»

Hackanje Radeona LE

Rage3D - No ja, verjetno je bilo le vprašanje časa, toda vseeno me je novica o možnem hacku Radeona LE precej presenetila. Podobno kot vse GeForce in pred njimi Voodooje3, je možno s preprostim flashom BIOSa "nadgraditi" tudi Radeone LE. Ti so, kot veste, malce okrnjene različice močnejših bratcov, in zaradi tega so tudi njih cene precej nižje. V tem Forumu pa je mogoče zaslediti povezavo na potrebne datoteke in navodila, s katerimi boste svojega LEjčka z lahkoto spremenili v pravega Radeona. Naj se igre začnejo .

3 komentarji

Radeon LE hack

več strani - Radeon LE kartice so se komaj začele pojavljati v trgovinah, a že so se pojavili prvi hacki zanje. Namreč, menda edina večja razlika med LEji in navadnimi Radeoni je v tem, da LEji nimajo aktivirane HyperZ tehnologije, ki omogoča okoli 20% povečanje pomnilniške prepustnosti (sicer sem jaz slišal, da imajo LEji samo 1 renderirni cevovod in so brez T&L enote, toda očitno so informacije napačne ). No, z malo truda je HyperZ mogoče spraviti v delovanej tudi na Radeonih LE, in na tej strani boste izvedeli kako. Glede na to, da je avtor strani prvi, ki je pokazal hacke Nvidiinih kartic v Quadrote ter nekaj drugih zanimivih strani, je informacija precej verodostojna.

7 komentarjev

Radeon LE v prodaji

X-Bit Labs - Huh, ljudje, jaz sem sedaj zmatran k'svina (posledica celodnevnega blodenja po Ljubljani), a vseeno se bom potrudil in napisal nekaj novičk samo za vas . Prva novica je novica o okrnjeni verziji ATI - jevega Radeona, Radeonu LE. Zadevca ima:
  • 32MB DDR SGRAM s 128bit bus - om;
  • 150MHz RAM in jedro;
  • Brez HyperZ podpore;
  • 2 texturna cevovoda, vsak s tremi texturnimi enotami.
Jah, ATI - jev MX je tole, ki je spričo svoje cenem $110 naj bi bila, kar zanimiv.

0 komentarjev

Voodoo2 gonilniki za Athlone

Jaz - Med brskanjem po našem Forumu sem zasledil povezavo na to stran, na kateri se nahajajo gonilniki za Voodoo2, ki celo delujejo na sistemih z Athlon procesorji. Pred uporabo si dobro preberite vso dokumentacijo na tej strani, saj ne gre za kakšno uradno izdajo gonilnikov, temveč čisto zasebni projekt. In hvala najditelju te povezave .

3 komentarji