»

Test Socket 478 hladilnikov

TweakNews.net - Če posedujete mamoplato z Socket 478 podnožjem, potem ste se sigurno že kdaj našli pred vprašanjem o najbolj primernem hladilniku. Tu so si za vas vzeli na test kar 10 različnih hladilnikov. In, kakšni so bili rezultati? Kot najboljšega glede na uporabnost/cena so izbrali Thermaltakov Volcano 7+, kateri ima še to dobro lastnost, da ga lahko uporabimo tudi na Socket A/370 podnožjih.

0 komentarjev

Veliki test SocketA hladilnikov

Overclockers Australia - Avstralski overclockerji so se lotili trenutno zelo popularnega početja, testiranja hladilnikov za SocketA procesorje. Moram priznati, da gre za več, kot pošten test, saj so zbrali kar 21 različnih modelov! Na žalost velike večine hladilnikov naše trgovine nikoli ne bodo ugledale, moram pa reči, da jih je kar nekaj pri meni doma (imam nekaj modelov, ki jih oni niso dobili... MWAHAHA ). Ups, zdaj sem se že napol izdal, tako da lahko kar dokončam: tudi Slo-Tech pripravlja test Socket hladilnikov, več pa ob svojem času. Avstralski test se nahaja tukaj. ...

6 komentarjev

Nov čuden procesorski hladilnik

VR - Zone - Fantje pri Vr-Zone so nam predstavili nov aktivni hladilnik za procesor. Imenuje se Canopus FireBird R7 in deluje na SocketA in Socket370 procesorjih. Posebnost tega hladilnika je, da so rebra obrnjena postrani in ne navzgor. Čudno. Po mnenju njihovih inženirjev bo to pomagalo pri hlajenju. Hladilnik naj bi bil zmožen ohladiti procesorje z do 2Ghz frekvence. Pri testu, ki ga je opravil nek Japonček (jasno!), se je izkazal za zelo učinkovitega. Navitega Durona 600@1000MHz je na EPoX 8KTA3 matični plošči uspel ohladiti na 30°C pri obremenitvi. Primerjal ga je tudi s PEP66U, ki je pri isti konfiguraciji in...

8 komentarjev

Poslušajte različne hladilnike

OC Inside - Nemška stran OC Inside je objavila zelo zanimiv test SocketA hladilnikov. Stvar bo zanimala predvsem tiste, ki jih skrbi glasnost ventilatorja med delovanjem. Znano je namreč, da so močnejši hladilniki lahko prav neverjetno glasni po nekaj časa postanejo zelo moteči. No, na OC Inside so vsem hladilnikom še dodatno izmerili glasnost, zadevo spakirali v .mp3 format in ga uploadali na svojo stran. Tako se lahko pred nakupom še dodatno prepričate o glasnosti hladilnika na svoja lastna ušesa. Vsekakor zelo pohvalna ideja, le izvedba po moje malo šepa, saj so nekateri ventilatorji glasnejši, kot so v resnici, drugi pa spet pretihi (moja osebna opažanja...). Ogled priporočen!

2 komentarja

Mega test SocketA hladilnikov na AnandTechu

AnandTech - Da so prvi na vseh področjih, so na AnandTechu dokazali z najnovejšim SocketA primerjalnim testom. Med seboj so primerjali kar 11 hladilnikov, oziroma veliko večino trenutno dostopnih SocketA hladilnikov, tako da gre za res temeljit test. Kot najboljši se je zkazal bakreni HedgeHog hladilnik ( v Sloveniji ga ne bo nikoli ) v povezavi z Deltinim 38cfm ventilatorjem, toda tudi GlobalWin FOP38, Alpha PAL6035 in SuperOrb so se lepo izkazali. Ogled priporočljiv.

0 komentarjev

Inštalacija SocketA hladilnika

OC Workbench - Inštalacija aftermarket hladilnika na SocketA ali Socket370 procesorje je lahko zelo, zelo težavno opravilo, če ima hladilnik kakšno manj uporabniku prijazno sponko za pritrditev. Zgodbo vam bodo potrdili tudi moji prsti, ki so do zdaj že nešteto bili obtolčeni, stisnjeni in porezani [:P]. Na OCWorkbench so objavili kratek člančič, v katerem razlagajo zelo preprost in zanesljiv sistem montaže. Vse kar lahko rečem je: zakaj za vraga se nisem prej tega spomnil [:\\]. Ogled priporočljiv!

1 komentar