»

Xbox 360 Premium bo dobil HDMI

engadget - Microsoft je uradno naznanil, da bo Xbox 360 Premium od sedaj naprej imel HDMI vmesnik. Govorice o tem so se po internetu širile že kar nekaj časa in sedaj je to tudi uradno. Cena konzole bo ostala enaka še naprej. Ali ima konzola, ki jo nameravate kupiti HDMI pa boste ugotovili po HDMI nalepki na škatli. O prehodu na 65nm čipe in tišje pogone pa zaenkrat ni nobenih informacij. Več lahko najdete v izvorni novici.

9 komentarjev

Senzor nagiba za Xbox360

engadget - Sony je ostal brez vibracij v svojem ploščku, pa jih po novem namerava vrniti vanj, drugi očitno pogrešajo zaznavanje premikov v ploščku Microsoftove Xškatle. Na tržišču se je namreč pojavil Tiltboard 360 iz podjetja Talismoon.

Gre za majhen košček vezja s par čipi, ki je namenjen vgradnji v plošček konzole. Po kratkem elektrotehničnem posegu boste tako dobili napravo, ki ve, da jo tresete, problem pa je, da bodo 40 dolarjev, kolikor proizvajalci hočejo zanjo, najbrž odšteli le redki. Gre namreč za (vsaj zaenkrat) povsem neuradno izdajo, ki bo koristila zgolj spalničnim programerjem, ki plošček priklapljajo na osebni računalnik, medtem ko je uradna podpora v pravih igrah nadvse...

11 komentarjev

Microsoft se končno loteva težav s hlajenjem Xbox360

engadget - Temperatura je bila že od izida eden izmed glavnih problemov Microsoftove zadnje konzole. Vsi lastniki dan pred posodobitvijo programske opreme in ob bolj vročih dneh ponavadi težko spijo, saj jih je strah, da bo ob naslednjem prižiganju njihova Xškatla posvetila z rdečim obročem, ki pomeni (praktično) smrt naprave. Do sedaj razen krčevitega stiskanja fig in kakšne molitve k najljubšemu božanstvu ni bilo prave rešitve za opisane težave, po novem pa so se Redmondovci končno izprsili in začeli uporabnikom s težavami nadgrajevati hlajenje. Engadget poroča, da so takšno delovanje zabeležili vsaj v Franciji, predložili so tudi slike, ki stvar dokazujejo. Izvorna novica.

7 komentarjev

Naredite svoj plošček PS360

engadget - Benjamin Heckendorn je zelo znan po svojih konzolaških modifikacijah, gotovo ste že slišali za njegovo predelavo Xboxa 360 v prenosnik, pred nekaj tedni pa je navdušil tudi s projektom, v okviru katerega je stlačil najnovejši Sonyjev SIXAXIS kontroler v ohišje ploščka za Xbox 360. Modifikacija je naletela na ogromno odziva, saj je Microsoftov joypad trenutno eden od popularnejših, medtem ko se Sonyjevi strokovnjaki za ergonomijo niso ravno pretegnili. Avtor je zato po številnih prošnjah spisal podrobna navodila, s pomočjo katerih lahko modifikacijo opravi vsakdo kar v zavetju toplega doma.

Izvorni članek.

"Alo, Kutaragi, a greš stavt, da lahko ta pad prodajamo 3 generacije?"
"Ej, če nam to rata, pol pa kr odstopm."

1 komentar

Xbox 360 prenosnik, drugič

engadget - Tisti, ki bolj podrobno spremljate dogajanje na spletu, ste si najbrž zapomnili projekt predelave Xbox-a 360 v laptop. Zelo impresiven dosežek že v osnovi, a avtor ne počiva, po daljšem premoru se namreč vrača z drugo inačico prenosnikizirane iksškatle. Zadeva je po novem malce tanjša, dosti lažja, glavna novost pa je enostavna izdelava. Manj zahtevne modifikacije in uporaba bolj standardne strojne opreme bo, takšne so želje avtorja, omogočila širšim množicam posnemanje njegovega početja. V izvorni novici med drugim obljubljajo tudi podroben članek z navodili za izdelavo v treh delih.

3 komentarji

Xbox360 Elite uradno najavljen

več strani - Kot najbrž že veste, saj o tem piše pol interneta, so se govorice o posebni izdaji Microsoftove konzole Xbox360 uresničile. Redmond je zadevo potrdil in dejstva so takšna: konzola (480 dolarjev) bo opremljena z 120-gigabajtnim trdim diskom (starim lastnikom bo na voljo za 180 dolarjev), priključkom HDMI in seveda čisto novo črno preobleko. Serija elitnih primerkov bo omejena na nekaj sto tisoč primerkov, ki jih bo, po tem ko bodo razprodani, nadomestil običajen siv Xbox360 z identičnimi specifikacijami, črni dodatki pa naj bi se kmalu pojavili na policah trgovin.Nekateri so pričakovali, da bo Microsoft posodobil tudi proizvodni proces, v okviru katerega izdelujejo čipe za iksškatle, a do tega ni prišlo...

7 komentarjev