»

Slovensko podjetje Zemanta se je na Seedcampu uvrstilo med šest najinovativnejših

Slo-Tech - Seedcamp je skupni projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in "poiskati naslednji Google". Projekt vzbuja izjemno zanimanje, na natečaj se prijavilo 268 podjetij iz vse Evrope in sveta. Naslednji teden bo 20 najbolj inovativnih predstavilo svoje produkte strokovnjakom iz podjetij kot so Google, Microsoft, Oracle, Blackberry, ...



Nekaj dni nazaj, pa je bilo izbranih šest najbolj inovativnih. Med njimi je tudi slovensko podjetje Zemanta, med ustanovitelji katerega je tudi pisec novic na Slo-Techu in voditelj Resnične resničnosti Andraž Tori. Podjetje je predstavilo storitev samodejnega bogatenja in povezovanja spletnih vsebin, prvo implementacijo tehnologije pa že uporablja na RTV Slovenija in je znana kot Odprti kop.

...

75 komentarjev

Odprti kop - crossmedia

Slo-Tech - V Sloveniji smo včeraj doživeli splavitev spletne storitve, ki se uvršča v mednarodni vrh crossmedia sistemov. Odprti kop bo odslej omogočal, da bomo vsebine RTV Slovenija lahko gledali prepleteno.



Na primer: stvari izrečene v Hribarju, Resnični resničnosti, Mednarodnih obzorjih in večini drugih domačih oddajah TV Slovenija bo mogoče najti na Googlu, Najdi.si in drugod ter z nekaj kliki predvajati video točno na odseku, ki ga iščete. Hkrati bo ponujeno orodje, ki bo uporabnikom (predvsem blogerjem) omogočalo enostavno citiranje video vsebin RTV Slovenija. Hkrati so vsebine povezane še v Wikipedijo in z drugimi novicami RTV Slovenija (s pametnimi algoritmi).

Na voljo je videoposnetek...

18 komentarjev

Totedensko dogajanje v Kiberpipi

Slo-Tech - V torek, 22. maja, na Pipinem odprtem terminu predava Boštjan Janežič. Povedal vam bo vse, kar morate vedeti o fižičnem ožičevanju. Ogledali si bomo, kako se lotimo priprave in izvedbe fizične povezave računalnikov v omrežje, kakšne pasti nas čakajo pri tem in kako se jim izognemo. Seveda bomo skupaj zavihali rokave in tudi v živo naredili ter preizkusili testno omrežje.

V sredo, 23. maja, pa vabimo na Spletne urice, kjer bo potekalo predavanje in splavitev nove spletne storitve RTV Slovenija - Odprti kopOdprti kop bo nudil besedila televizijskih oddaj samodejno stkana z videi. Video vsebine RTV Slovenija bo mogoče najti v iskalnikih kot sta Google in Najdi.si. Možno bo predvajanje posameznih...

3 komentarji

Teden s Kiberpipo

Slo-Tech - Če se boste odločili del naslednjega tedna preživeti z miselno-potovalno agencijo Kiberpipa, naj vas seznanimo s ponudbo:

V torek 30. januarja gostimo Barbaro Knavs in blogologa Domna Saviča, ki bosta na odprtem terminu predavala o Blogih v sferi političnega.

V sredo bo Zvezdan Martič iz Multimedijskega centra RTV Slovenija povedal Kaj lahko dobimo za 11 €?.
Torej kakšne možnosti ima nacionalna medijska hiša na spletu in kako se lahko na tem področju njene storitve razvijajo naprej.



V četrtek pa ob 20.00 vabimo na otvoritev nove razstave v Galeriji 404. Boštjan Majcen bo v razstavi Spoofi predstavljal simpatično-kritično parodijo na obstoječe oglaševanje, produkte, storiteve,...

1 komentar

"Odslej bodo novice iskale vas"

RTV Slovenija - RTV Slovenija je prva obširnejša novičarska spletna stran v Sloveniji, ki se je odločila ponuditi pestro izbiro novic kot RSS zveze.

RSS protokol je namenjen hitremu in enostavnemu širjenju vsebine spletnih strani, recimo spletnih dnevnikov in novičarskih strani. RSS uporablja že veliko novičarskih portalov po svetu, kot na primer tudi BBC in Slo-tech.

To je vsekakor pohvalna poteza takega medija, kot je RTV Slovenija, saj za državni denar končno dobimo nekaj zares koristnega. Tako se lahko naročite le na posamezne teme novic in boste obveščeni samo o tistem, kar vas zanima.

Novice v obliki RSS zvez sicer 24ur.com že ponuja, ne ponuja pa tako pestre izbire tematike, saj je na 24ur.com na voljo samo prva stran novic.

23 komentarjev

Ogled OI preko mobilnika

RTV Slovenija - Slovenci imamo to čast, da si lahko videoposnetke z letošnjih olimpijskih iger ogledamo tudi preko mobilnih telefonov, ki seveda omogočajo primerno mero zmogljivosti. Privilegija so deležni prebivalci le sedmih držav, poleg naše še Velike Britanije, Švice, Španije, Italije, Slovaške in Poljske. Zasluge za storitev, za katero še nimamo podatkov o razširjenosti uporabe, imata RTV Slovenija in Planet 9. Klik!

4 komentarji