»

Možakar napisal gonilnike za kup kamer

The inquirer - Tako kot povsod drugje so tudi v IT branži določeni ljudje zaradi svojih dosežkov znani, drugi pa kljub zavidljivim podvigom ostanejo skriti nekje tam zadaj. Eden od slednjih je nedavno doživel svojih 5 minut slave, na Inquirerju so namreč objavili kratek intervju šestdesetletnega francoskega zdravnika Michela Xhaarda. Morda mislite, da mu je uspelo kakšno medicinsko odkritje, pa ni ravno tako, saj se Michel v prostem času ukvarja s programiranjem, natančneje z izdelavo gonilnikov za spletne kamere USB v Linuxu. Doslej je popolnoma samostojno in prostovoljno do delovanja v odprtokodnem OS-u pripravil že 352 izdelkov, predvsem cenejših izvedenk, ki ne uživajo podpore proizvajalca.

Izvorni intervju.

10 komentarjev

Longhorn?

Warp2Search - Včeraj smo poročali o screenshotih serverske izdaje Windows XP, imenovane Windows .NET 2003. Danes pa so se na spletu pojavili celo screenshoti naslednika Windows XP, ki se zaenkrat kodno imenuje Windows Longhorn. Šlo naj bi sicer za alpha različico, kar pomeni da se bo konča verzija verjetno zelo razlikovala od nje.

Ponovno se postavlja vprašanje, ali slike niso nemara samo ponaredki spletne strani, ki si želi svojih pet minut slave, ali pa gre za resnične posnetke. Presodite sami!

16 komentarjev

Intervju z izumiteljem mobilnih telefonov

Technology Review - Ta novica sicer ne sodi striktno na naše področje, toda vseeno ne dvomim, da bo veliko ljudi zainteresiranih. Na Technology Review so namreč objavili intervju z izumiteljem mobilnih telefonov, Martinom Cooperjem. Tipo je, sodeč po tem intervjuju, res nadvse zanimiva oseba, večni upornik in optimist, poleg tega pa zna temeljito skritizirati današnje velike družbe in predstaviti svojo vizijo razvoja brezžičnih telekomunikacij. Res priporočam ogled...

1 komentar

Intervju z Garyem Tarollijem

3D Pulpit - 3D Pulpit, stran ki je vedno bila znana kot velika podpornica 3DFXa in vseh njegovih produktov, je objavila kratek intervju z Garyem Tarollijem, enim izmed ustanoviteljev 3DFXa. Tipo je sedaj zaposlen pri Nvidii kot 3D arhitekt. Reverend se je z njim pogovarjal na bolj neuraden način, o njegovih občutkih, željah in pričakovanjih glede nove službe ter o razlogih in posledicah 3DFXovega fiaska. Zanimivo branje!

2 komentarja

Izdelava lastnih mrežnih kablov

LAN Decay - Tega članka pa se boste verjetno razveselili vsi "Sam svoj mojster" tipi. Na LAN Decay strani so namreč objavili navodila za izdelavo lastnih mrežnih kablov. Meni sicer dotično početje ni najbolj jasno, saj kabli navsezadnje niso tako dragi, da si jih nebi mogli privoščiti, pa tudi dobiti jih ni težko... Kakorkoli, če vas zadeva zanima, si članek le oglejte. Samo ne kriviti koga drugega za skurjene mrežne kartice ali kakšne druge posledice [:))].

3 komentarji