»

V ZDA na prodaj iPhone brez vezave

CNet - Doslej je bilo Applov famozni iPhone v ZDA moč kupiti le v paketu z dvoletno naročnino na AT&T, kar pa je še vedno bolje od slovenske pollegalne različice, ki jo je od nekod privlekel Tušmobil in nam strogo zabičal, naj ga ne posodabljamo. Ali pa Islandcev in Grenlandcev, ki jih je Apple zbrisal z zemljevida sveta. Kakorkoli, v ZDA je AT&T prejšnji teden napovedal, da bo mogoče iPhone pri njih kupiti tudi brez dvoletne naročnine za zasoljenih 599 oz. 699 dolarjev. In to samo enega na osebo, ki že ima sklenjeno naročniško razmerje. Še kaveljec, ti iPhoni so bili še vedno zaklenjeni na omrežje AT&T.

Apple je malenkostno sprostil pravila igra in tako sedaj v svojih trgovinah ponuja te iste iPhone za enako ceno, ki pa so še vedno zaklenjeni (neuradne metode odklepanja seveda obstajajo) na omrežje AT&T, pri čemer je edina razlika, da jih lahko kupi kdorkoli kolikorkoli. Applu se namreč mudi sprazniti zaloge, saj junija prihaja že nova različica iPhonov. Verjetno bi jih spraznil mnogo...

21 komentarjev

Wal-Mart bo začel prodajati iPhone

ComputerWorld - Pojavljajo se govorice, da bo Wal-Mart še pred božičem ali tik za njim začel prodajati Applove iPhone, ki pa jih na sedežu podjetja uradno nočejo potrditi niti zanikati. Zaposleni v Wal-Martu pa medtem pravijo, da so bili na izobraževanjih in da bodo zagoto začeli prodajati iPhone, najkasneje tik pred koncem leta.

So pa toliko bolj zgovorni razni analitiki in poznavalci, ki včasih zadenejo, včasih pa tudi ne. Ezra Gottheil iz Technology Business Research pravi, da če bo Apple res ponudil iPhone v Wal-Martu, to ničesar ne spremeni, še najmanj pa ruši Applovo podobo luksuznih izdelkov. Navsezadnje, dodaja, tudi iPode je moč kupiti na istem mestu. Apple trenutno prodaja osemgigabajtni model za 199 in šestnajstgigabajtnega za 299 dolarjev, prejšnji teden pa so se pojavila namigovanja o štirigigabajtnem za 99 dolarjev. Gottheil pravi, da je kaj takega povsem možno, ne pričakuje pa odklenjenih telefonov, in namigne na dvoletno vezavo pri AT&T, ki zdaj omogoča subvencioniran nakup iPhona...

0 komentarjev

Kitajci prekinili poganja z Applom (iPhone)

Delo - Kitajski mobilni operater China Mobile je sporočil, da je zaradi preostrih pogojev prekinil pogajanja s podjetjem Apple, ki skuša z mobilnikom iPhone prodreti na največji trg mobilnih naročnikov, poroča Delo.si.

Kitajski mobilni trg je imel novembra lani 522 milijonov naročnikov, od tega jih 363 milijonov uporablja operaterja China Mobile.

Mimogrede; prvi mož Appla Steve Jobs bo danes ob 18. uri po našem času predstavil nove izdelke na januarskem sejmu Macworld.

17 komentarjev

Apple z rekordno prodajo

Apple - Podjetje Apple je v ponedeljek izdalo finančno poročilo 4. kvartala preteklega poslovnega leta. Presegli so vse napovedi Wall-Streeta in dosegli dobrih 6 milijard dolarjev dohodkov (160 milijonov več od napovedi) in neto dobiček v višini 904 milijonov dolarjev. V zadnjem kvartalu so tako prodali 1,2 milijona iPhonov (pričakovanja od 900 tisoč do 1,2 milijona), dobrih 2 milijona Macov in 10,2 milijona iPodov (pričakovanja 10,5 do 11 milijonov).

Apple bo začel s prodajo iPhona v Evropi 9.novembra, in sicer v UK (O2) im Nemčiji (T-mobile), konec istega meseca pa še v Franciji (Orange). Za leto 2008 načrtujejo tudi pohod na Japonsko.

18 komentarjev

Japonsko v angleško - med fotokopiranjem!

Slashdot - Japonci nas spet presenečajo, lahko beremo. Ker so očitno doumeli, da njihovih grabljic ne znamo niti prerisati, kaj šele prebrati, so računalniške prevajalnike še nadgradili - in dobili prevajalski fotokopirni stroj. Mrcina poseduje optično zaznavo črk (OCR) in povezavo do procesne enote, ki razvozlata čudne znake, jih prevedeta in natisneta angleški prevod (po želji tudi kitajskega ali korejskega). O kakovosti prevodov še ni podatkov.

All your base are belong to us.

13 komentarjev

iPhoni spravili na kolena brezžično omrežje

Slashdot - Na Univerzi Duke poročajo o nepojasnjenih težavah s svojim brezžičnim omrežjem, za katere sumijo iPhone. Brezžični usmerjevalniki in dostopne točke, ki nudijo omrežje, so iz neznanih razlogov začasno nedosegljivi za 10 ali 15 minut, nakar se zgodba čez nekaj časa ponovi. Okrivili so iPhone, ki naj bi omrežno opremo zasuli z več kot 18.000 zahtevki na sekundo in jo tako preobremenili. Ciscova oprema po besedah upravljavcev ni kriva -- za zdaj se nagibajo k razlagi, da omrežje poplavi iPhone, ki se preseli iz dometa ene postaje v drugega. Več o tem.

14 komentarjev

Izšel iPhone

več strani - Če niste vikenda prespali v jami, ste verjetno že precej razdraženi, saj od predvčerajšnjega izida iPhonea polovica tehnološko usmerjenih spletnih strani piše samo o njem. Da boste ostali obveščeni, smo pripravili kratek povzetek dogajanja.

Nekateri so ga odpakirali in se slinili nad njim, drugi so ga testirali, tretji žrtvovali Internetu. Nekaj primerkov je že bilo namenoma ali po nesreči uničenih. Kot ob vsakem izidu nove, zaželjene elektronske naprave, je tudi tokrat poplavljen eBay, a cene niso najbolj astronomske, ker telefonček, presenetljivo, ni bil razprodan. Zloglasno aktivacijo se je že uspešno zaobšlo, uporabnike 64-bitnih oken bolj moti nekompatibilnost z njihovo različico OS-a, za konec pa naj omenim še, da se že pojavljajo govorice o evropskem izidu posodobljene različice z UMTS-om.

In še najbolj zabavna povezava v novici - zmagovalka boja za iPhone.

77 komentarjev

Posodobljen iPhone

MacRumors.com - Apple je tik pred izidom enega najbolj pričakovanih izdelkov v zgodovini podjetja izdal še nekaj podrobnosti. Mobitel iPhone, ki ga lahko pričakujemo konec tega meseca (natančneje 29. junija), bo po novem brez vmesnega polnjenja baterije zmogel kar 8 ur klicev, 24 ur predvajanja glasbe in več kot 10 dni v pripravljenosti. Manjša posodobitev je tudi steklena, na praske odporna površina oz. prevleka za zaslon.

Izvorna novica in uradna izjava za javnost.

38 komentarjev

Apple ima težave z iskanjem partnerja za prodajo iPhone-a v Evropi

Slashdot - Apple se spopada s težavami pri osvajanju mobilnega trga v Evropi, saj ne najde operaterja, ki bi bil pripravljen sodelovati z njimi. Nekateri operaterji so šli tako daleč, da so izjavili, da nikoli ne bodo prodajali iPhone-a. Njihova edina možnost za prodajo v Evropi je zaenkrat le preko lastnih trgovin, kar pa pomeni, da ne bodo mogli mobilnika zakleniti na operaterja.

Izvorna novica.

44 komentarjev

Na svetu milijarda PC-jev

Slashdot - Analitiki poročajo, da se počasi bližamo veliki prelomnici v svetu osebnih računalnikov. Kar 27 let smo potrebovali, a zdaj je vedno bližje magična številka 1 milijarda, ki bi jo naj dosegli najkasneje do konca prihodnjega leta. Kot najbrž veste, pa je tehnološki napredek eksponenten, zato si lahko dvakrat večjo številko obetamo že v petih letih, pri čemer bo šlo največ zaslug (predvidoma dobrih 75%) državam v razvoju, ki se počasi prebijajo proti vrhu (Kitajska, Indija, Brazilija, ...).

Izvorna novica.

16 komentarjev

iPhone 11 junija?

The inquirer - Na spletu se pojavljajo govorice o predvidenem datumu izida Apple-ovega prihajajočega mobilnega telefona, a situacija se tokrat malce razlikuje od običajne. Ponavadi informacije anonimno izda kdo od ljudi, ki sodelujejo pri izdelavi jabolčnih izdelkov, včasih kdo najde dokument, ki ga ne bi smel najti ali pa vdre v kakšno zasebno omrežje. Na News.com pa so samo poklicali Cingular, ameriškega ponudnika mobilne telefonije, ki bo onkraj luže ekskluzivno ponujal iPhone. Telefonist jim je prijazno pojasnil, da bo telefon izšel 11 junija, ko se bo odvijal tudi Apple-ov WWDC. Preberite izvorno novico.

5 komentarjev

Tiskanje na pivo

Slashdot - Slashdot poroča o inovativni predelavi HP-jeve tiskalniške kartuše v mini prenosni tiskalnik. Za zadevo je potrebno nekaj malega znanja elektronike, rezultat je napravica, ki jo moramo sami premikati po površini in se pretvarjati, da smo tiskalniški mehanizem, kar drastično zmanjša natančnost tiska, vseeno pa izgleda kul. Avtorji so najprej poskusili s tiskanjem na papir, kar je uspelo precej solidno, obilica inspiracije pa je kasneje prinesla še tisk na gosto Guinessovo peno in celo na površino vode v kozarcu. Če ne veste, kaj bi počeli v prostem času in bi radi podobno zadevo ušpičili tudi sami, najdete navodila v originalnem članku.

12 komentarjev