»

Naslednji teden Applov iPhone 3.0

The Register - Apple bo prihodnji teden razkril tretjo verzijo svojega operacijskega sistema za iPhone, poroča The Register. To se bo zgodilo na posebnem dogodku v Cupertinu v torek. Kaj točno bo Apple dodal, ni znano, uporabniki pa najbolj pogrešajo posredovanje (forwarding) SMS-ov in funkcijo izreži/kopiraj/prilepi, ki v trenutnem iPhonu 2.2.1 manjkata. The Inquirer je sestavil celo listo manjkajočih funkcionalnosti, katerih inkarnacijo napovedujejo v novi verziji iPhona - na njej se sicer pojavijo tudi povsem brezupne želje, kot je ta po namestitvi nepodpisanih aplikacij.

Možno je tudi, da bo Apple nekoliko prenovil strojno opremo. Špekulacije, da razvijajo majhno verzijo iPhone Nano, so sicer zavrgli kot nesmiselne, a kitajski izdelovalci dodatkov trdijo, da Apple blefira. Več bomo gotovo izvedeli prihodnji teden, huda konkurenca (Android, Palm, Windows Mobile) pa bo poskrbela, da Apple ne zaspi na lovorikah.

27 komentarjev

Kitajci prekinili poganja z Applom (iPhone)

Delo - Kitajski mobilni operater China Mobile je sporočil, da je zaradi preostrih pogojev prekinil pogajanja s podjetjem Apple, ki skuša z mobilnikom iPhone prodreti na največji trg mobilnih naročnikov, poroča Delo.si.

Kitajski mobilni trg je imel novembra lani 522 milijonov naročnikov, od tega jih 363 milijonov uporablja operaterja China Mobile.

Mimogrede; prvi mož Appla Steve Jobs bo danes ob 18. uri po našem času predstavil nove izdelke na januarskem sejmu Macworld.

17 komentarjev

3G iPhone

iPhone

Bloomberg - V intervjuju za medijsko hišo Bloomberg je direktor telekoma AT&T Randall Stephenson, najavil da bodo prihodnje leto ponudili svojim strankam 3G različico iPhona. Uporaba EDGE komunikacije je namreč bila ena od glavnih pripomb saj je občutno počasnejša od 3G tehnologij. Nad EDGE viha nosove prav tako večina evropejcev, kjer nam je 3G že skoraj sam po sebi umeven. Glavni Applov izgovor za ne podporo 3G omrežij pa je prevelika poraba baterije. [via Macrumors]

21 komentarjev

iPhone odklenjen

engadget - V Ameriki še vedno precej vroč iPhone vnovič razburja javnost. Tokrat je glavna novost dosežek fantov in deklet z iPhoneSIMFree.com, ki so se od dne, ko je Appleov mobilnik izšel, trudili razbiti zaščito, s katero je bil telefon zaklenjen na samo enega mobilnega operaterja, kar jim je končno uspelo.

Zaenkrat odklep omogoča delovanje vseh standardnih funkcij, po nekaj minutah nastavljanja brez težav uporabljate tudi ekskluzivno prirejen YouTube in surfate pod okriljem kateregakoli ponudnika, edina izjema je t.i. Visual Voicemail, kar pa je razmljivo, saj je to posebna storitev, zaenkrat razvita le za iPhone, ki jo ponuja samo AT&T.

Postopek odklepanja naj ne bi bil zahteven, predelani telefoni se po besedah avtorjev programske opreme nadgrajujejo brez težav, softver in navodila za izvedbo pa zaenkrat še niso na voljo, saj bodo pionirski ključavničarji s prisrčnim monopolom zaenkrat poskušali čimveč zaslužiti.

Izvorna novica.

18 komentarjev

Apple tiho popravlja napake na zaslonih iPhoneov

engadget - Na različnih forumih se pojavljajo govorice o napakah na zaslonih iPhoneov, ki se pojavljajo nenadoma v obliki mrtvih pik. Ponavadi na spodnjem delu zaslona, vendar včasih tudi na sredini. Napaka sicer ni zelo razširjena, Apple pa se potihem dogovarja s prizadetimi uporabniki in zamenjuje mobilnike. Očitno zato, da napake ne bi prišle v javnost, kar bi lahko upočasnilo prodajo. Še povezava do izvorne novice.

8 komentarjev