»

HSF kot uničevalec AMD-jevih procesorjev

HardOCP - Kot gotovo že veste, smo v preteklosti že kar precejkrat poročali in opozarjali o napačnih inštalacijah hladilnika, ki so botrovale uničenju Thunderbirdov/Palominov/Duronov. Tisti, ki obvladate posel pa ste gotovo le skomignili z rameni, si mislili svoje in si rekli, da se kaj takega vam ne more narediti vašemu AMD-jčku... O, pa se lahko. Čeprav ste pravilno inštalirali hladilnik, na vaš procesor preti še ena nevarnost in to niti slučajno ni odpoved ventilatorja, ampak to, da se vam hladilnik iztrga iz zatičev, kamor je pritrjen. Če slučajno posedujete kakšen super-duper hladilnik z grobim pritrdilnim mehanizmom, je strah upravičen, saj se je ravno to zgodilo nekemu tipu, ki je sredi...

4 komentarji

Vantecov silak

Overclockers Australia - Poleg Swiftecha, Alphe, Globalwina in še kakšnega težkokategornika, se med overclockersko srenjo že dalj časa pojavlja ime Vantec. Po kar številnih podatkih je to eno izmed podjetij, ki prav tako presenečajo s svojimi hladilniki, ki se lahko pohvalijo z dobrim hlajenjem. Enega izmed številnih hladilnikov, ki jih ponuja Vantec so stestirali tukaj. Hladilnik se imenuje CCK-6035 in se lahko pohvali s popolnoma bakrenim podnožjem, ki je spolirano do potankosti, z dokaj nizko ceno, odličnim pritrdilnim mehanizmom in glasnim Deltinim ventilatorjem, kar bo gotovo motilo prenekaterega uporabnika, ki je navajen tišine. Članek v katerem je ventilator opisan je kratek, zato je primeren tudi za malce bolj "umirjene bralce". Edino kar boste pogrešali je primerjava z drugimi hladilniki.

0 komentarjev

Ultra zanimiva modifikacija

Slo-Tech - Še ena zanimiva novica od Gpodoba. Tokrat gre za nekoga, ki je svoj Mini Copper Orb spremenil v vodni hladilnik. Ne dvomim, da je zadeva prišla na misel marsikaterem lastniku AMDjevih procesorjev, toda izpeljava tega tipa je res vredna ogleda. Skozi bakreno jedro Orba je enostavno izvrtal en kanalček ter skozi napeljal vodo. Glede na to, da nikjer ni nikakršnih prej/potem meritev temperature, ne morem sklepati, ali je zadeva uspešna ali ne. Toda zanimiva vsekakor je .

1 komentar

Novi Thermaltake

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil slikico novega Thermaltakovega hladilnika, ki naj bi nasledil Mini Copper Orba. Zaenkrat o zadevici ni veliko znanega, tako da lahko le ugibamo. Design je zelo podoben Agilentovem ArctiCoolerju, torej precej majhna rebra in velik ventilator. Lepo je vidno tudi bakreno podnožje, kaj več kot to pa bi zaenkrat bilo samo natolcevanje. Počakajmo še kakšen mesec in vse bo znano .

7 komentarjev

Novi Thermaltakovi hladilniki

Thermaltake - Za Thermaltake bi res lahko rekli, da nikoli ne počiva. Po VolcanoII hladilnikih, ki so navdušili overclockerje, sedaj pripravljajo nove izdelke. Definitivno zelo zanimiv je Chrome Orb z bakreno stično površino.: Mini Copper Orb. Moram priznati, da je to bila kar nekako logična razvojna pot in vprašam se lahko, zakaj za kaj takega niso poskrbeli že prej.
Drugi izdelek je komercialna različica Mini Blue Orba, ki smo ga doslej lahko videli le na Herculesovih grafičnih karticah. Za razliko od dosedanjih Blue Orbov ta malček ne zaseda niti ene PCI reže. Vprašanje je samo, kakšne so njegove hladilne sposobnosti .

0 komentarjev

Novi GlobalWinov hladilnik

HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil ekskluzivne slikice novega GlobalWinovega hladilnika, CAK38. SIcer nikje ne piše, ali je hladilnik le pobarvan ali pa je dejansko bakreni, toda po moje gre za slednje. Oblika je drugače zelo podobna starim FDP/FEP32 modelom, tako da bodo boljše performanse lahko izvirale le iz drugačnega materiala, 7000 rpm ventilatorja (glaaaaaasno!) in zračnega usmernika, ki ga bodo deležne dejanske produkcijske enote (na slikah je prototip).

vir: HardOCP

vir: HardOCP

0 komentarjev

Zanimiv hladilnik

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju sem zasledili slikico precej zanimivega hladilnika, ki so ga našli na Akibi. Zadevica ni podobna ničemur, kar bi poznal, moram pa priznati da izgleda precej dobro. Hladilnik daje vtis velike masivnosti in hladilne sposobnosti, čeprav je na videz tako ali tako nemogoče oceniti njegove sposobnosti. Kakorkoli, bom poskusil izvedeti kaj več in če mi bo uspelo, vas bom obvestil.

2 komentarja