»

Apple patentiral rokavico

iGlove?

vir: TG Daily
TG Daily - Za arktične temperature, ki so v zadnjih dneh zajele našo državo, je tale novica, ki je čez vikend zaokrožila po spletu, kakor naročena. Apple se je namreč že pred uradno splavitvijo iPhona zavedel, da je njegova uporaba pri nizkih temperatura otežena. Ne zaradi zmrzljivosti aparata, temveč zaradi rokavic, ki jih uporabniki nosijo. Zaslon na dotik nanje namreč ne reagira.

Zaslon se namreč odziva na pritisk zato, ker relativno prevodna koža spremeni naboj v kapacitivnem materialu, ki ga uporablja zaslon. Rokavice kožo izolirajo, zato zadeva ne deluje. V ta namen je Apple dan pred uradnim pričetkom prodaje iPhona vložil patent za posebne rokavice, ki imajo notranjo prevodno plast pod zunanjo plastjo. Slednja je vsaj na konici...

28 komentarjev

Navdušenje nad iPhoni plahni?

X-Bit Labs - Zdi se, da navdušenje nad iPhoni počasi usiha, pravijo analitiki. Apple je v tretjem četrtletju letos prodal 6,9 milijona iPhonov, kar pripisujejo uspešni širitvi v iPhona 3G v 51 držav. Zadnje četrtletje bo očitno prineslo nekoliko slabšo bero, saj so analitiki iz FBR Capital Markets sprva napovedali 10-odstotni upad prodaje, sedaj pa so številko povišali na 40 odstotkov. Trenutno po skladiščih ležita še dva milijona neprodanih naprav, največja ovira pa je visoka cena, saj se Applovi izdelki prodajo z visoko premijo.

Kjer so medvedje, pa so tudi biki. Rethink Research napovedujejo ravno obratno, saj naj bi se prodaja v tem kvartalu zavihtela na osem milijonov. Zaradi recesije napovedujejo slabljenje povpraševanja v ZDA, a naj bi to več kot dobro kompenzirale druge države, kot so Argentina, Brazilija, Poljska, Rusija, Turčije in še nekatere druge. V teh naj bi prodali pet milijonov iPhonov, kar je dvakrat več kot v tretjem kvartalu, poročajo.

Oboji pa se strinjajo, da bo...

44 komentarjev

iPhone odklenjen

engadget - V Ameriki še vedno precej vroč iPhone vnovič razburja javnost. Tokrat je glavna novost dosežek fantov in deklet z iPhoneSIMFree.com, ki so se od dne, ko je Appleov mobilnik izšel, trudili razbiti zaščito, s katero je bil telefon zaklenjen na samo enega mobilnega operaterja, kar jim je končno uspelo.

Zaenkrat odklep omogoča delovanje vseh standardnih funkcij, po nekaj minutah nastavljanja brez težav uporabljate tudi ekskluzivno prirejen YouTube in surfate pod okriljem kateregakoli ponudnika, edina izjema je t.i. Visual Voicemail, kar pa je razmljivo, saj je to posebna storitev, zaenkrat razvita le za iPhone, ki jo ponuja samo AT&T.

Postopek odklepanja naj ne bi bil zahteven, predelani telefoni se po besedah avtorjev programske opreme nadgrajujejo brez težav, softver in navodila za izvedbo pa zaenkrat še niso na voljo, saj bodo pionirski ključavničarji s prisrčnim monopolom zaenkrat poskušali čimveč zaslužiti.

Izvorna novica.

18 komentarjev

iPhoni spravili na kolena brezžično omrežje

Slashdot - Na Univerzi Duke poročajo o nepojasnjenih težavah s svojim brezžičnim omrežjem, za katere sumijo iPhone. Brezžični usmerjevalniki in dostopne točke, ki nudijo omrežje, so iz neznanih razlogov začasno nedosegljivi za 10 ali 15 minut, nakar se zgodba čez nekaj časa ponovi. Okrivili so iPhone, ki naj bi omrežno opremo zasuli z več kot 18.000 zahtevki na sekundo in jo tako preobremenili. Ciscova oprema po besedah upravljavcev ni kriva -- za zdaj se nagibajo k razlagi, da omrežje poplavi iPhone, ki se preseli iz dometa ene postaje v drugega. Več o tem.

14 komentarjev

Izšel iPhone

več strani - Če niste vikenda prespali v jami, ste verjetno že precej razdraženi, saj od predvčerajšnjega izida iPhonea polovica tehnološko usmerjenih spletnih strani piše samo o njem. Da boste ostali obveščeni, smo pripravili kratek povzetek dogajanja.

Nekateri so ga odpakirali in se slinili nad njim, drugi so ga testirali, tretji žrtvovali Internetu. Nekaj primerkov je že bilo namenoma ali po nesreči uničenih. Kot ob vsakem izidu nove, zaželjene elektronske naprave, je tudi tokrat poplavljen eBay, a cene niso najbolj astronomske, ker telefonček, presenetljivo, ni bil razprodan. Zloglasno aktivacijo se je že uspešno zaobšlo, uporabnike 64-bitnih oken bolj moti nekompatibilnost z njihovo različico OS-a, za konec pa naj omenim še, da se že pojavljajo govorice o evropskem izidu posodobljene različice z UMTS-om.

In še najbolj zabavna povezava v novici - zmagovalka boja za iPhone.

77 komentarjev

Posodobljen iPhone

MacRumors.com - Apple je tik pred izidom enega najbolj pričakovanih izdelkov v zgodovini podjetja izdal še nekaj podrobnosti. Mobitel iPhone, ki ga lahko pričakujemo konec tega meseca (natančneje 29. junija), bo po novem brez vmesnega polnjenja baterije zmogel kar 8 ur klicev, 24 ur predvajanja glasbe in več kot 10 dni v pripravljenosti. Manjša posodobitev je tudi steklena, na praske odporna površina oz. prevleka za zaslon.

Izvorna novica in uradna izjava za javnost.

38 komentarjev

Apple ima težave z iskanjem partnerja za prodajo iPhone-a v Evropi

Slashdot - Apple se spopada s težavami pri osvajanju mobilnega trga v Evropi, saj ne najde operaterja, ki bi bil pripravljen sodelovati z njimi. Nekateri operaterji so šli tako daleč, da so izjavili, da nikoli ne bodo prodajali iPhone-a. Njihova edina možnost za prodajo v Evropi je zaenkrat le preko lastnih trgovin, kar pa pomeni, da ne bodo mogli mobilnika zakleniti na operaterja.

Izvorna novica.

44 komentarjev

iPhone 11 junija?

The inquirer - Na spletu se pojavljajo govorice o predvidenem datumu izida Apple-ovega prihajajočega mobilnega telefona, a situacija se tokrat malce razlikuje od običajne. Ponavadi informacije anonimno izda kdo od ljudi, ki sodelujejo pri izdelavi jabolčnih izdelkov, včasih kdo najde dokument, ki ga ne bi smel najti ali pa vdre v kakšno zasebno omrežje. Na News.com pa so samo poklicali Cingular, ameriškega ponudnika mobilne telefonije, ki bo onkraj luže ekskluzivno ponujal iPhone. Telefonist jim je prijazno pojasnil, da bo telefon izšel 11 junija, ko se bo odvijal tudi Apple-ov WWDC. Preberite izvorno novico.

5 komentarjev