»

Abit GeForce3

vir: Guru 3D
Hexus - Ena izmed redkih firm, ki še ni izdala svoje GeForce3 grafične kartice je Abit. Zakaj je Abit čakal, nihče ne ve. Fantom iz Hexus-a se je uspelo dokopati do nekaj informacij in fotografij prihajajoče 3-jke. Kot je v navadi za Abit bo kartica črna, se bo zelo dobro overclockala in, tukaj pa posebnost, imela bo serijsko vgrajen VIVO modul. Sicer je malo pozno, ampak... Če bo dobra jo bodo kupci vzljubili. Ali pa tudi ne?

0 komentarjev

Poimenovanja

več strani - AMD bo začel svoje procesorje imenovati po svojih dejanskih zmogljivostih v primerjavi z Inteli. To že veste. Ne veste pa, da je na tržišču očitno velja mrzlica (pre)imenovanja izdelkov.
Govorice na različnih internetnih straneh namreč pravijo, da bo Nvidia začela svoje grafične kartice imenovati po hitrostih pomnilnika. Ker so govorice zelo čudne in nepopolne imajo v svojih tezah veliko lukenj. Nvidia naj bi začela to novo poimenovanje s serijo GeForce3 Titanium. Kot veste bo v kratkem izšla pospešena verzija klasične trojke. Ime kartice naj bi bilo Geforce3 Titanium 500. Torej ne GeForce3 Ultra ali Pro kot so mislili nekateri. Trenutna klasična trojka ima pomnilnik nastavljen na 460MHz DDR. Oznaka tega pomnilnika pa je 3.8ns. Kar teoretično pomeni, da bi stablino deloval pri 526MHz. Torej je logično sklepati, da bo ta pospešena GeForce3 imela pomnilnik nastavljen na 500MHz. Od tu verjetno tudi poimenovanje (Titanium 500).
Neuradni viri znotraj Nvidie so tudi potrdili, da je...

0 komentarjev

Zelo neuradno

M3DZone - Zoiah iz M3DZone je zelo hm, čuden človek. Očitno ima zelo dobre zveze v Nvidii, ker mu uspe dobiti stvari, o katerih drugi sanjajo. Naprimer source code Detonatorjev, najnovejše novice in načrte za Nvidiine grafične čipe,... Včasih se tudi ušteje (v petek GeForce3 MX ni izšel), ampak vseeno pa je 80% tistega kar reče, res. Zato mu Nvidia tudi večkrat grozi s tožbo (ko je objavil Detonator source code, mu je dala na voljo 12 ur, da odstrani to iz svoje strani, ali pa ga bodo tožili...).
No tokrat se je dokopal do zaupnih informacij glede novih grafičnih čipov. Ti so: GeForce3 Ti 500, GeForce3 Ti 200, GeForce2 Ti in The Microsoft Windows XP GPU Solution (nimam pojma kaj je to). Za več informacij poglejte sem. Če je dead link pomeni, da je moral dokument že odmakniti. Ampak v času pisanja te novice je dokument na zgornjem linku. Poglejte...

5 komentarjev

Nvidia spreminja tradicijo

The inquirer - Nvidiin 6 mesečni razvojni cikel je za večino postal nekaj povsem samoumevnega, kar niti ne preseneča glede na to, da ga podjetje forsira že kar nekaj let. Ta strašanski tempo je že pustil posledice na industriji grafičnih kartic (propad počasnejših podjetij, vedno višje cene, vprašljivost nakupa vedno novih in novih kartic...), toda sedaj je čas za predah. Sodeč po The Inquirerju bo Nvidia prvič po dolgem času opustila ta cikel in si vzela nekaj predaha.
Razlogov je po vsej verjetnosti več. Podjetje se je zadnje čase raztegnilo na nekatere druge trge in paralelno razvija kar nekaj zahtevnih produktov (Crush čipovja, grafične čipe za konzole...) in normalno je, da ne zmorejo takega tempa, kot so ga prej. Po pravici povedano pa ta tudi ni potreben, saj je konkurenca sedaj že v precejšnjem zaostanku. Kaj nam torej pripravljajo?
Konec poletja ali začetek jeseni bomo videli nove čipe nižje kategorije, NV17. Šlo bo za nekakšnega naslednika MX procesorjev, torej GeForce3 MX. Te kartice...

1 komentar

Nvidia se prodaja

X-Bit Labs - No ja, ne ravno Nvidia, ampak njen najnovejši GeForce3 čip. Izšel je že v začetku marca, ampak ga Nvidia ni spustila v prodajo. Domnevno zaradi driverjev, ki bi GeForce3 delali krivico. Tokrat je zares izšla. Kje drugje, kot na Japonskem. Zadnja verzija čipa, ki je tudi na grafični kartici je A05. NV20 (prototip GeForce3) je imel oznako A01. Prva grafična kartica ne tem čipu pa je prišla iz podjetja, imenovanega PixelView. Kartici je ime XX-Player MVGA-NVG20A in ima 64MB DDR SDRAM-a. Pomnilnik je zelo hiter, saj nosi oznako 3.8ns.
Prvotna načrtovana cena GeForce3 kartic je bila $500 in več. Cena je od marca občutno padla. Tako morate na japonske za dotično kartico odšteti okoli $400. Ne pozabite, da so vse stvari na Japonskem dražje. Kartica naj bi v Evropi in Severni Ameriki stala okoli $350. Kar pa je že spodobna cena za kartico te vrste. ELSA, Leadtek in ASUS bodo kmalu izdali svoje GeForce3 kartice, ki bodo verjetno imele še kakšne posebne dodatke. ...

2 komentarja

Cene GeForce3 še vedno padajo

Reactor Critical - Izgleda, da bodo GeForce3 kartice ob pričetku prodaje stale res "samo" $400. NVChips-FR pravi, da bo Hercules spustil ceno svojega 3D Propheta III na $470. Kot že vemo so cene v Francij malo višje kot v drugih državah, tako da lahko pričakujemo, da bodo drugje stale $50-$100 manj! No, vsekakor lepa novica, saj je $400 že normalna cena za najnovejšo grafično kartico na tržišču.

6 komentarjev

Cena GeForce 3 padla

NVchips - Ker že pišem o vsem, čemur cena pada, naj Vas opozorim še na novico na NCchips o padanju cene ELSA GeForce 3 kartice. Stran je sicer v francoščini, ampak nekaj pa se le da razbrati. Za kaj torej gre? ELSA je sporočila, da bo kartico prodajala za okoli $400 in ne $500, kot je bilo na začetku mišljeno. To torej potrjuje napovedi, da bodo GeForce 3 kartice stale manj ob prihodu v trgovine, kot je bilo na začetku načrtovano. Obenem pa Nvidia še vedno ne pusti GeForce 3 prodaje, ker, kot pravijo, še nimajo pripravljenih ustreznih driverjev, ki bi podpirali vse funkcije te kartice. Kljub temu, da se je kartica zdaj pocenila za okoli $100, je še vedno ZELO draga! Sploh, če bo Kyro II res izpolnil pričakovanja.

6 komentarjev

GeForce3 kartice v prodaji

Jaz - Timon sporoča, da je zasledil nekatera poročila, po katerih sodeč so prve GeForce3 kartice že na voljo v Japonskih trgovinah. Gre za Elsine GLADIAC 920 modele. Kartica brez TV-Out izhoda stane preračunano okoli $525, taka s TV-Outom pa $550. Cena je seveda še vedno ubitačno visoka, toda z veseljem lahko rečemo, da s $600 po kartici ne bo nič. Elsa je ponavadi med dražjimi proizvajalci, pa tudi cene na Japonskem so 10-15% višje kot drugod, tako da lahko pričakujemo še malce nižje cene ostalih kartic. No ja, še vedno odločno preveč ! Thnx, TImon!

1 komentar