ubadata z različnimi težavami, ki pestijo njujina najnovejša čipovja. Te dni je ponovno na tapeti Intelovo Pentium4 čipovje, i850. Izvedelo se je namreč, da se sistem pri uporabi dveh monitorjev na PCI kartici zelo upočasni. Težavo so priznali tudi Intelovci in potrdili, da gre za težave s čipovjem, kljub temu pa verjetno ne bo prišlo do kakšne zamenjave defektnih matičnih plošč, saj je število uporabnikov, ki v Pentium4 sisteme tlačijo PCI grafične kartice enostavno zanemarljivo [:)].

0 komentarjev