»

Microsoft Access 2007 Runtime

Microsoft - Pred nekaj dnevi so na uradnem Access Team blogu objavili novico, da je ponovno na voljo Access Runtime paket za Access 2007. Microsoft je paket ponudil že konec junija letos, vendar so ga zaradi težav za nekaj časa umaknili in ga ni bilo mogoče prenesti. Skupaj z Access Runtime paketom je Microsoft ponudil tudi Access 2007 dodatek za razvijalce.

Access Developer Extensions in Access Runtime paket omogočata distribucijo samostojnih Access baz. To v praksi pomeni, da lahko razvijalec za končnega uporabnika izdela bazo podatkov v Accessu, slednji pa jo lahko povsem legalno uporablja na svojem računalniku brez posebne namestitve Accessa 2007 ali MS Office paketa.

Omenjena paketa sta bila na voljo že za prejšnje verzije Accessa in tokrat ne prinašata bistvenih novosti. Glavna novost pa je ta, da sta tokrat prvič na voljo zastonj in ju lahko prenesete na svoj računalnik iz zgornjih povezav.

13 komentarjev

Office 2003 System Service Pack 1

OSNN - Microsoft je relativno hitro in dokaj tiho izdal prvi paket popravkov za Office 2003. Microsoft zagotavlja, da bo paket povečal varnost vašega sistema, prav tako pa naj bi prispeval k večji stabilnosti in zmogljivosti. Sprememb so deležni praktično vsi deli zbirke, posebej izpostavljen pa je InfoPath. Na Microsoftovi strani paketa popravkov so na voljo različne oblike prenosa z navodili za namestitev.

7 komentarjev