»

Mandriva 2008 Installfest v Kiberpipi

Lugos -

Mandriva v sodelovanju z uporabniki Linuxa ob izidu distribucije Mandriva Linux 2008 po vsem svetu organizira srečanja in namestitvene zabave. Letos se jim pridružujeta tudi slovensko društvo uporabnikov Linuxa LUGOS ter multimedijski center Kiberpipa.

V torek, 20. novembra 2007, ob 18:00, vabimo vse nove in stare uporabnike Linuxa na družabni večer, ki se bo odvijal v prostorih Kiberpipe na Kersnikovi 6 v Ljubljani. Druženje bomo začeli z nekaj kratkimi predavanji:

  • Zgodovina Mandrive
  • Novosti v Mandriva 2008
  • Podjetje OPINFOS
  • Društvo LUGOS

Po predavanjih se bo nadaljevalo druženje in pomoč pri nameščanju Mandriva Linuxa 2008 na prenosnike. Če bi želeli preizkusiti Mandrivo na svojem prenosniku, vas prosimo, da nam v naprej sporočite na elektronski naslov ‘mandriva at lugos.si’ model prenosnika in ga potem prinesete s seboj.

0 komentarjev

Predavanji na temo superračunalnikov

Kiberpipa - O superračunalnikih je ponavadi največ govora junija in novembra, ko se izda seznam trenutno najmočnejših (širši javnosti poznanih) računalniških sistemov - top 500 list.

Tokrat bomo o tem poslušali malce prej. V prvem tednu aprila namreč Kiberpipin računalniški muzej gosti profesorja Dr. John G. Zabolitzkyja, ki je ustanovil Družbo za historične računske naprave (Gesellschaft für historische Rechenanlagen e.V), ki tvori institucionalno podlago računalniškega muzeja v Münchnu. V okviru tega muzeja deluje tudi Cray-cyber.org, o čemer smo pisali že v članku o zgodovini računalništva na Slo-Techu.

V naslovu novice ne gre za...

5 komentarjev

Kiberpipa teče novi krog

Slo-Tech - V Kiberpipi, drugem najboljšem kibercentru v Evropi, bo tudi ta teden pestro!

V torek bo Miha Tomšič, soustanovitelj društva uporabnikov Linuxa Slovenije, predaval o orodju gst-python. O multimedijskem ogrodju GStreamer, ki omogoča, da multimedijske programe gradite kot lego kocke, in o tem kako ga uporabljati v Pythonu. Več o predavanju.

V sredo sledi predavanje o prihodnosti spleta: Semantični splet - več kot le hype!. Predava Marko Grobelnik, raziskovalec na Inštitutu Jožef Stefan in verjetno največji poznavalec sematničnih tehnologij v Sloveniji. Vseskozi je v tesnih stikih z vodilnimi podjetji na tem področju, kot so Microsoft (s katerim sodeluje na večih projektih), Yahoo, British Telecom, itd.

Za piko na i pa vabimo...

4 komentarji

Kiberpipa med zvezde

Slo-Tech - Po vikendu strateškega načrtovanja, Kiberpipa nadaljuje pot v vesolje možnosti.

V torek bo na Pipinem odprtem terminu predaval znani administrator Jure Koren. Govora bo o virtualnih privatnih omrežjih s pomočjo tehnologije OpenVPN

V sredo bomo na spletnih uricah poročali o prihodnosti spletnih tehnologij. Skupaj s Sekcijo za splet pri GZS bodo predstavljene novosti z londonske konference "Future of web apps". Kakšen bo splet prihodnosti?

V četrtek sledi...

0 komentarjev

Kiberpipa v tem tednu

Slo-Tech - Kiberpipa z novim letom spet dela s polno paro.

V ponedeljek 8. januarja nadaljujemo s ciklusom predavanj o Biokibernetiki. Tokrat bo predaval prof. dr. Franjo Pernuš na temo avtomatske analize medicinskih slik.

V torek sledi poročilo z znamenitega hekerskega kongresa Chaos Communication Congress - 23C3, ki je potekal konec decembra v Berlinu. Podnaslov kongresa in hkrati tema predavanja je Komu zaupati?.

V četrtek pa boste izvedeli nekaj o uspehu. Na petem Večeru za inovativne in podjetne bo gostoval Žiga Vavpotič s predavanjem Proces osebnega in poslovnega uspeha

Vsa predavanja so ob 19.00. Spletne urice pa se iz...

3 komentarji

Spletne urice: Blog -> orodje spletne prisotnosti posameznika

Slo-Tech - V sredo, 25.1 ob 19.00, vas vabimo v Kiberpipo na predavanje Ozrena Škondriča z naslovom Blog -> orodje spletne prisotnosti posameznika

Predavanje bo vrglo nekaj luči na fantastično hitro rast blogosfere in posledično odzive tradicionalnih medijev ob vse večjem odlivu bralcev/gledalcev. Govora bo tudi o kulturi fanzinov, različnih vrstah blogov (avdio, video, foto, mobi..), osebnih “poslovnih modelih”, storitvah in orodjih ki jih prinaša web 2.0 in …o lastni iskušnji.

Ozren Škondrič je spletni oblikovalec in kulturni aktivist. V preteklih letih je vodil tim spletnih oblikovalcev in multimedijskih inženirjev na spletni agenciji Parsek, kasneje pomagal ustanoviti studio CodeSign in kulturno društvo CodeEP, danes pa dela kot samostojni spletni oblikovalec in avtor bloga NuDo.nu

9 komentarjev

Namestitevena delavnica Linuxa

Slo-Tech - V Kiberpipi se bo v soboto 29. januarja od 10 ure zjutraj pa do 22 ure zvečer odvijala brezplačna namestitvena delavnica Linuxa.

Udeleženci s seboj prinesejo računalnike in pod vodstvom strokovnjakov se jim nanje pomaga namestiti operacijski sistem Linux - Pingo 3.1, hkrati pa so deležni še nekaj zanimivih in koristnih predavanj iz uporabe Linuxa. Mimogrede, predavateljska zasedba je ena najboljših, ki jih lahko vidite v Sloveniji. Da pa bi bil dan popoln se za sprostitev odigra še nekaj mrežnih prostih iger.

Delavnica poteka v sodelovanju z društvom uporabnikov Linuxa in je seveda brezplačna, vendar se je zaradi omejenega števila udeležencev nanjo potrebno prijaviti na naslovu if11@lugos.si.

Urnik in seznam predavanj ki bodo na na delavnici pa si lahko preberete na tej strani.

7 komentarjev