»

Star Trek stanovanje naprodaj

vir: Gizmodo
Gizmodo - Tony Alleyne, Anglež iz Hinckleya, je pred časom opremil svoje stanovanje v stilu nanizanke Star Trek Voyager. Sam je izdelal kup prepričljivih kulis, poskrbel za zvočne efekte, opremil stanovanje z visokotehnološkimi igračkami (glasovno aktivirana LED osvetlitev in avtomatska drsna vrata) ter v njem nekaj časa tudi živel.

Kakorkoli že, možakar se v stanovanju očitno ne zabava najbolj, ali pa samo rabi denar, saj se je odločil, da ga bo prodal. Če hočete ostati samski do konca življenja, boste morali odšteti slab milijon dolarjev, pravi Gizmodo.

25 komentarjev

Titanium kartice

X-Bit Labs - Nvidia je uspešno izdala svojo serijo Titanium čipov, vendar pa marsikoga zanima, katere grafične kartice na teh čipih lahko pričakujemo v prihodnje:

GeForce3 Ti 500:
  • ASUS V8200T5

  • AbsoluteMM Morpheus Titanium 500

  • ELSA Gladiac 921

  • Hercules 3DProphet III Titanium 500

  • InnoVision Tornado GeForce3 Titanium 500

  • MSI G3Ti500 Pro

  • VisionTek Xtasy 6964

GeForce3 Ti 200:
  • ASUS V8200T2

  • ELSA Gladiac 721

  • Hercules 3DProphet III Titanium 200

  • InnoVision Tornado GeForce3 Titanium 200

  • MSI G3Ti200 Pro

  • VisionTek Xtasy 6564

GeForce2 Ti:
  • ASUS V7700Ti

  • Gainward GeForce2 TI/500 XP "Golden Sample"

  • Gainward GeForce2 TI/450 TV "Golden Sample"

  • ELSA Gladiac 516

  • Hercules 3DProphet II Titanium

  • InnoVision Tornado GeForce2 Titanium

  • Prolink GeForce2Ti

  • VisionTek Xtasy 5864

Skoraj vse kartice so narejene na podlagi Nvidiinega referenčnega dizajna in delujejo na standardnih frekvencah. Večinoma se razlikujejo samo v barvi tiskanega vezja. Izjeme so samo ASUS-ove kartice, ki ne uporabljajo referenčnega dizajna in...

6 komentarjev

Personal Cinema iz Nvidije

Nvidia - NVIDIA je danes predstavila nov produkt za digitalno obdelavo videa, ki se imenuje Personal Cinema. Samo napravico dobimo kot eksterno enoto v plastični preobleki (iMac look). Samo napravico povežemo (potem ko nanjo namestimo TV kabel) z grafično kartico. Vendar pa lahko napravico uporabljamo samo z GeForce2 MX/GTS/Pro/Ultra in GeForce3 grafičnimi karticami. V sami napravi pa je skrit TV tuner s katerim lahko potem gledamo ali digitalno posnamemo kar pač hočemo ter to dokončno obdelamo po naši želji. Seveda pa ima naprava tudi priključek za kamero. Vse skupaj pa si lahko po obdelavi ogledamo tudi na TV zaslonu. Zraven pa dobimo tudi daljinski upravljalnik, ki nam omogoča lažje upravljanje z samo napravo. Kakšna je cena naprave pa se še ne ve. Ogled naj bi bil možen tukaj vendar meni link ni deloval. Lahko je bilo kaj narobe z strežnikom, saj tudi nisem prišel na Nvidiino stran.

1 komentar

Nvidia 3D Stereo ?!

Slo-Tech - Matej nam je poslal zanimivo novico o Nvidiinem programčku 3D Stereo. Tukaj imate njegov, sicer kar močno lektoriran in preoblikovan original:

Na Nvidiini domači strani, so na stran za gonilnike dodali program 3D Stereo. Program deluje na vseh Nvidiinih karticah in omogoča neverjetne efekte pri igranju iger. Žal pa lahko povzroči tudi zdravstvene probleme, zato pred uporabo programa naredite medical test. Lepa lastnost programa je, da se ga lahko vklopi in izklopi kar med igranjem igre.

Da še jaz naredim malo spremne besede: te neverjetne učinke boste doživeli samo, če si lastite 3D očala. Če očal nimate, boste videli samo zamaknjeno sliko, ki jo proizvede programček 3D stereo. Drugače pa so 3D očala kar malce nevarna, če jih prepogosto uporabljate, saj močno utrudijo oči, bojda pa povzročajo tudi škilavost. Če hočete 3D Stereo preiskusiti, potem si naložite Detonatorje 12.41. ...

2 komentarja

Test trojk

Tom's Hardware - Pri Tom's hardwere so tu pripravili test sedmih GeForce3 grafičnih kartic. Na test so vzeli ASUS V8200 deluxe (tudi na Sergiovem testu), Elsa Gladiac 920, Gainward CARDEXpert GeForce3, Hercules 3D Prophet III, Leadtek WinFast GeForce3 (tudi na Sergiovem testu), MSI Starforce822 in Visiontek GeForce3.
Ker je stric Tom bogat človek, si je lahko privoščil test na dveh različnih platformah. Na Athlon 1200 in Pentium 4 1500. Kartice so morale prestati naporne teste v Quake III Arena, Evolva, MDK2, Aquamark, Quake 3, DroneZ, MBTR, 3D Mark 2000 in 3D Mark 2001.
Ugotovitve? Najboljši pack ponuja ASUS, ker ima veliko dodatne opreme. Najboljše strojno opremljena kartica je Gainward CARDEXpert GeForce3, ki ima ogromno vhodov/izhodov... Najboljša value/performance pa naj bi bila MSI Starforce 822. Poglejte in preberite.

5 komentarjev

Ultimativni test

GamePC - Kaj je boljše od testa? Dolg test? Kratek? Ne, ne. Najboljši je primerjalni test. Ni ga lepšega kot videti točne razlike in prebrati prednosti ene in druge komponente. Točno to so tu pripravili fantje pri GamePC. Testirali so 7 (opa!) GeForce3 grafičnih kartic. Secirali so torej: Asus V8200 Pure, Asus V8200 Deluxe, Gainward PowerPack III, Hercules 3D Prophet III, Leadtek Winfast TD, Nvidia Reference GeForce3 in Visiontek GeForce3. Test je tudi zeloooo obširen, saj obsega 18 strani! Če boste v kratkem kupili GeForce3, si test morate prebrati. Če ne, pa si ga preberite kar tako, iz lastnega zadovoljstva.

2 komentarja

Fotografije ASUS V8200 TVR

Guru 3D - ASUS V8200 TVR je grafične kartica, ki bazira na GeForce3 čipu. Specifikacije so podobne vsem drugim GeForce3 karticam. V8200 TVR ima tudi TV-IN vhod in TV-OUT izhod, ki ga nadzoruje Philips SAA7108E Chip. Tipično za ASUS-ov Deluxe serije so še 3D očala, ki so priložena Deluxe paketu. Zanimiv je hladilnik, ki je enoten za celo kartico. Hladi torej pomnilnik in čip. Kot lahko opazite, če pogledate natančno, vodijo k ventilatorju tri žice. Tretja je namenjena nadzorovanju delovanja ventilatorja (Winbond W83781D). V škatli V8200 TVR dobite še igro Star Trek Voyager: Elite Force, 3Deep, Ulead Video Studio, CyberLink VideoLive Mail in ASUS DVD. Pri Deluxe verziji pa še očala. Cena kartice še ni znana.

vir: Guru 3D

vir: Guru 3D

15 komentarjev

Nova GeForce3 kartica

X-Bit Labs - Tokrat iz Gainward-a. Nič posebnega? O, pa je posebnega! Gainward bo v kratkem izdal svojo Gainward GeForce3 Powerpack kartico, ki bo bazirala na Nvidia GeForce3 čipu. Gainward je tisto podjetje, ki nas je, navijače, navdušilo z Golden Sample serijo kartic, ki so bile pravi bonbončki za navijanje. Tokrat bo Gainward spet skušal presenetiti. Na svojo novo GeForce3 kartico, je v zadnjem trenutku, poleg VGA, DVI in TV-Out izhodov, dodal še Video-Out. Kartica je torej po številu in vrsti izhodov podobna ASUS-ovemu V8200 Deluxe, le da nima vhoda za 3D očala, ki jih kupec dobi ob nakupu ASUS V8200 Deluxe. Cena Gainward GeForce3 Powerpack pa bo tam okoli $500. Kar je popolnoma realno za kartico te vrste.

3 komentarji

Kartice z GeForci 3

X-Bit Labs - 27. februar, ko bo Nvidia dejansko predstavila GeForce3 se približuje in z njim tudi veliko informacij o prihajajočih produktih. Tako so na dan splavale informacije o dveh dodatnih karticah (o Prophetu III ste lahko že brali...). Gre za ASUSov V8200 in Elsin Gladiac 920. Specifkacije slednjega so:
  • Nvida GeForce3 grafični čip (d0h),
  • 350MHz RAMDAC,
  • 64MB DDR DRAMa (3.8ns čipi ),
  • 200MHz jedro in 460MHz pomnilnik (je kdo rekel overclockanje?),
  • 3.2Gtexel/sec zapolnjevalna hitrost,
  • AGP 2x/4x vodilo s podporo FastWrites funkciji,
  • TV-Out
Če se sedaj že slinite nad specifikacijami kartice naj vas opozorim, da se priporočene cene gibajo okoli $699. To je za naš standard pravo premoženje in dvomim, da si bo veliko ljudi lahko privoščilo nakup novitete. Kakorkoli, zelo verjetno je, da bodo cene še dodatno padle po izidu kartic, posebej s predstavitvijo močnejših modelov (Pro in Ultra style). Le upamo lahko, da se bo Nvidia odločila predstaviti tudi GeForce3 MX ....

3 komentarji

Front-X Multimedia Ports

2CPU - Tole stvarco sem našel pri avstralskih overclockerjih in je neke vrste podaljšek za vhode na zvočni kartici. Priklopi se jo lahko v vsako zvočno kartico, kar prek navadnih vhodov. Od tam gredo kabli skozi prosto (če se najde kakšno) režo za kartice, skozi računalnik, do priklopne postaje, ki je nameščena v mesto za CD-ROMe. Na tej 'postaji' je midi vhod, ali pa vhod za igralne pripomočke in tri vtičnice za stereo banance. Namen vsakega od teh vhodoh/izhodov pa si lahko sami izberete. Test te preproste napravice si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev