»

Radeon HD 2400 za AGP

X-Bit Labs - Kljub temu, da AGP-ju že od pojava PCIe vodila napovedujejo selitev na večna lovišča luč sveta vsake toliko zagleda nova grafična kartica na omenjenem vodilu. Najnovejša grafična kartica za AGP vodilo izhaja iz rdečega tabora, saj so pri GeCube predstavili grafično kartico Radeon HD 2400 PRO za AGP. Omenjena grafična kartica je že na voljo japonskim kupcem, ki morajo za njo odšteti okoli 95 ameriških dolarjev. V prihodnosti gre pričakovati še več novih grafičnih kartic za AGP vodilo, med drugim tudi Radeon HD 2600.

Več o tem si preberite na X-bit labs.

25 komentarjev

GeCube Radeon HD 2600 XT z GDDR4

GeCube - Na GeCubeovi uradni spletni strani se je pojavil dokončen opis njihove različice grafične kartice Radeon HD 2600 XT. Kot je znano, je bila omenjena kartica predstavljena hkrati z ostalimi grafičnimi karticami serije Radeon HD 2000, vendar naj bi kupcem bila na voljo šele konec junija. V kolikor je GeCube na svoji spletni strani navedel prave podatke, bo njihova različica Radeona HD 2600 XT opremljena s 256 MB GDDR4 pomnilnika in imela vgrajen HDMI.

Več na uradni strani.

15 komentarjev

Tudi GeForce 7900GS in 7950GT za AGP?

Slo-Tech - Potem, ko sta luč sveta zagledali AGP različici grafičnih kartic Radeon X1950 PRO in XT naj bi bil trg AGP grafičnih kartic kmalu bogatejši za še dve grafični kartici. V nVidiinih novih gonilnikih Forceware 101.41 Beta so namreč zasledili AGP različici grafičnih kartic GeForce 7900GS in 7950GT. Še več, slednja naj bi bila že na voljo kupcem, za njo pa je potrebno odšteti 226 eurov.

Več o tem na Techpowerup in nemškem 3Dcenter forumu.

2 komentarja

GeCube predstavil Radeon X1950 XT X za AGP

Slo-Tech - GeCube je razveselil lastnike matičnih plošč z AGP utorom, saj je predstavil novo grafično kartico za to vodilo. Tokrat je luč sveta zagledala AGP grafična kartica najvišjega zmogljivostnega in cenovnega razreda, Radeon X1950 XT. Premore 256 MB GDDR3 pomnilnika, R580+ jedro pa tiktaka pri frekvenci 648 MHz, po zagotovilih proizvajalca pa ga je možno naviti na najmanj 675 MHz. Poleg tega se Radeon X1950 XT X ponaša tudi z (vsaj po besedah proizvajalca) zmogljivim in tihim hladilnim sistemom.

Več o novi AGP grafični kartici si lahko preberete v GeCube-ovem sporočilu za javnost.

40 komentarjev

Radeon X1650 XT za AGP

PowerColor - Trg grafičnih kartic za AGP vodilo je bogatejši za novega člana. PowerColor je namreč poleg PCIe različice Radeona X1650 XT, predstavil tudi različico za AGP vodilo. Osnovne specifikacije Radeona X1650 XT AGP so enake kot pri PCIe različici, torej jedru s frekvenco 600 MHz dela družbo 256 MB pomnilnika, s frekvenco 700 MHz. Poglavitna razlika med obema različicama je v ceni, saj je cena AGP različice za 20 ameriških dolarjev višja od cene PCIe različice in znaša približno 170 ameriških dolarjev.

Več v PowerColorjevem sporočilu za javnost.

1 komentar

Radeon X1950 PRO za AGP

Slo-Tech - Visok predstavnik Powercolorja, Raymen Wu je vintervjuju za NGOHQ dejal, da bo Powercolor v kratkem predstavil AGP različici grafičnih kartic Radeon X1950 PRO in X1650 PRO. S slednjo bi tako GeForce 7800 GS AGP dobil dostojnega konkurenta, saj je le-ta bila dolgo časa edina AGP grafična kartica svojega zmogljivostnega razreda. Točne specifikacije, datum uradne predstavitve in cena novih grafičnih kartic še nizo znane.

Več na NGOHQ.

11 komentarjev

Podrobnosti o Radeonu X1950 XT

Slo-Tech - Pojavile so se prve informacije o specifikacijah Radeona X1950 XT, o katerem smo pred dnevi poročali. Po informacijah na TT-hardware naj bi jedru R580+ s, frekvenco 625 MHz, družbo delalo 256 MB GDDR4 pomnilnika, s frekvenco 900 MHz. Frekvenca jedra je tako enaka kot pri različici X1900 XT, frekvenca pomnilnika pa je za 175 MHz višja. Cena nove grafične kartice, ki naj bi bila kupcem na voljo že ta mesec, bo znašala 299 ameriških dolarjev.

Več na TT Hardware.

15 komentarjev

ATI predstavil Radeon X1950 PRO

ATI - ATI je predstavil grafično kartico Radeon X1950 PRO, ki temelji na jedru RV570. Jedro, ki tiktaka pri frekvenci 575 MHz, vsebuje 36 Pixel Shader-jev in osem Vertex Shader enot, družbo mu dela 256 bitni pomnilnik, s frekvenco 1,38 GHz. Poleg tega omogoča nova grafična kartica tudi CrossFire. Pojavili so se tudi prvi uradni testi kartice, ki si jih lahko ogledate na HEnthusiast-u, Hexus.net in Legit Reviews-u.

Več v ATI-jevem sporočilu za javnost.

7 komentarjev

X1300 XT za AGP

Slo-Tech - Sapphire naj bi v kratkem predstavil grafično kartico Radeon X1300 XT za AGP vodilo, poroča NGOHQ. Omenjena grafična kartica bo tako ena redkih novih grafičnih kartic za AGP vodilo, namenjena pa je kot konkurent nVidiinemu GeForce 7300 GT, od katere naj bi bila zmogljivejša, dodaja NGOHQ. Jedro nove grafične kartice bo tiktakalo pri 500 MHz, medtem ko bo do 512 MB 128 bitnega DDR2, oziroma DDR3 pomnilnika, imelo frekvenco 800 MHz. Cena Radeona X1300 XT za AGP vodilo naj bi bila pod sto evri.

Več o tem v izvorni novici na NGOHQ.

1 komentar

GeForce 7300 GT za AGP

GeForce 7300 GT AGP

Hartware.net - Podjetje nVidia naj bi načrtovalo predstavitev grafične kartice GeForce 7300 GT za AGP vodilo, poroča Hartware.net. Omenjen kos strojne opreme je že na voljo na azijskem trgu, vendar do uradne predstavitve še ni prišlo. Karakteristike različice za AGP naj bi ostale enake kot pri PCIe sestri, torej po osem Pixel cevovodov ter Pixel Shader enot in štiri Vertex Shader enote, frekvenca jedra ter 128 bitnega pomnilnika znaša v obeh primerih 350 MHz, vendar sta omenjeni frekvenci odvisni tudi od proizvajalca grafične kartice. Za pretvorbo signalov iz PCIe v AGP služi HSI Bridge, podobno kot pri ostalih tovrstnih nVidiinih grafičnih karticah. GeForce 7300 GT za AGP vodilo bo tako dopolnil ponudbo novih kartic za uporabo v omenjeni...

34 komentarjev

HDMI grafične kartice

Slo-Tech - GeCube je predstavil grafični kartici HDMI X1300 in X1600, ki podpirata HDMI (High-Definition Multi-media Interface). To pomeni, da je možno omenjeni kartici povezati z drugimi HDMI audio/video napravami. Poleg HDMI podpirata omenjeni kartici tudi Shader Model 3.0, tehnologiji Avivo in HDR ter CrossFire. Več o tem si lahko preberete v GeCube-ovem sporočilu za javnost

Poleg omenjenih kartic s HDMI lahko po poročanju The Inquirer-ja pričakujemo tudi X1900 grafične kartice s HDMI podporo, pri tem naj bi HDMI priključek zaradi ohranitve dveh DVI izhodov na posebni plošči. Več o tem v izvorni novici.

12 komentarjev

Vse o novem AGP

Planet 3D Now - Od izdaje KT400 je veliko časa posvečenega debatam, kaj nam prinaša nov AGP standard. Ali gre za še en marketinški nateg, ali pa nam nov standard ponuja kaj več, kot le nekaj odstotne pospešitve? AGP3.0, tako se standard osemkratne hitrosti AGP vodila namreč uradno imenuje, so si ogledali na Planet 3D Now, kjer so spisali članek, ki razloži vse skrivnosti, značilnosti ter zmožnosti novega AGP čuda. Priporočljivo branje.

0 komentarjev

"Računalniški vid"

Slashdot - Poleg razvijanja raznih ultrahitrih procesorjev se računalniška industrija ukvarja tudi s pripravami, ki bodo človeku v prihodnosti lahko močno koristile, saj bodo olajšale marsikatero opravilo. Med bolj zanimive projekte spada projekt, ki razvija napravo Nomad, kakor imenuje izdelek podjetje Microvision. Ko si boste ogledali sliko, boste najbrž pomislili, da gre spet za enega izmed neštetih računalnikov, ki za prikazovanje uporabljajo tehnologijo zaslonov LCD. No, če si boste stvar ogledali od blizu in si prebrali dokaj dolg, a poučen tekst, boste izvedeli, da je Nomad čisto posebna naprava. Posebnost tega pripomočka je, da je računalnik v malem, namesto tehnologije LCD pa s posebnim laserjem riše sliko na očesno mrežnico. Po zagotovilih...

0 komentarjev

Vodila prihodnosti

G3D - Gotovo ni treba poudarjati, da je računalništvo ena izmed najhitreje razvijajočih se panog, v kateri velja načelo, da je danes kupljen računalnik lahko že "jutri" zastarel. Poleg izjemno hitrega razvoja grafičnih kartic in procesorjev pa se proizvajalci po malem pripravljajo tudi na prihod posebnih vodil, ki bodo v prihodnosti nadomestili že malce ostareli PCI in AGP 4x. Med najresnejšimi kandidati so zaenkrat 3GIO, ki je mišljen kot zamenjava za PCI in AGP 8x, ki bo v bližnji prihodnosti zamenjal AGP 4x. O novem AGP-ju samo toliko, da ne bo popolnoma združljiv s prejšnjimi različicami. To pomeni, da v novi AGP ne bomo morali tlačiti kartic, ki so namenjene AGP 1x/2x. To pomeni, da bodo navdušenci nad grafičnimi karticami Voodoo 3 spet potegnili "ta kratko" ;). Seveda je kandidatov za vodila prihodnosti več, vendar pa bo najverjetneje obveljal samo en standard. Nekateri so to ugotovili in se pravočasno umaknili iz tekme - primer: AMD s HyperTransportom, ki ga podjetje sedaj...

0 komentarjev