»

Microsoft podaljšuje garancijo za Xbox 360 za napake E74

Red Ring of Death

Microsoft - Ta teden je Microsoft priznal, da je tako imenovani hrošč E74 v konzolah Xbox 360 problem več primerkov konzol in obljubil, da bo uporabnikom brezplačno zamenjal pokvarjene naprave. Gre za napako, ki se je v večjem številu začela pojavljati lanskega novembra. Sprva je Microsoft dejal, da se napaka nanaša na splošno strojno napako, kar je prikazovala utripajoča rdeča lučka v Xboxovem obroču (gumb za vklop) in da skupnega vzroka ni.

Kasneje so pripoznali, da gre za tako imenovano okvaro RROD (red ring of death), zaradi česar so se odločili podaljšati garancijo in nove verzije popraviti, da se napaka ne bo več ponavljala. Microsoft do sedaj ni bil ravno pripravljen menjati konzol, ki so...

4 komentarji

Novice s konzolastičnega sveta

Gran Tourismo 5 Prologue

vir: digg.com
digg.com - Bitka med novodobnimi konzolami se z meseca v mesec zaostruje, kar tudi dokazujejo dogodki zadnjih nekaj tednov:

Pri Sonyu tokrat proslavljajo, saj se je njihov PlayStation 3 že drugi mesec prodal v večjem številu (točneje: 280,8 tisoč enot proti 254,6 tisoč) v primerjavi z njihovim neposrednim tekmecem, Microsoftovim Xboxom 360. Dodatno upanje za še večji uspeh daje milijon prednaročil za Gran Tourismo 5 Prologue samo v Evropi ter dejstvo, da je izid naslednjega paradnega konja, Metal Gear Solida 4 načrtovan že za junij.


A tudi v Microsoftovem taboru ne spijo. Za slabšo prodajo bi naj bilo krivo pomanjkanje konzol, saj bi naj še vedno imeli težave z dobavo po decembrski rekordni prodaji. Nadaljnja tolažba je še dejstvo, da je prodaja iger (od katerih...

36 komentarjev

Cena Xbox 360 ostaja enaka, a prihaja nov "special edition" model

Daily Tech - Na področju igralnih konzol je trenutno zelo pestro - prejšnji četrtek je Microsoft prijetno presenetil z podaljšanjem garancije iz enega na tri leta, Sony pa praktično hkrati naznanil znižanje cene 60 GB modela PS3 za 100 $ ter splavitev novega 80 GB modela, ki bo novi ponosni lastnik najvišje cene za igralno konzolo. Nekateri so zato željno pogledovali proti Microsoftu in napovedovali, da bo velikan iz Redmonda v kratkem sledil potezi japonskega...

4 komentarji

Microsoft podaljšal garancijo za Xbox 360

Ars Technica - Največja nočna mora vsakega lastnika Microsoftove konzole Xbox 360 je, da se bo njegov priljubljen kos elektronike zbudil z rdečim obročem smrti. Sodeč po novicah na spletu, to sploh ni redek pojav, saj naj bi general failure javila skoraj vsaka tretja konzola. ArsTechnica poroča, da je ravno zato Microsoft podaljšal garancijo v primeru RROD na tri leta. Vse ostale okvare (odpovedi DVD pogona, trdega diska), bodo še vedno krite samo pod enoletno garancijo. Podaljšanje garancije velja za vse prodane Xboxe, za stroške ukrepa pa so pri Microsoftu že rezervirali več kot milijardo dolarjev.

Izvorna novica ter Kotakojev intervju z Microsoftovim predstavnikom Petrom Moorom.

8 komentarjev

Po podatkih prodajalcev umre 30% Xboxov

Gizmodo - Lastnike konzol Xbox360 ob neobičajnem obnašanju njihove škatle pogosto skrbi, da bo šla rakom žvižgat. Nezanesljivost Microsoftovega izdelka postaja pregovorna in zlobni rdeči obroč, ki oznanja smrt, strah vsakega igričarja. Po Microsoftovih podatkih naj bi iz takšnih in drugačnih razlogov predčasno umrlo pet odstotkov konzol, kar je dokaj sprejemljiva številka. A distributerji in prodajalci se ne strinjajo, nedavno je namreč prišlo na dan, da naj bi se glede na njihove analize pokvarilo kar 30% Xboxov. Ali jim gre verjeti, bomo najbrž izvedeli v prihodnjih dneh, če se bodo Redmondovci opogumili in podali izjave za javost.

Izvorna novica.

21 komentarjev

Microsoft se končno loteva težav s hlajenjem Xbox360

engadget - Temperatura je bila že od izida eden izmed glavnih problemov Microsoftove zadnje konzole. Vsi lastniki dan pred posodobitvijo programske opreme in ob bolj vročih dneh ponavadi težko spijo, saj jih je strah, da bo ob naslednjem prižiganju njihova Xškatla posvetila z rdečim obročem, ki pomeni (praktično) smrt naprave. Do sedaj razen krčevitega stiskanja fig in kakšne molitve k najljubšemu božanstvu ni bilo prave rešitve za opisane težave, po novem pa so se Redmondovci končno izprsili in začeli uporabnikom s težavami nadgrajevati hlajenje. Engadget poroča, da so takšno delovanje zabeležili vsaj v Franciji, predložili so tudi slike, ki stvar dokazujejo. Izvorna novica.

7 komentarjev

Xbox 360 bo do 2008 že v črnih številkah

Daily Tech - Kljub velikemu tržnemu uspehu projekt iksškatla Microsoftu trenutno odžira denar. Ko seštejemo in odštejemo prodajo same konzole in vsega, povezanega z njo, je rezultat zaenkrat še vedno pod ničlo, kar je na tem področju dokaj pogost pojav. Microsoft ima dovolj denarja, da si tovrstno trženje lahko privošči, saj pričakujejo, da bodo uspeh dosegli kasneje, ko se bo izdelava pocenila, konzola pa razširila po več domovih. Bolj kot prodaja same strojne opreme, ki nikoli ni pretirano profitabilna, se izplača prodaja različnih dodatkov, iger (od katerih odstotke dobi tudi Microsoft), precej prinese tudi storitev Live. Pri Microsoftu pričakujejo, da bodo najkasneje do konca drugega leta že lahko začeli obirati sadove vloženega truda in denarja.

Izvorna novica.

47 komentarjev