»

Senzor nagiba za Xbox360

engadget - Sony je ostal brez vibracij v svojem ploščku, pa jih po novem namerava vrniti vanj, drugi očitno pogrešajo zaznavanje premikov v ploščku Microsoftove Xškatle. Na tržišču se je namreč pojavil Tiltboard 360 iz podjetja Talismoon.

Gre za majhen košček vezja s par čipi, ki je namenjen vgradnji v plošček konzole. Po kratkem elektrotehničnem posegu boste tako dobili napravo, ki ve, da jo tresete, problem pa je, da bodo 40 dolarjev, kolikor proizvajalci hočejo zanjo, najbrž odšteli le redki. Gre namreč za (vsaj zaenkrat) povsem neuradno izdajo, ki bo koristila zgolj spalničnim programerjem, ki plošček priklapljajo na osebni računalnik, medtem ko je uradna podpora v pravih igrah nadvse...

11 komentarjev

Sony pripravlja SIXAXIS s tresenjem

Daily Tech - Ob predstavitvi PlayStationa 3, še preden je le-ta izšel, je Sony šokiral gledalce s podatkom, da njihovi novi stari ploščki ne vsebujejo dodatkov za tresenje med igranjem. Odločitev so utemeljili s komentarjem, da so vibracije stvar prejšnje generacije, oni pa so dovolj hip, da so to predvideli in jih zato niso vključili v svoj izdelek.

Izjavi so seveda verjeli samo obsedeni privrženci, večina ostalih pa se je začela spraševati, kaj je resničen razlog. Nekateri so ugibali, da naj bi tresenje motilo zadnji hip vgrajene senzorje gibanja, a na koncu se je izkazalo, da za vsem skupaj stoji tožba podjetja Immersion.

Po novih podatkih naj bi konflikt bil rešen in Sony ponovno razmišlja o vključitvi omenjene funkcije v svoje kontrolerje. Podrobnosti zaenkrat niso znane, a razvijalci vršijo pritisk nad Sonyjem, tako da bi po nekaterih komentarjih tresoče-se SIXAXISe lahko videli pred izidom tretjega dela ene najuspešnejših serij God Of War.

Izvorna novica.

Modni trendi se dandanes...

1 komentar

Sony ima rešitev za sekanje prstov

Techdirt - Čitalec prstnih odtisov je v zadnjih letih vedno bolj popularna oblika zaščite računalniškega sistema. Običajni uporabniki ga uporabljamo predvsem zaradi kul faktorja (ženske ljubijo tajne agente), poslovneži pa imajo pogosto na svojih trdih diskih dejansko obilico zaupnih podatkov, za katere bi konkurenčna podjetja ubijala. Ali pa vsaj sekala prste, kar je odlična rešitev za dostop do računalnika, če se njegov lastnik s tem ne strinja najbolj. Sony se je odločil, da bo tovrstnemu mafijskemu početju naredil konec. Za ta namen so razvili čitalec prstnih odtisov, ki pri skeniranju naredi podrobno sliko kapilar v konici prsta, kar pa je možno zgolj in samo, če se skozi njih pretaka kri.

Izvorna novica.

Zbiranje zaupnih podatkov bo po novem tako zahtevalo malce več potrpežljivosti, saj bo direktorje treba na gobec, dokler ne bodo pripravljeni opraviti potega s prstom po senzorju.

18 komentarjev

PlayStation 3 kmalu dostopnejši

Financial Times - Sony je napovedal znižanje cene svoje najnovejše konzole PlayStation 3, da bi tako spodbudil njeno prodajo. Podatek je v intervjuju za Financial Times razkril vodja podjetja, Howard Stringer, in priznal, da Sony izgublja v boju s konkurenco, Nintendovo konzolo Wii in Microsoftovim Xboxom 360, ki oba beležita boljšo prodajo, saj sta kupcem dostopnejša.

Po mnenju Stringerja se Sony zaveda, da cena PlayStationa 3 ni optimalna in da tržišče zahteva njeno znižanje, zato bodo to težavo do konca leta poskusili rešiti. Prepričan je, da bo konzola tako v času nakupovalne mrzlice pred božično-novoletnimi prazniki nadoknadila izgubo.

Izvorni intervju.

24 komentarjev

Microsoft z gverilsko taktiko ob izidu PlayStation-a 3

Skladovnica Zlatoroga bi bila še približno dvakrat večja.

več strani - Microsoft se na Stari celini pošteno trudi, da bi prevzel čimveč medijske pozornosti ob izidu Sony-jeve nove konzole, pri čemer so uporabili kopico inovativnih oglaševalskih metod.

Najprej so se na francoski splavitvi pojavili Xbox navdušenci in se mimo peljali s čolnom, na katerega je bil pritrjen prisrčen transparent. V Londonu so v vrstah čakajočim ljubiteljem PS3 prijazno prinesli stole z napisi Shouldn't have kept you waiting in URL...

44 komentarjev

PS3 dogaja(nja) in Sonyjeve izgube pri tem

Slo-Tech - Na Japonskem so v dveh dneh (raz)prodali 88.400 kosov sila težko pričakovane konzole nove generacije, PS3. Očitno jim ni bilo namenjenih 100.000 kosov, kot se je sprva poročalo, ali pa se je manjkajočih 11.600 kosov znašlo pri privilegiranih kupcih.

V preteklih dneh je PS3 popolnoma obnorel še Ameriko. Neki zobozdravnik je tako najel 60 ljudi, da so stali namesto njega v vrsti. Profesionalni čakalci so bili razporejeni v izmene po 8 ur. Vse to za dober namen: obdarovati svoje sorodnike.

Roke si je mel tudi kupec, ki je preko eBaya PlayStation 3 nato prodal za neverjetnih 9.000 ameriških dolarjev! To bi si pri Sonyu lahko samo želeli, saj so maloprodajne cene trenutno Sonyju v minus. Pri iSuppliju so na novo vzeli pod drobnogled proizvodne stroške konzole in njeno prodajno ceno. Tako Sony pri 20 GB modelu izgublja 306,85 ameriških dolarjev in pri 60 GB 241,35 dolarjev. Manjka seveda še dobiček trgovcev, tako da so izgube še večje. Za primerjavo naj omenim, da po podobnem...

167 komentarjev

Microsoft prodaja Xbox 360 po pričakovanjih, Sony brez zadostnih količin PS3

X-Bit Labs - Fantje iz Redomonda pravijo, da se njihova konzola Xbox 360 prodaja po pričakovanjih, do danes so namreč prodali 6 milijonov kosov in po njihovih besedah bodo do konca leta zagotovo dosegli načrt 10 milijonov prodanih enot. Ker pa, kot vsi vemo, se cena konzole subvencionira na račun prodanih(!) iger, njihov oddelek za srečo (igre) še vedno beleži izgubo v višini slabih 100 milijonov dolarjev.

Če gre MS vse po načrtih, se v tem trenutku ne morem spomniti novice, s katero bi se lahko letos pohvalil Sony. Tako je menda že postalo jasno, da zaradi težav z Blu-Ray enotami, na lačnem trgu ne bo zadosti težko pričakovanih igralnih konzol PS3. Kljub vsemu se nadejajo prodanih 6 milijonov kosov do marca prihodnje leto.

1 komentar