»

Windows Home Server preizkušen

Gizmodo - Pri Gizmodu so dobili v roke Microsoftov novi strežniški OS za domačo uporabo ter z nami delili izkušnje in novosti. Kot že ime pove, je Windows Home Server namenjen praktično izključno domači uporabi, na kar kaže tudi nabor njegovih funkcij. Podobno kot Vista zna delati avtomatske varnostne kopije datotek na vseh računalnikih v omrežju - sistem je zasnovan tako, da ne shranjuje podvojenih kopij datotek, četudi so le-te shranjene na večih računalnikih, prav tako pa v naslednjih operacijah shrani samo spremembe, kar v praksi pomeni opazno manjšo porabo diskovnega prostora.
Naslednja na seznamu funkcij je spremljanje zdravja vseh računalnikov na omrežju, kjer strežnik spremlja stanje požarnih zidov ter...

53 komentarjev

Windows Server 2003 SP2

Microsoft - Danes je verjetno marsikdo, ki je pogledal sistem za posodabljanje Windows strežnikov, z začudenjem gledal v enega izmed zapisov, ki se je končal s SP2. Microsoft je namreč potihoma izdal že dolgo pričakovan drugi servisni paket (krajše SP2) za strežnike Windows Server 2003. Kljub temu, da gre za dobro preizkušeno celoto, je pred namestitvijo priporočljivo narediti varnostno kopijo sistema, ki ga bomo posodobili, ter prebrati kakšne spremembe prinaša paket.

Več podrobnosti je možno prebrati na uradni strani.

20 komentarjev

Virtual PC 2007 in SQL Server 2005 SP2

Slo-Tech - Betanews poroča, da je Microsoft izdal Virtual PC 2007, ki prinaša novosti na področju kompatibilnosti z operacijskim sistemom Windows Vista, podporo novim tehnologijam procesorjev AMD in Intel, ter podpore tako 32 kot 64 bitnim sistemom. Več na uradni strani tega produkta.

Sys-con pa poroča, da je dokončan in dostopen širši javnosti servisni paket 2 (krajše SP2) za SQL Server 2005. Ta prinaša novosti na področju povezljivosti z Windows Vista ter Office 2007, kompatibilnost SSRS z novejšim SharePoint 2007, ter drugih komponent. Več na uradni strani.

6 komentarjev

Microsoft spreminja strukturo certifikatov, bliža se izid 'trojice', nov SP2

Slo-Tech - Najbrž vas dosti ve, da Microsoft ponuja opravljanje izpitov, ki vam prinesejo naziv, s katerim dokazujete poznavanje njihove programske opreme, najpogosteje MCP, MCSA in MCSE. Te dni pa je na dan spet prišla v preteklosti že omenjena ideja, da bi certifikate nekoliko reorganizirali. Tako bi dosegli lažje opravljanje certifikatov, saj bi bolj točno odražali vaše znanje in hkrati stali manj.

Nov sistem teh certifikatov si lahko ogledate na uradni strani, prve novosti pa lahko pričakujemo v začetku meseca januarja naslednje lete v navezi z prihajajočo trojico SQL Serverjem 2005, Visual Studiom 2005 in BizTalkom 2006. O predstavitvi nove trojice lahko več preberete na uradni strani. Izid te programske opreme se bo zgodil 7. novembra naslednji mesec, torej čez slaba dva tedna, po vseh kontinentih pa naj bi bil dosegljiv do začetka naslednjega leta.

Prav tako smo v zadnjih dneh dobili nov Service Pack (SP) pod zaporedno številko 2, ki je tokrat namenjen izdelku Exchange Server 2003....

9 komentarjev

Obletnica XP SP2 in napoved za SP3

Slo-Tech - Te dni mineva leto dni od izida zloglasnega Service Pack 2 (krajše SP2) za operacijski sistem Windows XP. Prinesel je veliko novosti, poleg popravkov tudi izboljšanje varnosti (Security Center), žal pa tudi nekompatibilnost z nekaterimi napravami in programjem.

Te dni pa so na plan prišle informacije o naslednjem servisnem paketu - kot poročata zdnet.com in silicon.com, bi naj Service Pack 3 bil nared drugo leto, po izidu Windows Viste, ki je trenutno prioriteta. Realno to porine izid SP3 vsaj do božiča 2006 ali kar do spomladi 2007.

Bo tudi XP dočakal toliko servisnih paketov kot 2000?

13 komentarjev

Office 2003 je dobil SP2

Slo-Tech - Te dni, natančneje včeraj, je Microsoft izdal skupek popravkov za Office 2003, tokrat pod imenom Service Pack 2. Gre predvsem za veliko število popravkov na pordočju varnosti, stabilnosti in same zanesljivosti pri uporabi.

Sam paket je velik 50MB, če pa nimate dostopa do inštalacijskega CD, pa bo datoteka velika 100MB. V obeh primerih je dosegljiva na downloads.microsoft.com, kjer se nahaja tudi nekaj tehničnih podrobnosti o samem servisnem paketu.

Pri vsem je verjetno najbolj dobrodošla nova funkcija Outlooka, ki se imenuje Phishing Protection, že nekaj časa na voljo uporabnikom IE 7.0. Gre za zaščito lastnih informacij, ki bi jih lahko kot odgovor posredovali na kak email, poln zlobne kode.

Naj omenim še to, da bodo vsi, ki imajo inštaliran Microsoft Baseline Security Analizer v2.0, obveščeni o samem servisnem paketu za Office 2003, v kolikor je Automatic Updates nastavljen tako, da vas obvesti o novih popravkih.

15 komentarjev