»

Dupliciranje ključev iz fotografij

Dupliciranje ključev iz fotografije

Slo-Tech - Benjamin Laxton, Kai Wang in Stefan Savage iz University of California so pred kratkim objavili članek z naslovom Reconsidering Physical Key Secrecy: Teleduplication via Optical Decoding.

V članku opisujejo postopek dupliciranja (fizičnih) ključev s pomočjo fotografiranja iz razdalje več kot 30 metrov. Razvili so celo prototip Sneakey, programsko aplikacijo, ki je sposobna dekodirati obliko ključa iz fotografije. Pri tem je potrebno vedeti tip ključa, uporabnik pa mora določiti kontrolne točke ključa na fotografiji.



Podobne postopke komercialno sicer že izvajajo nekatera podjetja, ki pa zahtevajo visokoresolucijske fotografije ključev pod pravim kotom. Postopek Laxtona, Wanga in Savagea te omejitve presega in omogoča izdelavo duplikatov ključev tudi iz slabših fotografij,...

12 komentarjev

Nov touchscreen iz Nokie

vir: Nokia
The Register - Na spletu so se znašle fotografije Nokijinega touchscreena nove generacije, katerih avtentičnost je Nokia že potrdila. Na fotografijah so trije posnetki telefona s tremi različnimi aplikacijami. Nov vmesnik se za zdaj imenuje Direct UI in naj bi poenostavil rokovanje s telefonom. Uradni odziv iz Finske je, da čeprav je posnetek avtentičen, ne gre za nov telefon, pač pa zgolj za prikaz zmožnostih novih uporabniških vmesnikov. Kakorkoli, upajmo da bomo kmalu dočakali tudi kakšne nove primerke telefonov s tem vmesnikom.

68 komentarjev

Uradna izjava o fotografiji na Vista DVD-ju

Windows Vista Team Blog - Microsoft je javnosti ponudil uradno razlago nedavno odkrite skrivnosti fotografije treh neznanih možicljev, ki je bila po naključju odkrita na originalnem ploščku najnovejših Windowsov. Redmondovci pravijo, da gre za napredno preprečevanje nelegalnega kopiranja. Na fotografiji so namreč člani ekipe, ki je skrbela za izdelavo holografske zaščite medija, poleg njihovih obrazov pa naj bi se drugje na DVD-ju nahajala še nekatera bolj znana likovna dela zgodovinskega pomena (zgolj zaradi razloga, da so sedaj že v javni lasti). Manj kot milimeter velike sličice, katerih ogled ni možen s prostim očesom, je praktično nemogoče verodostojno poneveriti, kar vam je lahko v veliko pomoč pri...

15 komentarjev

Računalnik, računalnik na mizi povej, katera najlepša v deželi je tej?

engadget - Programsko prepoznavanje z (nadzorne) kamere zajetih obrazov je lahko uporaben pripomoček organizatorjev nogometnih tekem (ni plemenskih pretepov, ker huligani ostanejo pred vrati), lastnikov igralnic (ni težav zaradi prezadolženih iskalcev sreče), in podobno.

Tokrat pa je v pripravi programska oprema, ki bo povedala, ali ste lepe (ž. sp.), natančneje, ocenila bo vaš obraz z oceno od 1 do 10. Program bo vaš obraz primerjal s knjižnico obrazov 200 osupljivo lepih žensk iz vsega sveta in vam povedal iskren odgovor na vprašanje, ali je vaš obraz lep.

Program je namenjen cost/benefit analizi lepotnih operacij, ex ante in ex post, se ve.

9 komentarjev